ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα εξώδικα που αντάλλαξαν Βγενόπουλος-Βαρδινογιάννης

Τα εξώδικα που αντάλλαξαν Βγενόπουλος-Βαρδινογιάννης
INTIME SPORTS

Τέσσερα ήταν συνολικά τα εξώδικα που αντάλλαξαν τις προηγούμενες μέρες οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Αρκετά ήταν τα εξώδικα που ανταλλάχθησαν ανάμεσα στον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη τις τελευταίες ημέρες.

Το περιεχόμενο τους, όπως το έδωσε στους δημοσιογράφους ο Mr MIG μετά τη ΓΣ της 18ης Απριλίου, φανερώνει ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι τεταμένες και πως δύσκολα θα βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ τους.

Αρχικά, ο Βγενόπουλος εγκάλεσε τον Βαρδινογιάννη γιατί δεν ορίζει τα 13 μέλη στο ΔΣ, που αντιστοιχούν στο ποσοστό του: "Τα συμβαλλόμενα μέρη (μέτοχοι) υποχρεούνται να ψηφίζουν στις Τακτικές και Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις της εταιρίας, με ψήφους που ανήκουν σε αυτά κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζεται η εκλογή και η αντικατάσταση των μελών του Δ.Σ. Η εκλογή 10 μελών από εσάς δεν συνιστά μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωσή σας.

Όμως απέχετε από τις Γενικές Συνελεύσεις παρά της κατ’ εξακολούθησην επανειλημμένες παραινέσεις μας προς εσάς, πράξεις που βλάπτουν τα εταιρικά συμφέροντα και τα συμφέροντα των συνέταιρων σας. Στις 23 Μαρτίου 2012, από το Διοικητικό Συμβούλιο παραιτήθηκαν τρία μέλη δικής σας επιρροής, με συνέπεια να μην υπάρχει Δ.Σ. στην ΠΑΕ, κάτι που έχει προκαλέσει αδυναμία στην εταιρία. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, σας καλούμε να συμμετέχετε στη Γενική Συνέλευση της 18ης Απριλίου και να ασκήσετε το δικαίωμα ψήφου ως οφείλετε όπως απορρέουν από την 5.12.2008 Συμφωνία Μετόχων".

Από την πλευρά του, ο Τζίγγερ έδωσε τη δική του εκδοχή: "Οι ισχυρισμοί που περιέχονται στην εξώδικη δήλωση πως η αποχώρησή μας είναι δήθεν παράνομη και αντιβαίνει τους όρους, είναι παντελώς αστήρικτη, αβάσιμη και προσβλητική. Όπως γνωρίζετε, η οικογένεια μου κι εγώ έχουμε αποχωρήσει από την ΠΑΕ και το δικαίωμα αυτό είναι κατοχυρωμένο από την παράγραφο 1 του άρθρου 5 του Συντάγματος, τον Ν. 2190/1920. Σας προτείνουμε λοιπόν το εξής. Με αυτήν την εξώδικη δήλωση, σας εξουσιοδοτούμε εάν θέλετε να παραστείτε και να ψηφίσετε για λογαριασμό μας, όποια μέλη επιθυμείτε".

Ο Βγενόπουλος επανήρθε άλλη μία φορά, καλώντας τον μεγαλομέτοχο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του: "Η γενικόλογη και αόριστη αναφορά σας στο Σύνταγμα, δεν αρκεί να αντικρούσει την παραβίαση συγκεκριμένων υποχρεώσεων που επικαλεσθήκαμε. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραβιάσουμε τις υποχρεώσεις μας από την Συμφωνία Μετόχων αλλά και ούτε να αναλάβουμε δικές σας ευθύνες και υποχρεώσεις για τις οποίες θα επιληφθεί συντόμως η δικαιοσύνη. Για τους λόγους αυτούς, σας καλούμε να συμμετέχετε στην Γενική Συνέλευση της 18ης Απριλίου".

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης επέμεινε στη στάση του και τον κάλεσε να προβεί σε οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο: "Προβάλετε πλήρως αστήρικτους κατά τον νόμο ισχυρισμούς οι οποίοι προσβάλλουν μέλη της οικογένειας μου. Προσπαθείτε να αποκρύψετε την αδυναμία σας να πραγματοποιήσετε τις υποσχέσεις που έχετε δώσει στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Όσον αφορά τα πεπραγμένα της ΓΗΠΕΛ, σας καλώ να σταματήσετε την κωλυσιεργία και τις προειδοποιήσεις, και να προβείτε σε αναλυτικό και οικονομικό έλεγχο της εταιρείας αλλά και να ζητήσετε λογοδοσία για όλες τις πράξεις της διοίκησης".

Διαβάστε για την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ