ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στραματσόνι: "Το πλάνο αναβάλλεται για όσο παίζουμε μπάλα"

Στραματσόνι: "Το πλάνο αναβάλλεται για όσο παίζουμε μπάλα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι τόνισε ότι έχει συμβόλαιο έως το 2017, αλλά μίλησε για αυτό στο τέλος της σεζόν και συζητά για την περαιτέρω επέκταση του (!), ενώ επιχείρησε να κατευνάσει τα μεταγραφικά σενάρια.

Η επέκταση του συμβολαίου του Αντρέα Στραματσόνι έως τον Ιούνιο του 2018 και τα μεταγραφικά σενάρια των προηγούμενων ημερών κυριάρχησαν στην επικαιρότητα του Παναθηναϊκού, όμως ο Ιταλός προπονητής προσπάθησε να επαναφέρει στο επίκεντρο τα play offs.

Ο Στραματσόνι μίλησε για τον Πανιώνιο, το ματς της Νέας Σμύρνης, στα ντέρμπι που δεν είχε νικήσει η ομάδα και την αναγκαιότητα του Παναθηναϊκού να τερματίσει πρώτος στη διαδικασία. Ακόμα, αναφέρθηκε στο συμβόλαιο του και τέλος, με δική του πρωτοβουλία σχολίασε τα μεταγραφικά σενάρια.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ SPORT24.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΜΑ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντρέα Στραματσόνι στην κάμερα της Nova:

Ποιες είναι οι προσδοκίες που έχετε από τα play offs, όπου καλείστε να δώσετε έξι ματς σε μικρό χρονικό διάστημα;

Πρώτα απ' όλα, ζήτησα συμβουλές από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για τη διαδικασία, που είναι σημαντική για την ομάδα, αλλά δεν είναι συνηθισμένη διαδικασία στην Ευρώπη. Αλλά έχω εμπιστοσύνη ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί πολλοί παίκτες μου την έχουν βιώσει ξανά. Δεν θα είναι εύκολο, πατάμε στο έδαφος, είμαστε συγκεντρωμένοι, δουλεύουμε και είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας.

Στην κανονική διάρκεια της σεζόν δεν έχετε νικήσει την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και τώρα τους συναντάται ξανά. Είστε αισιόδοξος για τα αποτελέσματα;

Δουλεύουμε σκληρά και προετοιμαζόμαστε για να νικήσουμε κάθε παιχνίδι. Ξέρουμε τι συνέβη στην κανονική διάρκεια και θέλουμε να το αλλάξουμε εναντίον αυτών των τριών αντιπάλων και να νικήσουμε.

Μα βάση το πρόγραμμα, πιστεύετε ότι θα είναι σημαντικό να αρχίσετε με νίκη τα play offs, που είναι εκτός έδρας;

Πιστεύω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για κάθε παιχνίδι και να μην υπολογίζουμε ξεχωριστά τα ματς. Ο μόνος υπολογισμός είναι η κατάσταση των παικτών. Γιατί, δυστυχώς, έχουμε κάποιους παίκτες οι οποίοι δεν μπορούν να αγωνίζονται ανά τρεις μέρες. Όταν αναφέρομαι σε κατάσταση, αναφέρομαι σε τραυματισμούς και όχι στη φυσική κατάσταση.

Ο Παναθηναϊκός παίζει ποδόσφαιρο από τον προηγούμενο Ιούλιο, συμπληρώνοντας δέκα μήνες. Θα χρειαστεί να κάνετε rotation για να κρατήσετε ξεκούραστους τους παίκτες;

Στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν χρησιμοποίησα πολλούς παίκτες και έκανα εκτεταμένο rotation, έπαιξαν σχεδόν όλοι οι παίκτες, γιατί ήθελα όλοι να είναι έτοιμοι. Τώρα έχω στο μυαλό μου την καλύτερη ενδεκάδα, αλλά πρέπει να έχω εναλλακτικές, γιατί ίσως να μην μπορώ να παρατάξω την ίδια σε κάθε παιχνίδι. Έχω προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσω κάθε απρόοπτο.

Φέτος δεν έχετε νικήσει τον Πανιώνιο εντός ή εκτός έδρας. Τι περιμένετε από το παιχνίδι;

Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί ο Πανιώνιος είναι αποτελεσματικός στον τρόπο που αμύνεται και που εκδηλώνει αντεπιθέσεις. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, αλλά έχουμε προετοιμαστεί σωστά και θέλουμε τη νίκη.

Υπάρχει παίκτης που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, όπως ο Μπακασέτας, ο οποίος πραγματοποιεί καλή σεζόν;

Από σεβασμό στον Πανιώνιο, δεν είναι σωστό να πω μπράβο μόνο σε έναν παίκτη. Γιατί από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο παίκτη, έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, έκαναν μία φανταστική πορεία που κανείς δεν την περίμενε. Αυτό που μπορώ να κάνω εγώ, μιλώντας με αθλητικούς όρους, είναι να τους συγχαρώ για όσα κατάφεραν.

Επειδή έχει ξεσπάσει μεγάλη συζήτηση, έχετε συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό έως τον Ιούνιο του 2017 ή το ανανεώσατε;

Δεν υπάρχει μυστικό σε αυτό. Ξέρετε πως ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη πρόκληση για μένα και εμπιστεύομαι τον πρόεδρο της ομάδας. Το συμβόλαιο μου ισχύει και για την επόμενη σεζόν, αλλά το τέλος αυτής της σεζόν ήταν σαν ένα σημείο ελέγχου για την παραμονή μου και με τον πρόεδρο μιλάμε για να επεκτείνουμε περαιτέρω αυτό τον "γάμο", επειδή εμπιστεύομαι τη διοίκηση για αυτή την πρόκληση. Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στον Παναθηναϊκό και θεωρώ πως με έναν πρόεδρο όπως ο Αλαφούζος, όταν δίνεις τα χέρια και έχεις ένα ολοκληρωμένο πλάνο, μπορούμε να προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη.

Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης, ο Αντρέα Στραματσόνι με δική του πρωτοβουλία, επιχείρησε να κατευνάσει τη μεταγραφολογία που έχει ξεσπάσει. Αναλυτικά η τοποθέτηση του:

Θα ήθελα να προσθέσω αναφορικά με τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί, επειδή οτιδήποτε μπορεί να γραφτεί για μένα, για τους παίκτες που έρχονται και φεύγουν, δεν είναι το κατάλληλο timing για να γραφτούν. Για να είμαι ειλικρινής, πρόκειται μόνο για φήμες, που καταλαβαίνω ότι είναι φυσιολογικές για την εποχή, αλλά θέλω να διαβεβαιώσω ότι ο πρόεδρος, ο προπονητής και οι παίκτες επικεντρώνονται μόνο στα play offs και η υλοποίηση του πλάνου αναβάλλεται για όσο παίζουμε ποδόσφαιρο.

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ