ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το escape room του Παναθηναϊκού

Το escape room του Παναθηναϊκού

Το Sport24.gr εξηγεί τι συμβαίνει με καθέναν από τους 6 ποδοσφαιριστές τους οποίους ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει θέσει στο περιθώριο.

Προτού συμπληρώσει έναν μήνα στη τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει καταλήξει ότι 6 ποδοσφαιριστές δεν έχουν θέση στο ρόστερ. Και οι έξι αποκτήθηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι! Βίκτορ Ιμπάρμπο, Μουμπάρακ Γουακάσο, Κριστιάν Λεντέσμα, Κρίστοφερ Σάμπα, Ιβάν Ιβανόφ και Λαουτάρο Ρινάλντι δεν έχουν πείσει τον Εβρίτη ότι μπορούν να βοηθήσουν.

Ωστόσο, δεν είναι εύκολη υπόθεση η αποχώρηση τους από το ρόστερ. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ισχύουν άλλα οικονομικά – και όχι μόνο - δεδομένα. Το Sport24.gr εξηγεί τι συμβαίνει με κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά και δίνει την πρόβλεψη του για την προοπτική να φύγει…

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÈÅËÔÁ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - CELTA
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÈÅËÔÁ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - CELTA EUROKINISSI SPORTS

ΒΙΚΤΟΡ ΙΜΠΑΡΜΠΟ

Ο Κολομβιανός επιθετικός δεσμεύεται με τον Παναθηναϊκό έως τον Ιούνιο του 2017, έχοντας αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού από την Κάλιαρι. Οι αποδοχές του αγγίζουν τις 650.000 ευρώ και είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος μετά τον Μάρκους Μπεργκ. Με αδιαμφισβήτητες ικανότητες, με ταλέντο, αλλά και με μεγάλα μειονεκτήματα την αδυναμία στο σκοράρισμα και την περίεργη ιδιοσυγκρασία, ο Ιμπάρμπο είναι μία σύνθετη περίπτωση. Ο 26χρονος στράικερ μπορεί να προσελκύσει πρόταση από την Τουρκία, όπου ψάχνεται ο ατζέντης του. Επειδή δεν μπαίνει σε «ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό καλούπι» δεν συγκινεί ιδιαίτερα τις ιταλικές ομάδες, ενώ προς το παρόν ο ίδιος έχει απορρίψει την προοπτική του MLS.

Προσωπική κατάσταση: Δεν "καίγεται" να φύγει, ούτε να μείνει. Θέλει να πληρώνεται στην ώρα του και να αγωνίζεται στα πιο σημαντικά παιχνίδια. Ο ατζέντης του τον προτείνει σε ομάδες του εξωτερικού, όλες διερευνούν τι ισχύει με την υπόθεση του, που περιέχει ενθαρρυντικές και αποθαρρυντικές πληροφορίες.

Εκτίμηση: Έστω και δύσκολα, θα την βρει την άκρη και θα αποχωρήσει. Μάλιστα, ίσως φέρει και κάποιο ποσό στον Παναθηναϊκό.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÈÅËÔÁ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - CELTA
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÈÅËÔÁ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - CELTA EUROKINISSI SPORTS

ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΓΟΥΑΚΑΣΟ

Ο Γκανέζος αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τη Ρουμπίν Καζάν το προηγούμενο καλοκαίρι και υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, έως τον Ιούνιο του 2019. Οι ετήσιες απολαβές του αγγίζουν τις 500.000 ευρώ, καθαρά. Ο Γουακάσο είναι ένας ποιοτικός αριστεροπόδαρος χαφ, με πολλές ικανότητες, αλλά με εκρηκτικό και ιδιότροπο χαρακτήρα. Έχει καλό όνομα στις μεσαίες ομάδες της Primera Division, ως μία προσιτή και αξιόπιστη επιλογή, ενώ στο παρελθόν τον ήθελαν και από τη Ligue 1. Η Λας Πάλμας θέλει δεδομένα να τον επανεντάξει στο ρόστερ της, ενώ το μείον είναι η συμμετοχή του στο Copa Africa 2017, αφού κανείς δεν ξέρει πως θα γυρίσει.

Προσωπική κατάσταση: Εμφανίζεται δυσαρεστημένος με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές, αλλά είναι απρόβλεπτος ως προς τις αντιδράσεις του. Περνάει καλά στην Αθήνα, ωστόσο όσο θα βρίσκεται στη Γκαμπόν τον Ιανουάριο, όλα είναι πιθανά.

Εκτίμηση: Εφόσον βγει στην αγορά, θα βρει ομάδα να συνεργαστεί, αλλά όχι με τις αποδοχές που έχει στον Παναθηναϊκό.

Το escape room του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΣΑΜΠΑ

Ο Κογκολέζος συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό την τελευταία μέρα του Αυγούστου, έχοντας την ελευθέρας του από τη Ντιναμό Μόσχας. Υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με απολαβές 300.000 ευρώ, αφού πείστηκε από τον Στραματσόνι ότι θα τον επαναφέρει σε υψηλό επίπεδο. Κάτι που δεν συνέβη, λόγω της κακής πορείας του Παναθηναϊκού και των μυϊκών τραυματισμών που βγάζει ο θηριώδης στόπερ. Ο 32χρονος αμυντικός διαθέτει παραστάσεις, εμπειρία και προσόντα, αλλά το ζητούμενο είναι εάν μπορεί να ανταποκριθεί στις αγωνιστικές απαιτήσεις. Η Swindon Town τον παρακολουθεί, αλλά διστάζει λόγω του ιστορικού του.

Προσωπική κατάσταση: Μετά την αποχώρηση του Στραματσόνι και το δεύτερο τραυματισμό που έβγαλε, εκτιμά πως δεν έχει μέλλον στον Παναθηναϊκό και θέλει να φύγει. Το ίδιο θέλει και η διοίκηση.

Εκτίμηση: Θα επιτευχθεί ο συμβιβασμός και θα λύσει το συμβόλαιο του, χωρίς πολλές απαιτήσεις.

Το escape room του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΛΕΝΤΕΣΜΑ

Ο "Ινδιάνος" ήταν ελεύθερος από τον Ιανουάριο του 2016, μετά την αποδέσμευση του από τη Σάντος, με την οποία είχε 4 συμμετοχές. Υπέγραψε τον Ιούλιο συμβόλαιο διετούς διάρκειας, έως τον Ιούνιο του 2018, με πάγιες αποδοχές ύψους 120.000 ευρώ με την πρόβλεψη μπόνους, εκ των οποίων έχει λάβει 50.000 ευρώ για τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League και 105.000 ευρώ λόγω των αγώνων που έχει χρησιμοποιηθεί. Ο Λεντέσμα είναι άψογος επαγγελματίας, όλοι λένε τα καλύτερα για το χαρακτήρα του και παραξενεύει το γεγονός πως ο Ουζουνίδης τον "καταδίκασε" αμέσως. Στην παρούσα φάση δεν έχει κάτι υπόψη του από το εξωτερικό και δύσκολα θα βρει κάτι πολύ καλό.

Προσωπική κατάσταση: Ο 34χρονος χαφ δεν κατανοεί γιατί ο Ουζουνίδης τον έχει "στοχοποιήσει", ούτε έχει δεχτεί συγκεκριμένη πρόταση για την αποδέσμευση του, οπότε παραμένει στην αναμονή.

Εκτίμηση: Ο Λεντέσμα θα δεχτεί να συζητήσει την αποδέσμευση του έναντι λογικής αποζημίωσης, αφού έχει δείξει στην καριέρα του ότι δεν θέλει να μείνει κάπου όπου δεν τον θέλουν.

Το escape room του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΙΒΑΝ ΙΒΑΝΟΦ

Ο Βούλγαρος στόπερ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2016, έναντι 100.000 ευρώ από τη Λοκομοτίβ Πλόντβιβ και υπέγραψε συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2019, με ετήσιες αποδοχές ύψους 150.000 ευρώ. Ο Ιβανόφ προερχόταν από σοβαρούς τραυματισμούς και στην πατρίδα του επανήρθε σε καλές εμφανίσεις. Ο Στραματσόνι τον εισηγήθηκε ως μία εναλλακτική επιλογή για το κέντρο της άμυνας, αλλά ελέω των απουσιών, κατέληξε βασικός και αναντικατάστατος. Ωστόσο, η απόδοση του είναι απογοητευτική και ο Ουζουνίδης εισηγήθηκε την αποδέσμευση του, προτιμώντας να δώσει ευκαιρίες στον Στέφανο Ευαγγέλου. Ο Ιβανόφ έχει «πέραση» στην πατρίδα του και η Λέφσκι Σόφιας, καθώς και η πρώην ομάδα του, Λοκομοτίβ, θα τον ήθελαν στο δυναμικό τους.

Προσωπική κατάσταση: Ο 29χρονος αμυντικός δεν έχει συναισθηματισμούς και θα συζητήσει τη λύση του συμβολαίου του, αρκεί να αποζημιωθεί καλά. Αυτό φέρεται να τονίζει σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους.

Εκτίμηση: Η αποχώρηση του θα εξαρτηθεί από το ύψος της αποζημίωσης και την προτεινόμενη ρύθμιση καταβολής της.

Το escape room του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΛΑΟΥΤΑΡΟ ΡΙΝΑΛΝΤΙ

Ο Παναθηναϊκός θα καταβάλλει συνολικά 300.000 ευρώ στην Αρχεντίνος Τζούνιορς για τα δικαιώματα του Ρινάλντι, με βάση τη συμφωνία του Ιουλίου του 2016, ενώ ο Αργεντινός στράικερ αμείβεται με 300.000 ευρώ ετησίως. Αν και ορισμένες πληροφορίες θέλουν την αμοιβή του 24χρονου να κυμαίνεται στις 500.000 ευρώ το χρόνο… Ο Ρινάλντι ήταν προσωπική επιλογή του Ζιλμπέρτο Σίλβα, αλλά δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του Στραματσόνι και τώρα, ούτε του Ουζουνίδη. Πρόκειται για μία παραδοξότητα, αφού ο Αργεντινός πήρε ελάχιστες ευκαιρίες. Πρόκειται για μία ιδιόμορφη περίπτωση, αφού ούτε στην Αργεντινή είχε γεμάτη σεζόν. Έκανε καλές εμφανίσεις, σκόραρε κάποια γκολ, αλλά δεν αρκούν για να προσελκύσει μία ανάλογη προσφορά που θα επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να κάνει απόσβεση των χρημάτων που δαπάνησε.

Προσωπική κατάσταση: Ο Αργεντινός προπονείται κανονικά, δεν διαμαρτύρεται και περνά απαρατήρητος. Κανένας δεν γνωρίζει τι στάση θα τηρήσει εάν του προταθεί να φύγει.

Εκτίμηση: Ίσως ο Παναθηναϊκός καταφέρει να τον παραχωρήσει δανεικό, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος των αποδοχών του. Δεν πρόκειται να βρεθεί αγοραστής, ενώ μία αποδέσμευση θα κοστίσει πολύ…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ