ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Συντονισμό και νομική θωράκιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού θέλει ο Πρωθυπουργός

Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρας με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρας με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με Υπουργούς της Κυβέρνησης όπου συζητήθηκε το σχέδιο για τη "Νέα Αθήνα" συμπεριλαμβανομένου και του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδί.

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (19/4) η συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με στελέχη της κυβέρνησης, αρμόδιους Υπουργούς και θέμα την υλοποίηση του σχεδίου "Νέα Αθήνα" και τις πέντε αναπλάσεις που πρόκειται να γίνουν.

Στην συνάντηση πλην του Πρωθυπουργού παρέστησαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός, Σωκράτης Φάμελος και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάσεις.

Επί τάπητος τέθηκαν τα θέματα που είχαν να κάνουν με τις ενέργειες για την υλοποίηση του συνόλου του σχεδίου "Νέα Αθήνα" που έχει ως σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Σε ότι έχει να κάνει με το γήπεδο του Παναθηναϊκού, ο Πρωθυπουργός ζήτησε να υπάρξει συντονισμός και μάλιστα άμεσος από στελέχη της Κυβέρνησης, μέλη του Δήμου Αθηναίων και εκπροσώπων του τριφυλλιού που θα παρακολουθούν από εδώ και στο εξής τις εξελίξεις πάνω στο έργο.

Παράλληλα ζήτησε να υπάρξει νομική θωράκιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδί ώστε να μην μπορεί να γίνει καμία προσφυγή. Κάτι για το οποίο είχε κάνει λόγο και ο Υφυπουργός Αθλητισμού στις πρόσφατες δηλώσεις του έξω από την Λεωφόρο.

Το σχετικό δελτίο Τύπου ανέφερε:

"Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό, Σωκράτη Φάμελο, και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, και συζήτησαν τα βήματα ενεργειών για την υλοποίηση του σχεδίου για τη «Νέα Αθήνα» με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την περιβαλλοντική αναβάθμιση στην πρωτεύουσα.

Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής επεξεργάζεται την κατάθεση συνολικού σχεδίου που περιλαμβάνει πέντε αναπλάσεις:

1.Την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου και του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας,

2.Τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή,

3.Την ανάπλαση της περιοχής της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου βρίσκεται και το γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης» του Παναθηναϊκού,

4.Την αναβάθμιση της περιοχής του Βοτανικού στον Ελαιώνα, και

5.Τη χωροθέτηση και κατασκευή νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Κατά τη διυπουργική σύσκεψη αποφασίστηκε η επίσπευση των ενεργειών για εκπόνηση των σχετικών μελετών βάσει των οποίων θα καθοριστούν οι τροποποιήσεις στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνα, καθώς και η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Την επόμενη βδομάδα θα συγκροτηθεί επιτελική ομάδα από εκπροσώπους των συναρμόδιων Υπουργείων, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, και του Παναθηναϊκού που θα συντονίζει και θα παρακολουθεί την εκτέλεση του έργου".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ