ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σεϊταρίδης "Στόχος το νταμπλ"

Σεϊταρίδης "Στόχος το νταμπλ"
INTIME SPORTS

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός είναι καταδικασμένος να κυνηγάει πρωτάθλημα και Κύπελλο ενώ ο Σέμα Βελάσκες υπογράμμισε ότι το "τριφύλλι" έχει αφήσει πίσω του τα ματς με τη Μάλαγα.

Γιούρκας Σεϊταρίδης και Σέμα Βελάσκες παραχώρησαν δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι της Nova ενόψει του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα για τη 2η αγωνιστική της Super League, με αμφότερους τους άσους των "πρασίνων" να θέτουν ψηλά τον πήχη όσον αφορά στους στόχους της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιούρκα Σεϊταρίδη στην κάμερα της Nova:

Πόσο δύσκολο είναι ένας ποδοσφαιριστής να επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από μια σπουδαία ευρωπαϊκή αναμέτρηση;

Δεν θα έλεγα ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο, το μοναδικό που ίσως να μας προβληματίζει είναι το θέμα της κούρασης, γιατί δύο ημέρες μετά τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ παίζουμε και πάλι παιχνίδι. Με την Μάλαγα τα παιδιά τα έδωσαν όλα, είναι κουρασμένα, είναι η αρχή της χρονιάς και πιστεύω ότι ακόμα δεν έχουμε βρει τον ρυθμό μας. Δεν μας μένει χρόνος καν να το σκεφτούμε αυτό, ούτε την κούραση, ούτε κάτι άλλο. Πρέπει να μπούμε στο γήπεδο και να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε την νίκη κόντρα στα Γιάννινα.

Συνήθως μετά από ευρωπαϊκούς αγώνες παρουσιάζεται μια μικρή χαλαρότητα. Υπάρχει τέτοιος φόβος ενόψει του αγώνα με τα Γιάννινα;

Δεν το φοβάμαι. Η Ευρώπη είναι κάτι το ιδιαίτερο, το ξεχωριστό, όλοι θέλουν να παίξουν σε αυτά τα παιχνίδια, αλλά ο πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού την εφετινή σεζόν είναι το πρωτάθλημα. Οπότε δεν πιστεύω ότι κάποιος θα χαλαρώσει, επειδή παίζουμε αγώνα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Θα είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και θα τα δώσουμε όλα, γιατί είναι πιο σημαντικό το ελληνικό πρωτάθλημα, από μια πορεία στην Ευρώπη για εμάς την εφετινή σεζόν.

Προέρχεσαι από τα Γιάννινα, έχεις αρχίσει την καριέρα σου στον ΠΑΣ. Είναι ξεχωριστό για σένα το παιχνίδι της Παρασκευής;

Είναι ξεχωριστό παιχνίδι γιατί στον Παναθηναϊκό ήρθα από τα Γιάννινα, εκεί ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά και οφείλω πάρα πολλά σε αυτή την ομάδα, αλλά και στον Παναθηναϊκό φυσικά. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, αλλά αυτό που θα ήθελα να ευχηθώ είναι στο τέλος της χρονιάς να είναι ο Παναθηναϊκός Πρωταθλητής Ελλάδας και τα Γιάννινα να παραμείνουν στην μεγάλη κατηγορία. Και αυτό γιατί πιστεύω ότι αξίζει να είναι αυτή η ομάδα στη Σούπερλιγκ, έχει ιστορία στην Ελλάδα και ο κόσμος στα Γιάννινα πραγματικά ζει και αναπνέει για αυτή την ομάδα.

Το παιχνίδι περιμένεις και σε τι κατάσταση είναι ο Παναθηναϊκός;

Θεωρητικά πιστεύω ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα έρθει να παίξει επιθετικά. Θα έχει κλειστή άμυνα, θα προσπαθήσει να μην δεχθεί γκολ και μετά με κάποιες αντεπιθέσεις και στημένες φάσεις, θα προσπαθήσει να σκοράρει. Αν αποφασίσει να παίξει επιθετικά, πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο και για εμάς, γιατί πάντα είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπίσεις μια ομάδα με κλειστή άμυνα. Οπότε πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα να παίξει ο ΠΑΣ Γιάννινα επιθετικά, να κυνηγήσει το παιχνίδι, για να έχουμε και εμείς περισσότερους ελεύθερους χώρους και να παίξουμε πιο άνετα το στυλ παιχνιδιού που μπορούμε.

Προέρχεσαι από μια δυνατή προετοιμασία, ο προπονητής σου δείχνει ότι σε εμπιστεύεται... Αισθάνεσαι ότι είναι η σεζόν της ποδοσφαιρικής σου αναγέννησης, μετά από όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετώπισες τα τελευταία χρόνια;

Δεν θέλω να το σκέφτομαι έτσι. Είχα μιλήσει με τον προπονητή στην αρχή της χρονιάς, είχαμε πει κάποια πράγματα μεταξύ μας... Όλα πήγαν καλά και το μόνο που εύχομαι για μένα και τα υπόλοιπα παιδιά είναι να είμαστε καλά και μακριά από τραυματισμούς. Πιστεύω ότι και για εμένα και για τους άλλους, τα πάντα εξαρτώνται από εμάς τους ίδιους. Το μόνο που θέλω είναι να έχω την υγεία μου και να είμαι μακριά από τραυματισμούς. Όλα τα άλλα εξαρτώνται από εμένα.

Θα δούμε ξανά τον Γιούρκα Σεϊταρίδη που ξέραμε;

Επειδή το ακούω συνέχεια και με έχει "κουράσει"... Δεν είναι ο Γιούρκας που ξέραμε, ο Χριστοδουλόπουλος που ξέραμε, ο Πίντο που ξέραμε... Κάθε παίκτης όσο μεγαλώνει αλλάζει, προσθέτει και την εμπειρία και κάποια άλλα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του. Οπότε αυτό "ο Γιούρκας που ξέραμε από τα παλιά", κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν είμαι ο ίδιος ποδοσφαιριστής που ήμουν τότε, έχω παραπάνω εμπειρία, έχω άλλο τρόπο σκέψης, πολλές φορές αλλάζεις τρόπο παιχνιδιού... Δεν είναι το ίδιο...Το μόνο που θέλω και ζητώ από τον εαυτό μου, είναι να είμαι πάντα στο 100 % και να τα δίνω όλα. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Με λίγη τύχη ...

Τι να περιμένουμε από τον Παναθηναϊκό την εφετινή σεζόν; Μπορεί να γίνει κάτι καλό;

Ναι, μπορεί να γίνει κάτι καλό. Έχει ξεκινήσει και διοικητικά η ομάδα από την αρχή της χρονιάς με τον κ. Αλαφούζο μια καινούργια προσπάθεια, απ' ότι βλέπω τα πράγματα μέχρι στιγμής πηγαίνουν καλά. Θα μπορούσαν να πάνε και καλύτερα, όσον αφορά τα οικονομικά αν είχαμε περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μέχρι στιγμής επικρατεί μια σχετική ηρεμία στην ομάδα, ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός, είτε είναι σε καλή, είτε σε καλή χρονιά, είναι "αναγκασμένος" να κυνηγάει και το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και δεν πιστεύω ότι συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από αυτά...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σέμα Βελάσκες στην κάμερα της Nova:

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός πριν από το παιχνίδι με τα Γιάννινα:

Προερχόμαστε από δυο κουραστικά παιχνίδια κόντρα στην Μάλαγα και τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους αγώνες για το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι έχει το σθένος και την δυνατότητα για να ανταποκρίνεται με επιτυχία, ακόμα και όταν έχει αγώνες μεσοβδόμαδα. Οπότε πιστεύω ότι η ομάδα είναι αυτή τη στιγμή έτοιμη 100 % για να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα απέναντι στα Γιάννινα".

Για το πέρασμα από το Τσάμπιονς Λιγκ στο ελληνικό πρωτάθλημα:

Αυτό το πέρασμα από τη μια φάση στην άλλη, πρέπει να γίνει γρήγορα. Και πρέπει να πως ότι στο επάγγελμα μας, αυτή η προσαρμογή πρέπει να γίνεται με αυτή την ταχύτητα. Το θέμα της Μάλαγα έχει πλέον περάσει, το παιχνίδι αυτό είναι πλέον παρελθόν και πρέπει να αφοσιωθούμε στο πρωτάθλημα.

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα:

Η αλήθεια είναι ότι για την ομάδα των Ιωαννίνων δεν γνωρίζω πολλά πράγματα, αλλά για μένα είναι και αυτός άλλος ένας δύσκολος αντίπαλος σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Οπότε κοιτάω πάντοτε τον κάθε αντίπαλο με την σοβαρότητα που πρέπει... Στην δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ελπίζω να έχουμε την ίδια επιτυχία όπως και στην πρεμιέρα, να κερδίσουμε και να συνεχίσουμε νικηφόρα στην Σούπερλιγκ.

Για την προσαρμογή του στην ομάδα:

Θα έλεγα ότι είμαι πολύ καλά και αισθάνομαι πολύ καλά. Έχω έρθει στην ομάδα από την περίοδο της προετοιμασίας, οπότε είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου και να δεθώ μαζί τους. Βρίσκομαι σε πάρα πολύ καλό σημείο, δεν θα έλεγα ότι βρίσκομαι στο 100 % των δυνατοτήτων μου, παρόλα αυτά συνεχίζω για να φτάσω στο μάξιμουμ. Πάντα προσπαθώ να δώσω ότι καλύτερο μπορώ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ