ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα κέρδη από το φιλικό με την ΑΕΚ

Τα κέρδη από το φιλικό με την ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Η καλή κατάσταση και η διάθεση του Νίνη, οι συνδυασμοί με τον Μπεργκ, το γκολ του Μπερίσα, ο τρόπος με τον οποίο κατευθύνει την άμυνα ο Μέντες αλλά και η παρουσία των Δώνη, Σταματάκη όσα κρατάνε στο τριφύλλι από το φιλικό με την ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα στο φιλικό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 3-2 δείχνοντας δυο πρόσωπα. Οι πράσινοι είχαν ένα κακό πρώτο ημίχρονο, χωρίς ουσία, εκεί όπου δοκίμασαν ένα σύστημα που έδειξαν ότι τουλάχιστον ακόμα δεν το έχουν και ένα καλύτερο δεύτερο 45λεπτο.

Εκεί όπου το τριφύλλι παρουσίασε ένα διαφορετικό πρόσωπο, αγωνίστηκε με το σύστημα που έχει συνηθίσει, έπαιξε πιο επιθετικά, έβγαλε φάσεις και θα μπορούσε να είχε ανατρέψει το σκορ και να πάρει και την νίκη.

Από το δεύτερο ημίχρονο προκύπτουν και τα κέρδη του Παναθηναϊκού από το φιλικό με την ΑΕΚ και τα όσα πρέπει να κρατήσει ο Γιάννης Αναστασίου.

Ο Νίνης και ο Μπεργκ

Αρχικά η παρουσία του Σωτήρη Νίνη στον οποίο όλοι είχαν στραμμένα τα βλέμματα τους. Ο 24χρονος άσος ο οποίος είχε να παίξει επτά μήνες τα πήγε πολύ καλά. Στο 45λεπτο που αγωνίστηκε δεν έδειξε να "μπουκώνει", κάτι που θα ήταν φυσιολογικό, ζήτησε την μπάλα αρκετές φορές, πήρε ενέργειες, είχε διάθεση και τρεξίματα και η εν γένει παρουσία του ήταν θετική.

Σε άμεση συνάρτηση με τον Νίνη είναι και η καλή συνεργασία που είχε με τον Μπεργκ. Ο Παναθηναϊκός πήρε τον 24χρονο άσο για να δώσει λύσεις στην επιθετική ανάπτυξη των πράσινων και με το πρώτο ματς οι δυο τους έδειξαν να "κολλάνε". Ο Σουηδός έκανε τις κινήσεις και ο Νίνης του περνούσε τις πάσες που ήθελε και όπως τις ήθελε και οι δυο τους αναμένεται να έχουν μια πολύ καλή συνεργασία.

Το γκολ του Μπερίσα

Ο Μπερίσα πέτυχε το πρώτο του γκολ στον Παναθηναϊκό στο φιλικό με την ΑΕΚ. Μέχρι σήμερα είχε πετύχει δυο τέρματα μόνο σε ματς των Νέων, κόντρα σε Καλλονή και ΠΑΟΚ και το τελευταίο διάστημα δείχνει να παρουσιάζει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Να είναι πιο σοβαρός εντός και εκτός γηπέδου και να θέλει να γίνει "μέρος" της ομάδας. Είναι στο χέρι του να τα καταφέρει και να διεκδικήσει τις ευκαιρίες του. Το γκολ είναι σίγουρο ότι θα του δώσει επιπλέον ώθηση για την συνέχεια.

Κατευθύνει την άμυνα ο Μέντες

Ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών σου δίνει την δυνατότητα να ακούς στην διάρκεια της αναμέτρησης κάποιες από τις φωνές των παικτών. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Μέντες και συγκεκριμένα ο τρόπος με τον οποίο ο Ολλανδός κατεύθυνε τους πράσινους. Όχι μόνο όσους έπαιζαν μαζί του στην άμυνα αλλά και τους υπόλοιπους. Ο έμπειρος άσος φώναζε συνέχεια, έδινε οδηγίες και εντολές για το που να κινηθούν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού στην διάρκεια του ματς. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη διαφορά του Ολλανδού με κάθε άλλο στόπερ των πράσινων και ο λόγος για τον οποίο τον εμπιστεύεται ο Αναστασίου σε αυτή τη θέση.

Η παρουσία των Νέων

Τα φιλικά γίνονται συνήθως για να πάρουν χρόνο συμμετοχής οι παίκτες που δεν έχουν παίξει τόσο πολύ στην διάρκεια μιας σεζόν. Στο φιλικό με την ΑΕΚ ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε να δώσει από ένα 45λεπτο στους 22 ποδοσφαιριστές που είχε στην διάθεση του, όπως στην προετοιμασία, και αυτό έδωσε την δυνατότητα σε κάποιους παίκτες των πράσινων να αγωνιστούν περισσότερο χρόνο από ότι συνήθως και να έχουμε μια πιο ασφαλή εικόνα για αυτούς.

Από την ομάδα του δεύτερου μέρους που ικανοποίησε και τον Έλληνα τεχνικό όπως είπε ο ίδιος στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς αλλά και στα αποδυτήρια των πράσινων ξεχώρισαν οι Δώνης και Σταματάκης. Ο μεν πρώτος ως αμυντικό χαφ και ο δεύτερος ως δεξιός εσωτερικός μέσος. Και αν για τον Δώνη ήδη υπάρχει μια εικόνα για τον έτερο "διόσκουρο", τον Σταματάκη δεν υπάρχει παρά μόνο η εικόνα του από τα δυο φιλικά κόντρα στην Βιτορούλ και την ΑΕΚ όπου η παρουσία του ήταν πολύ καλή.

Στο φιλικό του Σαββάτου στάθηκε αρκετά καλά, βοήθησε στην πράσινη πίεση κάνοντας αρκετά χιλιόμετρα ενώ ήταν απλός και σωστός στις περισσότερες μεταβιβάσεις του βλέποντας γήπεδο. Σε μια από αυτές σε έναν πολύ ωραίο πράσινο συνδυασμό μοίρασε όμορφα την μπάλα στον Μπεργκ βλέποντας την κίνηση του Σουηδού ο οποίος εν συνεχεία έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ