ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Στο μοναχικό μας δρόμο χωρίς υπόγειες συναλλαγές"

"Στο μοναχικό μας δρόμο χωρίς υπόγειες συναλλαγές"
Παναθηναϊκός, σήμα

Από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός πήραν θέση για την αρνητική στάση των ομάδων της Super League στο αίτημα τους να συζητηθεί η πρόταση τους για το ξήλωμα της ΚΕΔ.

Η συνάντηση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, κ. Παναγόπουλου και Κωνσταντίνου, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη αλλά και τα όσα ειπώθηκαν σε αυτή αντιμετωπίστηκαν από το σύνολο των υπόλοιπων ομάδων της Super League αρνητικά.

Αυτό φάνηκε κυρίως και από το γεγονός ότι η πρόταση που έκανε ο Παναθηναϊκός για να υπάρξει σύσκεψη των εκπροσώπων της Super League στην διάρκεια της Τετάρτης έπεσε στο κενό. Συγκεκριμένα στο τριφύλλι μέσω του Γιώργου Μποροβήλου προσπάθησαν να φέρουν τις ομάδες της Super League στο ίδιο τραπέζι και να τους ενημερώσουν για όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση που είχαν με τον Γιώργο Γκιρτζίκη.

Η προσπάθεια αυτή δεν βρήκε ανταπόκριση καθώς κανείς εκ των μεγάλων ή και από την πλευρά των "12" απάντησαν θετικά στην πρόταση του τριφυλλιού.

Στον Παναθηναϊκό φυσικά και δεν περίμεναν αυτή την εξέλιξη αλλά όπως ξεκαθάριζαν οι άνθρωποι του τριφυλλιού έχουν συνηθίσει να είναι πρωτοπόροι στη μάχη κατά της διαφθοράς και προσπαθούν να βρουν λύση στο θέμα που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο είτε συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες όπως η κίνηση των "12" ή και αναλαμβάνοντας δράση από μόνοι τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τριφύλλι σημείωναν μεταξύ άλλων: "Είμαστε διαχρονικά πρωτοπόροι στη μάχη κατά της διαφθοράς που καταστρέφει συστηματικά το ελληνικό ποδόσφαιρο όπως επανειλημμένα έχει αποδειχθεί. Ο Παναθηναϊκός ούτε για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις κατηγορείται, ούτε πακιστανικά τηλέφωνα χρησιμοποιεί, ούτε καίει φούρνους, ούτε ξυλοφορτώνει δημοσιογράφους και παράγοντες".

Σε ότι είχε να κάνει με το κομμάτι της διαιτησίας το οποίο βρέθηκε και στο επίκεντρο της συζήτησης με τον πρόεδρο της ΕΠΟ από τον Παναθηναϊκό έλεγαν: "Στο θέμα της διαιτησίας που αποτελεί τον πυρήνα του προβλήματος, ο Παναθηναϊκός έχει εστιάσει επίμονα τις προσπάθειές του, πολλές φορές με τεράστιο αθλητικό και οικονομικό κόστος. Κάτι που δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει για άλλους.

Αυτές τις μέρες, η ΠΑΕ έχοντας αγωνία για τον τρόπο που θα επιλεγούν και θα αξιολογηθούν οι διαιτητές της νέας περιόδου, συμμετείχε σε πρωτοβουλίες όπως του κ. Πανόπουλου και των «12», αλλά ανέλαβε και μόνος του δράση, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και η καχυποψία πριν από το ξεκίνημα της νέας περιόδου, ώστε να μην χρειαστεί να ανοίξει και πάλι η συζήτηση σε λίγο καιρό για στημένα πρωταθλήματα και αναξιοκρατία".

Στο τριφύλλι μάλιστα σχολίαζαν πως παρότι δεν το περίμεναν βρήκαν ανταπόκριση από την ΕΠΟ αλλά όχι και από τις ομάδες της Super League σημειώνοντας: "Παρ’ όλο που οι προσπάθειες μας βρήκαν –κατά περίεργο τρόπο- ευήκοα ώτα εκεί που δεν το περιμέναμε, η πρώτη αντίδραση ορισμένων ΠΑΕ, όπως μας κοινοποιήθηκε από τον πρόεδρο της Super League ήταν αρνητική, ακόμα και στο ενδεχόμενο συζήτησης. Λυπούμαστε για αυτό".

Και τόνιζαν πως οι ίδιοι θα ακολουθήσουν το μοναχικό τους δρόμο και όποιος αδικηθεί στο νέο πρωτάθλημα από τις επιλογές του Σωμαρακάκη και του Βασσάρα για τους οποίους ο Παναθηναϊκός ζήτησε να φύγουν δεν θα μπορεί να διαμαρτύρεται και τους χαρακτήρισε ως ουρά του συστήματος: "Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει απτόητος την προσπάθειά του στο μοναχικό δρόμο που έχει επιλέξει, χωρίς σκοπιμότητες, συμβιβασμούς και υπόγειες συναλλαγές. Όποιος, λοιπόν, αδικηθεί στο νέο πρωτάθλημα από τις επιλογές των Σωμαρακάκηδων και του Βασσάρα, ας δεχθεί τη μοίρα του συμπεριφερόμενος ως ουρά του συστήματος. Ό,τι δεν προλαμβάνεις σήμερα, σίγουρα θα το πληρώσεις αύριο".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ