ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα αρνητικά ρεκόρ του Παναθηναϊκού

Τα αρνητικά ρεκόρ του Παναθηναϊκού
Πράνιτς INTIME SPORTS

Δυο αρνητικά ρεκόρ κατέγραψε στο ματς με την Εστορίλ ο Παναθηναϊκός τα οποία είχαν να κάνουν με την συγκέντρωση πόντων ελληνικής ομάδας σε ομίλους του Europa League αλλά και στην παρουσία των φίλων του τριφυλλιού. Διαβάστε αναλυτικά.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την Πέμπτη το βράδυ την ευρωπαϊκή του παρουσία με την ισοπαλία κόντρα στην Εστορίλ και δυστυχώς για τους πράσινους το πέσιμο της αυλαίας συνοδεύτηκε από δυο αρνητικά ρεκόρ για το τριφύλλι. Ρεκόρ που δεν αρμόζουν στο ευρωπαϊκό πρεστίζ των πράσινων και στο όνομα "Panathinaikos" που με τόσο κόπο είχε φτιάξει το τριφύλλι τα προηγούμενα χρόνια.

Το πρώτο αρνητικό ρεκόρ έχει να κάνει με την συλλογή βαθμών εκ μέρους του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι πήραν μόλις δυο πόντους, δυο ισοπαλίες κόντρα σε Αϊντχόφεν (εκτός έδρας) και Εστορίλ (εντός έδρας) και η συγκομιδή των δυο βαθμών αποτελεί φυσικά την χειρότερη παρουσία του τριφυλλιού σε όμιλο του Europa League ενώ η πράσινη ισοβάθμησαν μια ανάλογη παρουσία αλλά σε ομίλους του Champions League.

Μάλιστα η κατάκτηση μόλις δυο βαθμών σε ομίλους της δεύτερης τη τάξη διοργάνωσης της UEFA αποτελεί και χειρότερο ρεκόρ για κάθε ελληνική ομάδα. Το προηγούμενο το είχε η ΑΕΚ από τη σεζόν 2011-12 με τους "κιτρινόμαυρους" να έχουν τρεις βαθμούς σε έναν όμιλο όπου είχαν μηδέν πόντους μέχρι το τελευταίο ματς των ομίλων όταν και κέρδισαν εκτός έδρας την Στουρμ Γκράτς.

Υπήρχαν και χειρότεροι

Θα πρέπει να σημειώσουμε βέβαια ότι στη φετινή πορεία των ομίλων του Europa League δεν ήταν η χειρότερη δυνατή καθώς υπήρχαν και άλλες ομάδες που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με τους ίδιους ή και με λιγότερους βαθμούς από το τριφύλλι. Χαρακτηριστικά στον τρίτο όμιλο η Παρτίζαν είχε επίσης δυο πόντους, ενώ με μηδέν βαθμούς τερμάτισαν η Σλόβαν Μπρατισλάβα στον ένατο και η Μέταλιστ Χάρκιβ στον δωδέκατο.

Η μικρότερη προσέλευση

Τα αρνητικά ρεκόρ του Παναθηναϊκού
Παναθηναϊκός βροχή INTIME SPORTS

Το δεύτερο αρνητικό ρεκόρ είχε να κάνει με την παρουσία του κόσμου και συγκεκριμένα των εισιτηρίων που έκοψε ο Παναθηναϊκός στην διάρκεια ενός ευρωπαϊκού αγώνα. Βέβαια και οι συνθήκες δεν ευνόησαν με τίποτα την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο καθώς η καταρρακτώδης βροχής, ο αντιτουριστικός αντίπαλος, το εργάσιμο της ημέρας, η άνευ βαθμολογικής σημασίας αναμέτρηση "οδήγησαν" στο να κοπούν μόνο 2.050 εισιτήρια καθώς όντως στο γήπεδο υπήρχαν τέσσερις χιλιάδες φίλοι του τριφυλλιού.

Αυτός ο αριθμός ήταν μακράν ο μικρότερος με το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ να είναι τέσσερις χιλιάδες εισιτήρια παραπάνω έντεκα χρόνια πίσω. Συγκεκριμένα πριν το ματς της Πέμπτης με την Εστορίλ ο Παναθηναϊκός είχε κόψει τα λιγότερα του εισιτήρια στην αναμέτρηση του με την Στουτγκάρδη που διεξήχθη και πάλι στην Λεωφόρο στις 4 Νοεμβρίου του 2003.

Το τριφύλλι για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League υποδεχόταν τους Γερμανούς από τους οποίους είχε χάσει εκτός έδρας με 2-0 είχε μείνει εκτός διεκδίκησης πρόκρισης στην επόμενη φάση Champions League και στην συγκεκριμένη αναμέτρηση είχαν κοπεί 6.018 εισιτήρια. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 3-1 σε εκείνη την αναμέτρηση.

Η Γκόριτσα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Φενέρ

Ο αμέσως μικρότερος αριθμός εισιτηρίων είχε καταγραφεί στις 30 Σεπτεμβρίου 1999, στον αγώνα για το Κύπελλο UEFA με την Γκόριτσα στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός μπροστά σε 6.280 φίλους του είχε κερδίσει με 2-0 το ματς ενώ η λιγοστή παρουσία του κόσμου οφειλόταν τόσο στην νίκη εκτός έδρας των πράσινων στο πρώτο ματς με 1-0 όσο και στην μικρή δυναμικότητα του αντιπάλου.

Το τέταρτο αρνητικό ρεκόρ εισιτηρίων είχε σημειωθεί και πάλι τη σεζόν 2003-04 και πάλι στην διάρκεια των ομίλων του Champions League και τρεις εβδομάδες μετά το ματς με την Στουτγκάρδη. Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 26 Νοεμβρίου 2003 και παρά την εμπορικότητα του αντιπάλου και τη δυναμική του η απογοήτευση των φίλων του τριφυλλιού οδήγησε 6.890 φίλους των πράσινων στο "Απόστολος Νικολαϊδης".

Η πεντάδα των αρνητικών ρεκόρ κλείνει με ένα ματς "ειδικών συνθηκών" όπως είχε διαμορφωθεί η αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε το 2002 στην ρεβάνς του 1-1 της Κωνσταντινούπολης και των όσων είχαν γίνει στην Τουρκία πριν αλλά και στην διάρκεια του αγώνα. Τότε είχαν υπάρξει πολύ ακριβά εισιτήρια, πολύ ισχυρά αστυνομικά μέτρα και στην νίκη του Παναθηναϊκού με 4-1 για το Κύπελλο UEFA είχαν κοπεί μόλις 7.038 εισιτήρια. Σε μια αναμέτρηση που είχε διεξαχθεί στις 14 Νοεμβρίου του 2002.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ