ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα δεδομένα για Παναθηναϊκό και Αμπέντ

Τα δεδομένα για Παναθηναϊκό και Αμπέντ
© REX FEATURES

Στη Νιουκάστλ είναι ενήμεροι για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για την απόκτηση του Αμπέντ αλλά όπως λένε οι Άγγλοι δεν προτίθενται να τον παραχωρήσουν χωρίς να ικανοποιηθούν οικονομικά.

Ο Μεχτί Αμπέντ είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκεται στην μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού και θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί μια από τις βασικές επιλογές των πράσινων. Ενώ ήδη έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις με τον εκπρόσωπο του για το κατά πόσο θα ήθελε να επιστρέψει στην Αθήνα αλλά και με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει δείξει θέληση να γυρίσει.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα δεδομένα της υπόθεσης είναι απλά καθώς οι πληροφορίες που έρχονται από την Αγγλία σίγουρα δεν διευκολύνουν τα πράγματα για τους πράσινους. Ας δούμε όμως τι ισχύει στην περίπτωση του διεθνή μέσου τον οποίο στο τριφύλλι θα ήθελαν να τον δουν ξανά και πάλι με φόρμα του Παναθηναϊκού.

Τον θέλουν όλοι στο τριφύλλι

Άπαντες στον Παναθηναϊκό θα ήθελαν να δουν τον Αμπέντ να ντύνεται και πάλι στα πράσινα. Τόσο ο τεχνικός του τριφυλλιού Γιάννης Αναστασίου όσο και οι Φύσσας, Βόκολος αλλά και ο Γιάννης Αλαφούζος. Και οι τέσσερις τους γιατί είδαν πόσο πολύ βοήθησε την περσινή χρονιά ο Αλγερινός μέσος και πόσο έλειψε φέτος ενώ γνωρίζουν ότι έχοντας παίξει έως τώρα και 15 παιχνίδια στην Αγγλία με την φανέλα της Νιουκάστλ σίγουρα θα είναι ακόμα καλύτερος και πιο χρήσιμος.

Ο πρόεδρος των πράσινων όμως έχει έναν ακόμα λόγο και αυτός δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι ο Αμπέντ ήταν ένας παίκτης που είχε συνδεθεί πολύ με την παρουσία του Νίκου Νταμπίζα στο τριφύλλι και θέλει να δείξει ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει δικό του τον Αλγερινό μέσο ακόμα και τώρα που ο πρώην τεχνικός διευθυντής δεν βρίσκεται στον σύλλογο.

Έχει 15 παρουσίες στην Αγγλία

Ο ίδιος ο Αμπέντ φέρεται σε επικοινωνία που είχε με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού αναφορικά με το ενδεχόμενο επιστροφής τους να τους έχει μεταφέρει ότι θέλει να επιστρέψει γιατί δεν έχει παίξει όσο θα ήθελε στην Premier League.

Μέχρι στιγμής ο Αλγερινός μέσος έχει αγωνιστεί σε 12 ματς για το πρωτάθλημα και 3 για το Λιγκ Καπ της Αγγλίας ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην διάρκεια της χρονιάς ήταν τρεις φορές τραυματίες με τρεις διαφορετικούς τραυματισμούς και ο ένας τον άφησε εκτός αγωνιστικών χώρων για ενάμιση μήνα περίπου.

Κοντά στο 1 εκ. ευρώ θέλουν οι Άγγλοι

Αυτό που φυσικά θα αποτελέσει το μεγαλύτερο αγκάθι στο να επιστρέψει ο Αμπέντ θα είναι τα "θέλω" της Νιουκάστλ για την παραχώρηση του Αμπέντ. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι Άγγλοι οι "ανθρακωρύχοι" δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν ελεύθερο τον διεθνή μέσο και θα αξιώσουν ένα χρηματικό ποσό κοντά στις 800.000 ευρώ.

Βέβαια αυτό δεν συμβαδίζει με το γεγονός ότι το συμβόλαιο του με την Νιουκάστλ λήγει το καλοκαίρι του 2016 και θα μπορούσε να φύγει ως ελεύθερος ένα χρόνο μετά χωρίς οι ίδιοι να κερδίσουν το παραμικρό. Μιλάμε όμως για ομάδα της Premier League όπου σίγουρα τα οικονομικά δεδομένα είναι διαφορετικά σε σχέση με ότι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Βέβαια θα πρέπει να θυμίσουμε ότι οι Άγγλοι το καλοκαίρι του 2014 αξίωναν από τον Παναθηναϊκό ένα ποσό κοντά στις 300.000 ευρώ για να παραχωρήσουν τον παίκτη και τώρα ένα χρόνο μετά ανεβάζουν την τιμή πώλησης του στις 800.000 ευρώ παρά το γεγονός ότι έχει ένα χρόνο συμβόλαιο λιγότερο. Ίσως όμως αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι στην διάρκεια αυτού του χρόνου η μετοχή του διεθνή μέσου ανέβηκε.

Καθώς πλην των αγώνων που έχει με την Νιουκάστλ στην Premier League και το Λιγκ Καπ έγινε και μέλος της Εθνικής Αλγερίας και μάλιστα είχε κληθεί και για το Κόπα Άφρικα.

Μένει να δούμε τι θα ισχύσει τελικά και πως θα εξελιχθούν οι επαφές που δεδομένα θα έχει ο Παναθηναϊκός με τον Αγγλικό σύλλογο και πως θα βρεθεί η χρυσή τομή.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ