ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

To "Athens Alive" επιμένει

To "Athens Alive" επιμένει

Καθοριστικό ραντεβού με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, ίσως και με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται να έχουν εντός των επόμενων 15 ημερών στελέχη του "Athens Alive" κονσόρτσιουμ, καθώς η κοινοπραξία φαίνεται ότι είναι οπλισμένη με επιμονή και υπομονή.

Κρίσιμη αναμένεται να είναι η συνάντηση που θα έχουν εντός των προσεχών 15 ημερών στελέχη της "Athens Alive" κοινοπραξίας με την πλευρά της κυβέρνησης για να περάσει το σχέδιο στην... επόμενη πίστα.

Ενδεχομένως στο ραντεβού να συμμετέχουν και ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον ηγέτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, όπως είχε συμβεί και πριν από δύο μήνες, στα μέσα Μαρτίου.

Από τότε μεσολάβησαν πολλά. Όχι μόνο η αλλαγή του αρχικού πλάνου του "Athens Alive" και η συνεργασία πέντε Υπουργείων μετά το δεύτερο πλάνο που κατατέθηκε από την κοινοπραξία. Μεσολάβησε η εμφάνιση του "Pan Asia Investement" fund και του Παϊρότζ Πιεμπονγσκάντ, η πρόταση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που απορρίφθηκε από τον Γιάννη Αλαφούζο, η απόφαση του ηγέτη της ΚΑΕ να αναλάβει το τμήμα βόλεϊ και συνολικά τα ηνία του Ερασιτέχνη. Τα πιο βασικά είναι αυτά. Και πιθανότατα θα δούμε πολύ περισσότερα εντός του καλοκαιριού.

Προς το παρόν, προσωπικά ο Γιαννακόπουλος και συνολικά η "Athens Alive" κοινοπραξία υπομένουν, περιμένουν και κυρίως: επιμένουν! Δεν βιάζονται. Και δεν τα παρατούν. Όχι μόνο δεν αποσύρονται από τη διεκδίκηση για την υλοποίηση του πλάνου τους, αλλά στο επικοινωνιακό πεδίο "παίζουν" πια πολύ πιο δυνατά, δείχνουν ευέλικτοι στη σχέση τους με την κυβέρνηση και στηρίζονται σε τρία μεγάλα ατού: την τεχνογνωσία του κονσόρτσιουμ σε τέτοιου είδους έργα, το τεράστιο μπάτζετ της κοινοπραξίας και την ισχυρή παναθηναϊκή προσωπικότητα του Γιαννακόπουλου.

Τα προβλήματα δεν είναι λίγα. Στελέχη του κονσόρτσιουμ θεωρούν ότι το πλάνο για το "Athens Alive" ερέθισε πρόσωπα και συμφέροντα. Ότι πια, εδώ και καιρό, υποβόσκει και μια πολεμική για το έργο. Αλλά διατηρούν την ψυχραιμία τους, φέρονται διατεθειμένοι να κάνουν υποχωρήσεις, να συζητήσουν, να βρουν την τελική άκρη. Αν τελικά τα καταφέρουν; Ουδείς γνωρίζει, διότι θέματα όπως του συντελεστή δόμησης (θέλουν το 0.6) είναι δυσεπίλυτα και η κυβέρνηση έχει κάποιες κόκκινες γραμμές.

Ωστόσο, μέχρι το προσεχές ραντεβού των δύο πλευρών, ας κρατήσουμε μικρό καλάθι. Και για τον Παναθηναϊκό ακόμη μικρότερο όσο θα διαρκεί ο οικονομικός έλεγχος. Διότι και για την ΠΑΕ το "Athens Alive" σε... απόσταση βολής παρακολουθεί. Και περιμένει να δει αν θα ολοκληρωθεί το deal με τα 27+20 εκατ. ευρώ του "Pan Asia Investment" fund.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ