ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα 14 ματς του 2014 για τον Παναθηναϊκό

Τα 14 ματς του 2014 για τον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Θυμηθείτε 14 παιχνίδια του 2014 που το καθένα είχε τη δική του ξεχωριστή σημασία για τον Παναθηναϊκό και τους οπαδούς του.

Το 2014 εδώ και λίγες ώρες αποτελεί παρελθόν και το Sport24 σας θυμίζει 14 ματς από τη χρονιά που έφυγε που για διάφορους λόγους θα θυμούνται οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Δείτε βίντεο από όλες τις αναμετρήσεις.

9 Φεβρουαρίου 2014, πρωτάθλημα
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1 (47’ Τριανταφυλλόπουλος, 57’ Νάνο/90’ Αθανασιάδης)

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε έναν καταπληκτικό δεύτερο γύρο στο περσινό μισό του πρωταθλήματος και η αρχή των πολύ καλών εμφανίσεων ξεκίνησε από το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο με τους πράσινους να παίζουν ποδόσφαιρο κατοχής, να έχουν ευκαιρίες και τελικά να επικρατούν με 2-1 πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ.

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Ζέκα, Λαγός, Ατζαγκούν (84’ Ντίνας), Μπεργκ, Καρέλης (74’ Κλωναρίδης), Αμπέντ (65’ Πράνιτς).

2 Μαρτίου 2014, πρωτάθλημα
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3 (44’ Πράνιτς, 68’ Μπεργκ, 88’ Αμπέντ)

Ότι και να πει κανείς για το ντέρμπι στο "Γ. Καραϊσκάκης" είναι λίγο. Με διαφορά το παιχνίδι που θα θυμάται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο κάθε φίλος του τριφυλλιού από το 2014 μαζί με τον τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι πράσινοι έκαναν μια πολύ καλή εμφάνιση και δεν άφησαν κανένα δικαίωμα στον "αιώνιο" αντίπαλο να τους αμφισβητήσει παίρνοντας μια εμφατική νίκη μέσα στο Φάληρο.

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Ζέκα, Λαγός (89’ Μαρινάκης), Ατζαγκούν (87’ Καρέλης), Μπεργκ (77’ Πέτριτς), Πράνιτς, Αμπέντ.

8 Μαρτίου 2014, πρωτάθλημα
Παναθηναϊκός-Άρης 4-1 (26’-56’-74’ Μπεργκ, 44’ Κλωναρίδης/40’ Μανιάς)

Μια εβδομάδα μετά τη νίκη στο Φάληρο σε μια κατάμεστη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση και κέρδισε με 4-1 τον Άρη με τον Μπεργκ να πετυχαίνει χατ τρικ και τους πράσινους να δείχνουν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Μαρινάνης, Νάνο, Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς (79’ Δώνης), Αμπέντ (82’ Καρέλης), Κλωναρίδης, Μπεργκ, Πέτριτς (72’ Ατζαγκούν).

16 Απριλίου 2014, Κύπελλο
Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-0, παράταση (20’ Αμπέντ, 100-115’ Μπεργκ)

Ο Παναθηναϊκός είχε χάσει με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι και έπαιζε την ρεβάνς στην Λεωφόρο με στόχο τη νίκη που θα τον πήγαινε στον τελικό. Οι πράσινοι προηγήθηκαν νωρίς, στο 20' με τον Αμπέντ, αλλά στη συνέχεια και μέχρι το 90' της αναμέτρησης όμως δεν κατάφεραν να σημειώσουν κάποιο τέρμα που θα τους έδινε την πρόκριση.

Το ματς πήγε στην παράταση και έγινε ειδικών συνθηκών με τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου να δείχνουν ότι η ομάδα αυτή είναι φτιαγμένη από ισχυρό μέταλλο και με δυο γκολ του Μπεργκ, μια κεφαλιά στο 100' και ένα πέναλτι στο 115' πάλι από τον Σουηδό πήραν την πρόκριση στον τελικό.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο, Ζέκα, Αμπέντ, Πράνιτς (105’ Δώνης), Κλωναρίδης (46’ Καρέλης), Μπεργκ, Πέτριτς (68’ Λαγός).

26 Απριλίου 2014, Κύπελλο
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-4 (15’, 50’, 88’ Μπεργκ, 54’ Καρέλης/70’ Βούκιτς)

Ο Παναθηναϊκός στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ έκανε πάρτι με τον Μπεργκ να δίνει τον ρυθμό και να πετυχαίνει χατ τρικ και τους υπόλοιπους πράσινους να ακολουθούν. Ο Γιάννης Αναστασίου είχε στήσει πολύ καλά την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και το τριφύλλι κυριάρχησε στο γήπεδο την ώρα που οι οπαδοί του έδιναν πάρτι στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου.

Με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να φτάσει πολύ εύκολα στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στέλνοντας τους φίλους του τριφυλλιού στα ουράνια.


Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Νάνο, Μέντες, Ζέκα, Αμπέντ (75’ Λαγός), Πράνιτς, Καρέλης (71’ Ατζαγκούν), Μπεργκ (89’ Πέτριτς).

4 Μαίου 2014, πρωτάθλημα (πλέι οφ)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1 (20’ Πέτριτς/84’ Σαλπιγγίδης)

Αγωνιστικά αυτό το παιχνίδι ελάχιστοι το θυμούνται. Εξωαγωνιστικά όμως στοίχισε στους πράσινους και στους φιλοξενούμενους. Ο Γιάννης Αλαφούζος σε μια κίνηση καλής θέλησης έδωσε εισιτήρια στους οπαδούς του ΠΑΟΚ οι οποίοι όμως ήρθαν στο "Απόστολος Νικολαϊδης" και τα έκαναν όλα λίμπα με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δυο ομάδων.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό τις έδρας τους αλλά το χειρότερο ήταν πως μια προσπάθεια που πήγε να γίνει με την παρουσία οπαδών και των δυο ομάδων στο γήπεδο έπεσε στο κενό.

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Μέντες (81’ Κλωναρίδης), Ζέκα, Πράνιτς, Καρέλης (62’ Λαγός), Μπεργκ, Πέτριτς (55’ Ατζαγκούν).


7 Μαίου 2014, Πρωτάθλημα (πλέι οφ)
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-3 (62’ Ουσέρο/29’ Κλωναρίδης, 57’ Αμπέντ, 76’΄Λαγός).

Οι πράσινοι έχοντας μπεις στα πλέι οφ και έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο έπαιζαν στα πλέι οφ με στόχο να καταφέρουν να πάρουν και την θέση που οδηγούσε στα προκριματικά του Champions League και το ματς στην Τρίπολη ήταν ορόσημο για την επίτευξη των στόχων τους.

Το τριφύλλι έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο κόντρα στους Αρκάδες και πήρε την νίκη με 3-1 μην αφήνοντας περιθώρια στον αντίπαλο του και στο τέλος πανηγύρισε και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Χουχούμης (56’ Κουτρουμπής), Λαγός, Ζέκα, Αμπέντ (84’ Σπυρόπουλος), Πράνιτς, Μπεργκ, Πέτριτς (10’ Κλωναρίδης).

5 Αυγούστου 2014 Προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ
Παναθηναϊκός-Σταντάρ Λιέγης 1-2 (17’ Αρσλανάγκιτς (αυτ.)/36’ Εμπόμπο, 41’ Εμπόκου)

Στο πρώτο σοβαρό τεστ της σεζόν 2014-15 ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων. Οι πράσινοι είχαν πάρει ισοπαλία 0-0 στο πρώτο ματς των δυο ομάδων στο Βέλγιο αλλά στην κατάμεστη Λεωφόρο ηττήθηκαν από μια ομάδα που δεν ήταν ανώτερη από τους πράσινους.

Παρά το γεγονός μάλιστα ότι το τριφύλλι προηγήθηκε και μπήκε σε θέση οδηγού μετά δέχτηκε δυο πανομοιότυπα γκολ πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο και τελικά ηττήθηκαν. Πέταξαν έτσι μια τεράστια ευκαιρία για να προκριθούν και να εξασφαλίσουν 2.5 εκ. ευρώ από την πρόκριση και κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γινόταν στη συνέχεια.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Νάνο, Μέντες (56’ Κλωναρίδης, 66’ Ντίνας), Ζέκα, Ατζαγκούν, Πράνιτς, Μπεργκ, Πέτριτς (56’ Καρέλης).

21 Αυγούστου 2014, Προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ
Παναθηναϊκός-Μίντιλαντ 4-1 (21’-24’-44’-89’ Μπεργκ)

Μετά τον αποκλεισμό από την Σταντάρ Λιέγης ο Παναθηναϊκός διεκδικούσε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League και ο Μάρκους Μπεργκ στο εντός έδρας ματς με την Μίντιλαντ τον πήρε από το χέρι και του έδωσε την πρόκριση. Ο Σουηδός ήταν σε τρομερή κατάσταση και πέτυχε τέσσερα γκολ ενώ στο σύνολο της η εμφάνιση του Παναθηναϊκού ήταν πάρα πολύ καλή. Οι πράσινοι εξασφάλισαν έτσι την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο, Λαγός (78’ Μπούι), Ζέκα, Πράνιτς, Μπεργκ, Καρέλης (78’ Πέτριτς), Ντίνας (67’ Ατζαγκούν).

31 Αυγούστου 2014, Πρωτάθλημα
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 2-1 (89’ Ατζαγκούν, 90’ Πέτριτς/85’ Μπουμάλ)

Στην άδεια λόγω τιμωρίας Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει στο 85' αλλά δεν παράτησε το ματς και με δυο γκολ στο 89' και στο 90' των Ατζαγκούν και Πέτριτς γύρισε το παιχνίδι σε ένα ματς με φινάλε γκραν γκινιόλ και τους πράσινους να δείχνουν χαρακτήρα πιστεύοντας στην ανατροπή μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Μπούρμπος (82’ Μπούι), Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Κλωναρίδης (76’ Ατζαγκούν), Ντίνας (54’ Καρέλης), Πέτριτς.


2 Οκτωβρίου 2014, Γιουρόπα Λιγκ
Εστορίλ-Παναθηναϊκός 2-0 (52’ Κλέμπερ, 66’ Ντιόγκο)

Από τα χειρότερα αν όχι το χειρότερο παιχνίδι του 2014 για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι ηττήθηκαν με 2-0 στην Πορτογαλία με κάτω τα χέρια καθώς δεν απέδωσαν καθόλου καλό ποδόσφαιρο. Οι παίκτες του τριφυλλιού πραγματικά αδίκησαν τους εαυτούς τους και την προσπάθεια τους όλη τη σεζόν σε εκείνο το παιχνίδι.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Μπαϊράμι (45’ Καρέλης), Ατζαγκούν, Πράνιτς (75’ Λαγός), Ντίνας (56’ Δώνης), Πέτριτς


9 Νοεμβρίου 2014, πρωτάθλημα
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2 (63’ Περέιρα/51’ Ατζαγκούν, 79’ Καρέλης)

Ο Παναθηναϊκός πήγε στην Τούμπα χωρίς το μεγάλο του όπλο τον Μάρκους Μπεργκ και χωρίς τον αρχηγό του Κάρλος Ζέκα. Παρόλα αυτά όμως έπαιξε ένα πολύ καλό παιχνίδι και μπόρεσε να φύγει με το διπλό από την έδρα του ΠΑΟΚ χάρη σε γκολ των Ατζαγκούν και Καρέλη. Οι πράσινοι από το ματς κόντρα στον "δικέφαλο" μάλιστα άρχισαν ένα σερί που τους έφερε κοντά στην πρώτη θέση και τους διατηρεί στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (74’ Τριανταφυλλόπουλος), Νάνο, Δώνης, Μπούι, Ατζαγκούν, Πράνιτς (68’ Λαγός), Κλωναρίδης (60’ Πέτριτς), Καρέλης.


14 Δεκεμβρίου 2014, πρωτάθλημα
Παναθηναϊκός-Πανθρακικός 4-0 (1’ Καρέλης, 51’ Πέτριτς, 79’ Ζέκα, 90’ Μπεργκ)

Η μεγαλύτερη νίκη του Παναθηναϊκού μέσα στο 2014, το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των πράσινων με τον Καρέλη μετά από 13'' και τέσσερις διαφορετικοί σκόρερ για τους πράσινους στην αναμέτρηση με τον Πανθρακικό. Αρκετοί οι λόγοι ώστε το παιχνίδι με την ομάδα της Κομοτηνής να μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων για το 2014 που αποτελεί παρελθόν.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Μέντες, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς (82’ Ντίνας), Μπέργκ, Πέτριτς (81’ Δώνης), Καρέλης (81’ Κλωναρίδης).

18 Δεκεμβρίου 2014, πρωτάθλημα
SKODA Ξάνθη-Παναθηναϊκός 4-2 (3’ Γούτας, 16’ Βασιλακάκης, 52’ Σολτάνι, 63’ Καπετάνος/19-65’ Καρέλης)

Τέσσερις μέρες μετά ακολούθησε και η μεγαλύτερη ήττα όχι μόνο για το 2014 αλλά σε ολόκληρη την θητεία του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι που παρατάχθηκαν χωρίς τον Μπεργκ στο ματς της Ξάνθης σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι δεν μπόρεσαν ποτέ να μπουν σε θέση οδηγού και από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ/

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Μέντες, Σίλντενφελντ, Νάνο(64’ Χουχούμης), Λαγός (60’ Ντίνας), Ζέκα (60’ Δώνης), Πράνιτς, Πέτριτς, Καρέλης, Κλωναρίδης.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ