ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στη Λεωφόρο του... ΟΑΚΑ

Στη Λεωφόρο του... ΟΑΚΑ
INTIME SPORTS

Ακόμη μία νίκη που του έδωσε το δικαίωμα να πλησιάσει τον δεύτερο της βαθμολογίας, ΠΑΟΚ, στους τρεις βαθμούς, πέτυχε ο Παναθηναϊκός σε βάρος του Πλατανιά στη Λεωφόρο.

Το εντυπωσιακό για την ομάδα του τριφυλλιού είναι ότι διατήρησε ανέπαφη την εστία της για 6ο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι, διάστημα στο οποίο έχει πετύχει ισάριθμες νίκες.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου στηρίζει τη φετινή της πορεία στη δύναμη της έδρας, όπου το ποσοστό επιτυχίας έχει φτάσει στο 91%. Με 10 νίκες σε 11 παιχνίδια έχει μέχρι στιγμής την πιο παραγωγική έδρα στην Superleague και την καλύτερη άμυνα γηπεδούχου ομάδας (4 γκολ, εκ των οποίων τα δύο από τον ΟΦΗ στην μοναδική του ήττα με σκορ 1-2 στις 19 Οκτωβρίου).

Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από την περίοδο 2011-12 όταν στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος είχε κάνει το 10/10, χρησιμοποιώντας τότε ως έδρα το ΟΑΚΑ, χάνοντας το απόλυτο στο 11ο ματς από τον ΠΑΟΚ (ήττα 0-2). «Διπρόσωπη» ομάδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο φετινός Παναθηναϊκός, αν αναλογιστεί κανείς ότι μακριά από τη Λεωφόρο έχει κάνει μόλις 3 νίκες σε 10 παιχνίδια (30%).

Μηδέν πίσω x6 από το 2007-08!

Ψάχνοντας να βρούμε ανάλογη αμυντική επίδοση (μηδέν παθητικό σε 6 διαδοχικά παιχνίδια) γυρίσαμε 7 χρόνια πίσω και συγκεκριμένα την σεζόν 2007-08 όταν ο Παναθηναϊκός είχε κάνει ένα ανάλογο ρεκόρ διατηρώντας για έξι σερί ματς το μηδέν στην άμυνα. Αν δηλαδή οι παίκτες του τριφυλλιού διατηρήσουν το μηδέν στην άμυνα και στο επερχόμενο ματς στην Λεωφόρο με τον Παναιτωλικό την επόμενη Κυριακή, θα πρέπει να πάμε ακόμα πιο πίσω για να βρούμε την αντίστοιχη επίδοση.

Ας θυμηθούμε τόσο τα παιχνίδια της φετινής σεζόν:

14 Δεκεμβρίου: Παναθηναϊκός-Πανθρακικός 4-0

22 Δεκεμβρίου: Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 2-0

11 Ιανουαρίου: Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 5-0

14 Ιανουαρίου: Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 1-0

24 Ιανουαρίου: Παναθηναϊκός-Καλλονή 1-0

1 Φεβρουαρίου: Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 3-0

Τα έξι ματς της σεζόν 2007-08

Παναθηναϊκός-Απόλλων Καλαμαριάς 1-0

Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 1-0

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 2-0

Παναθηναϊκός-Βέροια 1-0

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 1-0

Παναθηναϊκός-Λάρισα 2-0

Αήττητος... 8 σερί παιχνίδια

Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε αήττητος για 7η σερί αγωνιστική, καθώς έχει να χάσει από τις 18 Δεκεμβρίου (4-2 στην Ξάνθη). Κι αν συνυπολογίσουμε και το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τη Νίκη Βόλου, το οποίο θα κατακυρωθεί 3-0 υπέρ του, θα τρέχει ένα σερί με 6 νίκες και 2 ισοπαλίες (σε Γιάννινα και Νέα Σμύρνη).

Έφτασε τις οκτώ συνεχόμενες νίκες

Ο Παναθηναϊκός με την επικράτηση του επί της ομάδας των Χανίων έφτασε τις οκτώ συνεχόμενες εντός έδρας νίκες κάτι που έχει να συμβεί σχεδόν τρία χρόνια και συγκεκριμένα στις αρχές της σεζόν 2011-12 όταν και τελείωσε ένα νικηφόρο σερί 12 αγωνιστικών για το τριφύλλι.

Στο μεταξύ, η ήττα του στα Πηγάδια από την Ξάνθη είναι η μοναδική στις τελευταίες 14 αγωνιστικές. Στα υπόλοιπα 13 παιχνίδια, μετράει 10 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Στο Απ. Νικολαϊδης έχει πετύχει τα 24 από τα 35 γκολ και έχει δεχθεί μόλις τα 4 από τα 16. Συνολικά έχει 13 νίκες (εκ των οποίων οι 8 στο γκολ), 4 ισοπαλίες και 4 ήττες στα πρώτα 21 παιχνίδια.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ