ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στενή παρακολούθηση της UEFA στον Παναθηναϊκό

Στενή παρακολούθηση της UEFA στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός καλείται από την UEFA να δώσει επιπλέον στοιχεία σε σχέση με το Financial Fair Play. Ακόμα πέντε ομάδες στην ίδια κατηγορία με το τριφύλλι ενώ επτά μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης παρουσιάζουν έλλειμμα με βάση τα οικονομικά τους στοιχεία.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η UEFA καλεί τον Παναθηναϊκό να παρουσιάσει επιπρόσθετα στοιχεία σε σχέση με το Financial Fair Play και τα στοιχεία που είχε καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει με επίσημη ανακοίνωση της η UEFA που γνωστοποίησε ότι ολοκλήρωσε των πρώτο γύρω των ακροάσεων με ομάδες που είχαν έλλειμμα στους ισολογισμούς και αποφάσισε να συνεχίσει την έρευνα για επτά συλλόγους μεταξύ των οποίων η Ρόμα, η Ίντερ η Λίβερπουλ και η Μονακό.

Επιπλέον η επιτροπή έβαλε στο μικροσκόπιο και άλλες έξι. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός με τους ανθρώπους του τριφυλλιού να πρέπει να δώσουν κάποια επιπρόσθετα στοιχεία στην UEFA. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι πράσινοι καλούνται να δώσουν συμπληρωματικά στοιχεία αλλά η τρίτη και φυσικά δεν είναι κάτι το ανησυχητικό.

Αποτελεί όμως ένα πρόκριμα ενόψει της τελικής αδειοδότησης για τον Παναθηναϊκό στα τέλη Μαΐου.

Η σχετική ανακοίνωση της UEFA η οποία γνωστοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής αναφέρει:

"Η επιτροπή της UEFA για το Financial Control Body έχει ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο με τις ακροάσεις των συλλόγων σε σχέση με τις αναλύσεις των ισολογισμών όλων των κλαμπ με ημερομηνία λήξης των Ιούνιο του 2014.

Ως αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων η επιτροπή αποφάσισε να συνεχίσει τις έρευνες της για επτά ομάδας (Μονακό, Ρόμα, Μπεσίκτας. Ίντερ, Κράσνονταρ, Λίβερπουλ και Σπόρτινγκ Λισσαβόνας) για τις οποίες αποκαλύφθηκε ένα έλλειμμα στον ισολογισμό με βάση τα οικονομικά στοιχεία για τις περιόδους 2012 και 2013.

Επιπροσθέτως η επιτροπή αποφάσισε πως επιπλέον έξι ομάδες ομάδες πρέπει να παρουσιάσουν επιπρόσθετα στοιχεία σχετικά με την σχετικά με τον ισολογισμό τους. Αυτές είναι οι Σπάρτα Πράγας, Χαλ, Λιόν, Παναθηναϊκός, Ρουχ Χουρζόφ και Βόλφσμπουργκ.

Αυτά τα κλαμπ θα πρέπει να προσκομίσουν συμπληρωματικά στοιχεία τους προσεχείς μήνες, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 με βάση τις προθεσμίες της UEFA.

Η εισαγωγή της αδειοδότησης της UEFA και του Financial Fair Play είχε ήδη μια πολύ θετική επίδραση στην κλίμακα των ληξιπρόθεσμων οφειλών καθώς έχουν μειωθεί από 57 εκ. ευρώ τον Ιούνιο του 2011 σε 8 εκ. ευρώ τον Ιούνιο του 2008. Επιπλέον οι συνολικές ζημιές που αναφέρθηκαν από τους συλλόγους πρώτου επιπέδου της Ευρώπης κατά το οικονομικό έτος 2013 έχουν μειωθεί στα 800 εκ. ευρώ από το έλλειμμα ρεκόρ που αναφέρθηκε το 2011 ύψους 1,7 δις.

Η διαδικασία αυτή θα ενημερώνεται από την UEFA με επιπλέον επικοινωνία μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ