ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στο διαιτητικό μόνο για πρόστιμο και έδρα ο Παναθηναϊκός

Στο διαιτητικό μόνο για πρόστιμο και έδρα ο Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Τι μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός μετά την απόρριψη της έφεσης για την τιμωρία που του επιβλήθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός δεν δικαιώθηκε στην Επιτροπή Εφέσεων αφού η ποινή που του επιβλήθηκε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, παρέμεινε και πλέον, έχει δικαίωμα να προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, σε τρίτο, ουσιαστικά, βαθμό, όχι όμως για όλες τις ποινές που τους επιβλήθηκαν.

Το άρθρο 36, παράγραφος 3 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου αναφέρει ότι "κατά αποφάσεων της επιτροπής Εφέσεων επιτρέπεται προσφυγή στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο". Η σχετική παράγραφος προστέθηκε στον κανονισμό το προηγούμενο καλοκαίρι.

Στο άρθρο 64, παράγραφος 3β. του καταστατικού της ΕΠΟ που σας παρουσιάζει τοSport24.grυπάρχει αναφορά στο δικαίωμα προσφυγής στο διαιτητικό δικαστήριο το οποίο πλέον αποτελείται από Αρεοπαγίτες,για συγκεκριμένες ποινές όπως για παράδειγμα "αφαίρεση άνω των τριών βαθμών" και όχι τριών βαθμών που έχουν επιβληθεί στον Παναθηναϊκού.

Επίσης δεν γίνεται πουθενά λόγος για προσφυγή για κατακύρωση αγώνα στα χαρτιά. Αντίθετα, προβλέπεται προσφυγή για ποινή έδρας πάνω από μία αγωνιστική και για πρόστιμο άνω των 100.000 ευρώ.

Στο διαιτητικό μόνο για πρόστιμο και έδρα ο Παναθηναϊκός

Περιμένει και την ΔΕΑΒ

Οι "πράσινοι" παράλληλα περιμένουν και την απόφαση της ΔΕΑΒ για το αν θα τους επιβληθείδιοικητική ποινή.

Στην Επιτροπή έχει διαβιβαστεί ήδη ο φάκελος της δικογραφίας από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, και απομένει η γνωμοδότηση της ΔΕΑΒ για το αν συντρέχουν οι διατάξεις του νόμου που προβλέπει μεταξύ άλλων πρόστιμο από 10.000 ευρώ ως ένα εκατομμύριο ευρώ, ανεξάρτητα από τις 190.000 ευρώ που έχουν επιβληθεί από το μονομελές πειθαρχικό όργανο τηςSuperLeague.

Στην τελευταία σύσκεψη της ΔΕΑΒ μάλιστα, συζητήθηκε το κλείσιμο των Θυρών 13 και 14 όπως επίσης προβλέπεται στον νόμο μέσω της απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων.

Στην παράγραφο 3 του άρθρου 1 στο νόμο 4326/2015 αναφέρεται ότι ο αρμόδιος για τον αθλητισμό Υπουργός "Μπορεί, εξάλλου, να απαγορεύει τη με οποιονδήποτε τρόπο διάθεση εισιτηρίων και την εν γένει χρήση συγκεκριμένων ζωνών ή τμημάτων των κερκίδων αθλητικών εγκαταστάσεων".Η απόφαση θα παρθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ