ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στα χαρακώματα μέχρι τελικής πτώσης

Στα χαρακώματα μέχρι τελικής πτώσης
INTIME SPORTS

Η κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη να ζητήσει τη συγκέντρωση των “αφεντικών” των 18 ΠΑΕ σε μία έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Superleague, δεν αντιμετωπίζεται αδιάφορα από τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος μοιάζει αποφασισμένος να δώσει μάχη για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θεωρεί ότι έχει μπροστά του μία μοναδική ευκαιρία να εκθέσει τα κακώς κείμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να θέσει προ των ευθυνών τους, όλους τους “ισχυρούς άνδρες” του αθλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, θα απευθυνθεί σε όσους εκτιμά ο ίδιος ότι λειτουργούν ανεξάρτητα και έχουν την προοπτική να δημιουργήσουν ένα μπλοκ των -όπως τις χαρακτηρίζει ο ίδιος- υγιών δυνάμεων εντός του Συνεταιρισμού, με στόχο “να πέσει το σύστημα”.

Με φάκελο ανά χείρας

Ο Γιάννης Αλαφούζος θα συμφωνήσει ότι επιθέσεις όπως αυτή που εξαπολύθηκε στο μέλος της ΚΕΔ, Χριστόφορο Ζωγράφο, πρέπει να καταδικαστούν ομόφωνα και συμβάλλουν στην απαξίωση του αθλήματος. Συγχρόνως, θα συναινέσει σε οποιαδήποτε ενέργεια αποσκοπεί στην καταπολέμηση της βίας και θα βοηθήσει στον εντοπισμό των δραστών.

Όμως, θα μεταβεί στα γραφεία της οδού Αστροναυτών με ένα φάκελο ανά χείρας, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί στο χώρο του ποδοσφαίρου. Για παράδειγμα, τους εμπρησμούς στο φούρνο του Κωνσταντινέα, το “πέσιμο” στον Σιδηρόπουλο, ξυλοδαρμούς δημοσιογράφων κ.α.

Αυτό που θα τονίσει είναι ότι στο ποδόσφαιρο δρουν ανεξέλεγκτα πολλά κακοποιά στοιχεία εδώ και πολλά χρόνια και η αδιαφορία που παρατηρείται τόσο καιρό δεν δικαιολογείται, όπως -σύμφωνα με τον ίδιο- δεν δικαιολογείται και η ξαφνική ευαισθησία ορισμένων παραγόντων για το συμβάν με τον Ζωγράφο.

Επίσης, θα θίξει το γεγονός ότι στελέχη της ΕΠΟ αλλά και διαιτητές, τελούν υπό δικαστική διεύρυνση για τη συμμετοχή τους σε στημένους αγώνες ή σε εγκληματική οργάνωση. Σύμφωνα με το σκεπτικό του, το προϊόν δυσφημείται όταν κατηγορούμενοι ή ύποπτοι για σοβαρά ποινικά αδικήματα δραστηριοποιούνται στις ποδοσφαιρικές αρχές ή στη διαιτησία. Ακόμα χειρότερα, όταν οι ΠΑΕ φαίνεται πως το ανέχονται και δεν αντιδρούν...

Επιμένει για Πανιώνιο και ΟΦΗ

Ειδική μνεία θα γίνει από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στις υποθέσεις των ΟΦΗ και Πανιωνίου, για τους οποίους θεωρεί ότι αγωνίζονται παράτυπα στο πρωτάθλημα. Θα επαναλάβει τη θέση του ότι πρέπει να αποβληθούν και θα ζητήσει να υπάρξουν πειθαρχικές συνέπειες σε όσους επέτρεψαν τη συμμετοχή τους.

Θα υποστηρίξει ότι, ενώ η Superleague και η ΕΠΟ έχουν αποδεχτεί ότι οι δύο ομάδες δεν πληρούν τις νόμιμες προδιαγραφές για να πάρουν μέρος στη διοργάνωση, εξακολουθούν να ορίζουν τα παιχνίδια τους και δεν εφαρμόζουν τα όσα προβλέπει ο ΚΑΠ.

Η πρόθεση του είναι να αποδυναμώσει το γκρουπ ομάδων για τις οποίες πιστεύει ότι είναι αδύναμες να σταθούν μόνες τους αφού ο Γιάννης Αλαφούζος πιστεύει ότι έτσι εξαρτώνται από την συνεργασία τους με τον Ολυμπιακό για να επιβιώσουν.

Δεν θα κάνει πίσω

Στη διάρκεια της συνεδρίασης είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ζητηθεί από τον Γ. Αλαφούζο να σταματήσει την παραγωγή του “Παράγκα και Όραμα” από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ή να του επισημανθεί ότι δυναμιτίζει το κλίμα μέσω της εκπομπής “Δίκη” με τον Κυριάκο Θωμαΐδη.

Πρόθεσή του είναι να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υποχωρήσει στις πιέσεις και θα συνεχίσει να εκθέτει τα σκάνδαλα που ταλαιπωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και πως η (όπως σημειώνει ο ίδιος) υπερβολική ευαισθησία των πειθαρχικών οργάνων όσον αφορά τις τοποθετήσεις του και τις ποινές που επιβάλλονται στον Παναθηναϊκό, δεν τον αποθαρρύνουν.

Η ουσία είναι ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έχει προετοιμαστεί για λεκτική διαμάχη σε υψηλούς τόνους, αλλά ο σκοπός του είναι να αναδείξει τα προβλήματα και όπως σημειώνει σε συζητήσεις με δικούς του ανθρώπους, θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να το πετύχει.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ