ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για Λεωφόρο, "Αγιά Σοφιά", Τούμπα

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για Λεωφόρο, "Αγιά Σοφιά", Τούμπα

Πέρασε από την Βουλή το βράδυ της Πέμπτης το νομοσχέδιο που επιτρέπει στον Παναθηναϊκό την ανακατασκευή της Λεωφόρου, όπως και στον ΠΑΟΚ τα έργα στην Τούμπα αλλά και στην ΑΕΚ την χρηματοδότηση του γηπέδου.

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου που επιτρέπει στις αθλητικές ομάδες και δη στον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να προχωρήσουν στην ανακατασκευή της Λεωφόρου, της Τούμπας αλλά και την κατασκευή του γηπέδου της "Αγιάς Σοφιάς".

Οι πράσινοι θα έχουν την ευκαιρία έτσι την ευκαιρία χρησιμοποιώντας τα 7 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια που έχουν ήδη εγκριθεί να αναμορφώσουν το ιστορικό γήπεδο και ν' αυξήσουν τη χωρητικότητά του.

Το σύνολο του νομοσχεδίου συζητήθηκε σήμερα σε δύο συνεδριάσεις της ολομέλειας της Βουλής (πρωί και απόγευμα) και έγινε δεκτό επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου κατά πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ). Ειδικότερα, όσον αφορά το άρθρο 25, το οποίο είναι αυτό που αφορά τoν Παναθηναϊκό (όπως και τις άλλες ομάδες, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), «παρών» ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ, ενώ κατά ψήφισε το ΚΚΕ.

Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής είχε καταθέσει στην Βουλή το νομοσχέδιο «Διαδικασία Οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα - ρυθμίσεις Πολεοδομικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις». Σε αυτό συμπεριλαμβάνονταν η τροπολογία «Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων Αθλητικών Εγκαταστάσεων Ποδοσφαίρου», που ανοίγει τον δρόμο για την ανακατασκευή της Λεωφόρου και άλλων ποδοσφαιρικών γηπέδων (Τούμπας;), αλλά και ένα άρθρο με το οποίο δίνεται στις Περιφέρειες η δυνατότητα να επιχορηγούν εν μέρει ή στο σύνολο την κατασκευή ή ανακατασκευή ή επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, υποκαθιστώντας ουσιαστικά την ΓΓΑ.

Το συγκεκριμένο άρθρο αφορά άμεσα τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον Πανιώνιο, τον Εθνικό και αρκετές ακόμη ομάδες, για τις οποίες έχει ήδη εγκρίνει επιχορηγήσεις η Περιφέρεια Αττικής για την κατασκευή ή ανακατασκευή των γηπέδων τους, αλλά και δεκάδες ακόμη σωματεία.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ