ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα χρωστούμενα εμποδίζουν την αποδέσμευση του Λέτο

Τα χρωστούμενα εμποδίζουν την αποδέσμευση του Λέτο

Η Κατάνια επιθυμεί να μην εξοφλήσει τον Λέτο με αντάλλαγμα την αποδέσμευση του, ο Αργεντινός δεν προτίθεται να χαρίσει τα οφειλόμενα και η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό παραμένει "μετέωρη". Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Μέχρι την τελευταία ώρα της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου ενδέχεται να διαρκέσει η υπόθεση του Σεμπαστιάν Λέτο. Η αποδέσμευση του από την Κατάνια αποδεικνύεται πιο δύσκολη απ' ότι αναμενόταν, αφού στη διαπραγμάτευση εμπλέκονται τα οφειλόμενα προς τον Αργεντινό επιθετικό.

Η πλοκή είναι γνωστή... Η διοίκηση επιθυμεί να μην καταβάλλει τα χρωστούμενα, ο παίκτης δεν προτίθεται να τα χαρίσει και οι δύο παίζουν με το χρόνο. Μέχρι τη Δευτέρα (1/2) στις 20:00 ολοκληρώνεται το περιθώριο για να δηλωθεί ο Λέτο με τους ελεύθερους παίκτες και να εκμεταλλευτεί στη συνέχεια, την προθεσμία της 12ης Φεβρουαρίου για όσους δεν έχουν συμφωνήσει με κάποια ομάδα.

Ο Λέτο δεσμεύεται με την Κατάνια έως τις 30 Ιουνίου του 2016, οπότε εάν δεν αποδεσμευτεί μέχρι την προαναφερόμενη προθεσμία, θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι. Επομένως, δεν θέλει να μείνει ανενεργός άλλους έξι μήνες, ενώ από την άλλη η Κατάνια δεν θα κερδίσει κάτι κρατώντας έναν παίκτη που δεν υπολογίζει και θα αναγκαστεί να τον εξοφλήσει. Συνεπώς, οι δύο διαπραγματευόμενοι ψάχνουν το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά μέσω διαφορετικών παραμέτρων. Επίσης, είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα μεγάλο ποσό, αφού ούτε η διοίκηση, ούτε ο παίκτης σκοπεύουν να το χάσουν.

Τα χρωστούμενα ακύρωσαν τη Λανούς

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά, η Λανούς είχε ανακοινώσει την επέκταση του δανεισμού του Λέτο έως τον Ιούνιο του 2016. Ωστόσο, επειδή από την Κατάνια διαμήνυσαν στον Αργεντινό ότι δεν θα του καταβάλλουν τα χρωστούμενα από τη στιγμή που θα μείνει στην πατρίδα του έως τη λήξη του συμβολαίου, εκείνος δεν συναίνεσε και τελικά ο δανεισμός ακυρώθηκε...

Πριν από μερικές ημέρες, ο τεχνικός διευθυντής της Κατάνια, Μαρσέλο Πιτίνο είχε τονίσει για τον Λέτο και τον Φαμπάν Μονζόν ότι "είναι παίκτες μας και θα προσπαθήσουμε να ωφεληθούμε από την κατάσταση τους. Θέλουν να φύγουν και το club πρέπει να προασπίσει τα συμφέροντα του, είμαστε σε διαπραγμάτευση και προσπαθούμε να διευθετήσουμε τις δύο υποθέσεις".

Ο Μονζόν μετακινήθηκε στην Ουνιβερσιτάντ ντε Τσίλε και η μεταγραφή ανακοινώθηκε πριν από πέντε ημέρες, ενώ σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Χιλής, αποδέχτηκε τη διαγραφή μέρους των οφειλομένων από την Κατάνια και εξασφάλισε την ελευθέρας του. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Λέτο πρέπει να ακολουθήσει την ίδια τακτική, για να ενταχθεί άμεσα στον Παναθηναϊκό...

Μίλησε με τους διοικούντες

Το βράδυ της Κυριακής (31/1) ο Λέτο επικοινώνησε με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και τους ενημέρωσε για τα καθέκαστα, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα εξασφαλίσει την αποδέσμευση του. Αυτό που συμφωνήθηκε είναι πως εάν δεν θα τα καταφέρει άμεσα, τότε στις επόμενες ημέρες θα έρθει στην Αθήνα ο ατζέντης του, Φερνάντο Κοσεντίνο, ώστε να συζητήσουν εν όψει της επόμενης σεζόν (2016-2017), ένα δικαίωμα που έχει από την 1η Ιανουαρίου.

Η τροπή που θα πάρει η διαπραγμάτευση θα διαφανεί μέχρι τις 15:00-16:00, αφού από ένα χρονικό σημείο και μετά δεν θα υπάρχουν τα περιθώρια για να προλάβει ο Λέτο τις αναγκαίες διαδικασίες. Με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, κάθε πρόβλεψη κρίνεται παρακινδυνευμένη και η Δευτέρα προμηνύεται ενδιαφέρουσα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ