ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ρίντερσχολμ: "Έχει προβάδισμα ο Παναθηναϊκός"

Ρίντερσχολμ: "Έχει προβάδισμα ο Παναθηναϊκός"

Ο τεχνικός της Μίντιλαντ, Γκλεν Ρίντερσχολμ, μια εβδομάδα πριν την πρώτη αναμέτρηση των δυο ομάδων στην Λεωφόρο μίλησε αποκλειστικά στο "SPORT24" για τα ματς με τον Παναθηναϊκό και το πόσο έχει επηρεάσει το όλο θέμα με την απεργία την προετοιμασία των Δανών.

Μια εβδομάδα απέμεινε μέχρι το πρώτο ματς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μίντιλαντ την Πέμπτη (21/8) στην Λεωφόρο και ο τεχνικός της ομάδας από την Δανία μίλησε αποκλειστικά στο Sport24.gr.

Ο Γκλεν Ρίντερσχολμ ο οποίος περιμένει πως και πως τις δυο αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό στάθηκε στους Πέτριτς, Πράνιτς και Μπεργκ μίλησε για το πόσο έχει επηρεάσει την προετοιμασία των Δανών η αβεβαιότητα με την απεργία ενώ τόνισε ότι ήταν άδικος ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από την Σταντάρ Λιέγης.

Ο Δανός τεχνικός έχρισε φαβορί το "τριφύλλι" για την πρόκριση στην επόμενη φάση ενώ τόνισε ότι έχει παρακολουθήσει αρκετές φορές τους πράσινους για να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη γνώση της ομάδας που θα βρει αντιμέτωπη.

Διαβάστε αναλυτικά:

Πως περιμένετε τα δυο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό;

"Θα είναι δύο πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Για εμάς ειδικά που είμαστε μία πολύ νέα ομάδα, τόσο από πλευράς ρόστερ, όσο και από πλευράς ιστορίας (η Μίντιλαντ ιδρύθηκε το 1999), τα κέρδη ανεξαρτήτως της πρόκρισης θα είναι πολλά. Ξέρουμε ότι το προβάδισμα το έχει ο Παναθηναϊκός, θέλουμε και ελπίζουμε ότι θα είμαστε εμείς που τελικά θα πανηγυρίσουμε την πρόκριση και θα βρεθούμε στους ομίλους του Europa League."

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι γίνεται την απεργία, πως αντιμετωπίζετε την όλη κατάσταση;

"Θα είναι καταστροφική. Αλλά, δε γίνεται αλλιώς πρέπει να βρεθεί λύση στο ποδόσφαιρο της Δανίας. Μπορεί εσείς στην Ελλάδα να έχετε την εντύπωση ότι όλα είναι ρόδινα στη Δανία, αλλά μόνο έτσι δεν είναι. Αν τελικά δεν τα βρουν οι ποδοσφαιριστές με την ομοσπονδία της χώρας, τότε στον πάγκο στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό θα καθίσει ο βοηθός μου και τα παιδιά που θα παίξουν θα προέρχονται από τις Ακαδημίες."

Ποιους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού γνωρίζετε και υπολογίζετε περισσότερο;
"Ξέρω τους διεθνείς, κυρίως. Τον Πέτριτς, τον Πράνιτς και τον Μπεργκ. Τους γνωρίζω καλά, και είναι εξαιρετικοί επιθετικοί. Πολύ σημαντικά εργαλεία για κάθε προπονητή, γιατί με την εμπειρία τους μπορούν να κρίνουν κάθε παιχνίδι"

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από την Σταντάρ Λιέγης, έχετε εικόνα από αυτά τα παιχνίδια;

"Είδα το δεύτερο παιχνίδι. Χωρίς να παραγνωρίζω την αξία της Σταντάρ Λιέγης που είναι μία ικανότατη ομάδα, ο Παναθηναϊκός αδικείται από το αποτέλεσμα. 'Ήταν άτυχος, γιατί και στα δύο παιχνίδια κατά τη γνώμη μου, υπερτερούσε."

Πλην των δυο ματς με την Σταντάρ έχετε παρακολουθήσει αλλού τον Παναθηναϊκό;
"Ανεξάρτητα από την απεργία, πρέπει να καταλάβετε ότι τα δανέζικα κλαμπ είναι πολύ οργανωμένα. Έχουμε φάκελο για κάθε χώρα, με την ανάλυση του ποδοσφαίρου της. Δεν είναι δουλειά, μόνο μιας χρονιάς. Έχουμε φάκελο για την Ελλάδα και τις μεγάλες ομάδες."

Γνωρίζετε ότι θα αντιμετωπίσετε και αρκετή ζέστη, θα σας επηρεάσει;

"Σίγουρα είναι ένας παράγοντας που μπορεί να παίξει ρόλο, αλλά δεν είναι δικαιολογία. Ξέρουμε ότι η ζέστη στην Ελλάδα είναι πιο έντονη από τη Δανία, αλλά τα έχει αυτά το ποδόσφαιρο".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ