ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα ξένα ΜΜΕ για τον "γάμο" Παναθηναϊκού-Εσιέν

Τα ξένα ΜΜΕ για τον "γάμο" Παναθηναϊκού-Εσιέν
© AP

Εκτενή αναφορά στην άφιξη του Μάικλ Εσιέν στην Ελλάδα κάνουν λόγο αρκετα ΜΜΕ του εξωτερικού. "Η πρόταση του Παναθηναϊκού ήταν η καλύτερη ", υπογραμμίζει η "Gazzetta dello Sport".

"Αμέσως μετά την εξασφάλιση της συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League με τη νίκη 2-0 επί του ΠΑΟΚ, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δέχτηκαν ένα ακόμα δώρο από την άφιξη στην Αθήνα του Γκανέζου διεθνούς μέσου Μάικλ Εσιέν που αναμένεται εντός της εβδομάδας να έχει υπογράψει στη νέα του ομάδα", αναφέρει σε αναλυτικό της κομμάτι για την συμφωνία των "πρασίνων" με τον Εσιέν η αγγλική "Daily Mail", η οποία συμπληρώνει:

"Ο 32χρονος έμεινε ελεύθερος αφότου ολοκληρώθηκε η 18μηνη συνεργασία του με τη Μίλαν και είναι έτοιμος να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του στην Ελλάδα. Ο Εσιέν βρήκε χρόνο να κάνει δηλώσεις στα ελληνικά ΜΜΕ που τον υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο και να ποζάρει για φωτογραφίες με αρκετούς οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Η Τσέλσι είναι η ομάδα με την οποία έκανε μεγάλο όνομα ο Εσιέν κατακτώντας με τους Λονδρέζους εννέα τρόπαια, συμπεριλαμβανομένων 2 τίτλων Premier League, 4 Κυπέλλων Αγγλίας και 1 Champions League".

CHARLOTTE, NC - AUGUST 02:  (THE SUN OUT & THE SUN ON SUNDAY OUT) Steven Gerrard of Liverpool competes with Michael Essien of AC Milan during the International Champions Cup 2014 match against Liverpool and AC Milan at Bank of America Stadium on August 2, 2014 in Charlotte, North Carolina.  (Photo by John Powell/Liverpool FC via Getty Images)
CHARLOTTE, NC - AUGUST 02: (THE SUN OUT & THE SUN ON SUNDAY OUT) Steven Gerrard of Liverpool competes with Michael Essien of AC Milan during the International Champions Cup 2014 match against Liverpool and AC Milan at Bank of America Stadium on August 2, 2014 in Charlotte, North Carolina. (Photo by John Powell/Liverpool FC via Getty Images) LIVERPOOL FC VIA GETTY IMAGES

Αναφορά στη συμφωνία του Εσιέν με τον Παναθηναϊκό κάνει και η ιταλική ιστοσελίδα "Milannews.it", η φιλοξενεί κείμενο με τίτλο "Η Μίλαν αποχαιρετάει τον Εσιέν, πάει στον Παναθηναϊκό" και υπογραμμίζει: "Ο Μάικλ Εσιέν είναι ο πρώτος παίκτης που αποχωρεί στο φινάλε της σεζόν από τη Μίλαν.

Ο Γκανέζος μέσος οποίος έπαιξε για 1,5 χρόνο στη Μίλαν χωρίς να ενθουσιάσει ποτέ, έφτασε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο αεροδρόμιο της Αθήνας, και έγινε αντικείμενο θερμής υποδοχής από πολλούς φίλους του Παναθηναϊκού, ομάδα με την οποία θα συμφωνήσει μέσα στις προσεχείς ημέρες μετά τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις".

Όσον αφορά στην "Gazzetta dello Sport", αυτή επισημαίνει: "Ο Εσιέν αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση του Παναθηναϊκού ο οποίος του προσφέρει διετές συμβόλαιο με 1,4 εκ.ευρώ ετησίως, με την πρόταση αυτή να είναι καλύτερη από αυτές που βρήκε στο MLS".

Τα ξένα ΜΜΕ για τον "γάμο" Παναθηναϊκού-Εσιέν
INTIME SPORTS

Η αμερικανική ιστοσελίδα "onceanmetro.com" αντιμετωπίζει τη μετακίνηση του Εσιέν στην Ελλάδα με διαφορετικό μάτι, καθώς στέκεται στο γεγονός ότι τελικά δεν ευοδώθηκε η συμφωνία με τους Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς.

"Μερικές εβδομάδες πριν, είχαμε ακούσει ότι ο Μάικλ Εσιέν είχε απορρίψει ευγενικά προτάσεις από μεγάλους ελληνικούς συλλόγους επειδή "περίμενε ένα κάλεσμα από τους Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς". Φαινόταν ένα αδύνατο όνειρο και ο Εσιέν μάλλον το κατάλαβε καθώς έκλεισε το τηλέφωνό του και μπήκε στο αεροπλάνο για την Ελλάδα.

Όλα δείχνουν λοιπόν πως η νέα ομάδα του θα είναι ο Παναθηναϊκός, σταθερά ένας από τους κορυφαίους συλλόγους στην Ελλάδα. Εκεί ο Εσιέν θα κάνει παρέα στον Πορτογάλο μέσο και αρχηγό στον Παναθηναϊκό, Ζέκα, και σε μία μεσαία γραμμή που αποτελείται από τους Πράνιτς, Νίνη και Μαυρία.

Τα ξένα ΜΜΕ για τον "γάμο" Παναθηναϊκού-Εσιέν
INTIME SPORTS

Πέρα από τη μεσαία γραμμή ο ελληνικός σύλλογος έχει και ένα επιτυχημένο δίδυμο επιθετικών, που συνιστούν οι Μάρκους Μπεργκ και Νικόλαος Καρέλης".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ