ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σαμαράς: "Χωρίς παιδιά δεν έχουμε μέλλον"

Σαμαράς: "Χωρίς παιδιά δεν έχουμε μέλλον"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Σαμαράς μίλησε για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και τη διαφορά με το εξωτερικό

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη συμμετοχή της ομάδας U15 του Παναθηναϊκού στο διεθνές πρόγραμμα "Το ποδόσφαιρο για την φιλία" και την παρουσία των πράσινων στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ παραχώρησαν οι άνθρωποι του Τριφυλλιού την Τρίτη το μεσημέρι.

Στο πάνελ βρέθηκαν ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών Γιάννης Σαμαράς, ο Αριστείδης Καμάρας αλλά και ο Χάρης Μαυρίας που έχει βγει από τις ακαδημίες του Τριφυλλιού.

Ο Γιάννης Σαμαράς υποστήριξε:

"Στην Ελλάδα σε επίπεδο ακαδημιών λείπουν πολλά πράγματα και στον Παναθηναϊκό έχει γίνει μία μεγάλη προσπάθεια, ώστε τα παιδιά να έχουν παραστάσεις και εικόνες αναφορικά με τη διαπαιδαγώγηση τους σε αθλητικό και κοινωνικό επίπεδο.

Πρέπει να βρούμε το δρόμο μας σιγά σιγά και όχι να ασχολούμαστε περιστασιακά με τις νεαρές ηλικίες", είπε αρχικά ο υπεύθυνος της ακαδημίας του Παναθηναϊκού, Γιάννης Σαμαράς, και συνέχισε:

" Κάποια βήματα προόδου έχουν γίνει, αλλά δεν το έχουμε μέσα μας ως λαός να δουλεύουμε στις μικρές ηλικίες. Πρέπει να ψαχτούμε το 2013, να παράγουμε παιδεία για το παιδί έμπρακτα και όχι να καθόμαστε πίσω από ένα γραφείο, καθώς στην Ελλάδα δεν ασχολούμαστε με ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Στον Παναθηναϊκό προσπαθούμε και αλλάζουμε αυτή τη νοοτροπία παρακολουθώντας τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο και λέμε ότι χωρίς τα παιδιά δεν έχουμε μέλλον".

Από την πλευρά του ο Αριστείδης Καμάρας τόνισε:

"Η παιδεία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο ενός λαού για μεγάλες προσδοκίες και το ίδιο ισχύει για την αθλητική παιδεία. Πάνω σε αυτό το κομμάτι ο Παναθηναϊκός είναι πρωτεργάτης και πρωτοπόρος.

Ο Παναθηναϊκός πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί στο κομμάτι των ακαδημιών. Μια μεγάλη ομάδα αρχίζει από τις ακαδημίες της, τις ακαδημίες της που έχουν φτάσει σε αξιοζήλευτο επίπεδο Πανελλαδικά. Καλλιεργούμε στον αθλητισμό και βοηθάμε τα νέα παιδιά να γίνουν όχι μόνο καλύτεροι αθλητές, αλλά και καλύτεροι άνθρωποι στην κοινωνία. Χαιρετίζω με μεγάλη ικανοποίηση αυτή την πρωτοβουλία και επιπρόσθετα τονίζω πως πρέπει να είμαστε υπέρ κάθε τέτοιας ενέργειας εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Ζηλεύω την εμπειρία που θα έχουν αυτά τα παιδιά τα οποία καλούνται να χτίσουν έναν καλύτερο κόσμο. Τέτοιες πρωτοβουλίες δίνουν το στίγμα για το πως πρέπει να βαδίζει ο κόσμος όχι μόνο σε αθλητικό επίπεδο αλλά και γενικότερα. Όπως είχε πει ο Καβάφης: "Η Ιθάκη σου χάρισε αυτό το ωραίο ταξίδι" και ελπίζω να το απολαύσουν.

Να που ο Παναθηναϊκός ξαναπατάει στο Γουέμπλει..."

Τέλος ο Χάρης Μαυρίας υποστήριξε από την πλευρά του:

"Χαίρομαι που η ακαδημία μας κάτω των 15 ετών θα πάει στο Λονδίνο και θα έχουν αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία σε πολλά επίπεδα. Εκεί θα κερδίσουν πολλά γιατί θα έρθουν σε επαφή με μεγάλες προσωπικότητες" τόνισε αρχικά ο Χάρης Μαυρίας στο πλαίσιο της συνέντευξη Τύπου.

Στη συνέχεια είπε: "Είμαι σίγουρος ότι όταν επιστρέψουν αυτά τα παιδιά θα κουβαλήσουν μεγάλες εμπειρίες στις αποσκευές τους. Προέρχομαι από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και μέσα από αυτές έμαθα τις αρχές που διέπουν τον αθλητισμό αλλά και έγινα καλύτερος άνθρωπος.

Έμαθα να σέβομαι τις αρχές του αθλητισμού όπως μου έμαθαν οι προπονητές μου και είτε αγωνίζεσαι στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό εκείνο που πρέπει να ξέρεις καλά είναι πως πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλό σου όσο και διαφορετικός και αν είναι. Σε όλα τα τουρνουά που πήραμε μέρος στο παρελθόν αποκτήσαμε εμπειρίες και συναντήσαμε πολλά παιδιά από άλλες χώρες και το ίδιο θα συμβεί και τώρα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ