ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ψάχνει "διπλό" στο "κάστρο" του Εργοτέλη

Ψάχνει "διπλό" στο "κάστρο" του Εργοτέλη
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός θέλει να νικήσει απόψε (19:30) για πρώτη φορά μακριά από την Αθήνα τον τελευταίο χρόνο, σε μια έδρα όπου ο Εργοτέλης δεν έχει χάσει στο ίδιο διάστημα! Κλειστά χαρτιά από τον Αναστασίου.

Οκτώβριος 2012. Ο Παναθηναϊκός περνάει από τα Πηγάδια νικώντας με 2-1 την Ξάνθη, ενώ ο Εργοτέλης ηττάται στην έδρα του με 1-0 από τον Ηρακλή. Ένα χρόνο αργότερα εκείνη η νίκη του "τριφυλλιού" παραμένει η τελευταία μακρυά από την Αθήνα, και εκείνη η ήττα των "κιτρινόμαυρων" η τελευταία στην έδρα τους!

Σήμερα (19:30) οι "πράσινοι" ψάχνουν ένα διπλό ψυχολογίας ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μετά από 13 σερί ματς χωρίς νίκη εκτός Αθήνας, απέναντι στον Εργοτέλη που όχι μόνο δεν χάνει στο Παγκρήτιο, αλλά είναι και αήττητος στο φετινό πρωτάθλημα.

Διαβάστε αναλυτικά για τον 1 χρόνο χωρίς νίκη μακρυά από την Αθήνα του Παναθηναϊκού αλλά και για τα 20 σερί ματς του Εργοτέλη χωρίς ήττα στην έδρα του.

Όσον αφορά τον σημερινό αγώνα που διεξάγεται στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, ο Γιάννης Αναστασίου κράτησε για τα καλά κλειστά τα χαρτιά του.

Και αυτό γιατί όχι μόνο δεν φανέρωσε τις προθέσεις του, αλλά μπέρδεψε κιόλας τους "πράσινους" χρησιμοποιώντας ανάμικτα τους ποδοσφαιριστές του ακόμα και στις στημένες φάσεις. Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ της τελευταίας προπόνησης από τον Πέτρο Παπαμακάριο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Τζανακάκης δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε με αποτέλεσμα να μείνει εκτός 20αδας. Δείτε εδώ την αποστολή του Εργοτέλη.

Καμία ισοπαλία σε 18 αγώνες!

Για τους λάτρεις των παραδόσεων, το αποψινό ζευγάρι δεν έχει έρθει ποτέ ισόπαλο στις 18 φορές που έχει συναντηθεί. Ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι με 14 νίκες (4 ο Εργοτέλης), ενώ στο πρωτάθλημα το ρεκόρ είναι 11-3.

Και μπορεί το Παγκρήτιο τον τελευταίο χρόνο να είναι... "κάστρο", ωστόσο το "τριφύλλι" παραδοσιακά ξέρει να περνάει από εκεί έχοντας για το πρωτάθλημα 6 νίκες σε 7 αγώνες. Μοναδική φορά που έχασε, στις 24/1/2009 με 1-0 με γκολ του Ρομάνο.

Δείτε την Κυριακή στις 21:00 την SUPER BALL. Στιγμιότυπα, σχόλια και ρεπορτάζ από την 9η αγωνιστική της Super League. Παρουσιάζουν οι Παντελής Βλαχόπουλος και Θέμης Καίσαρης. Στο studio της εκπομπής ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Αυτή λοιπόν την θετική παράδοση την έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός δύο φορές στο ίδιο γήπεδο μέσα σε 4 μέρες. Αρχικά σήμερα καθώς οι τρεις βαθμοί θα δώσουν ψυχολογία στην ομάδα ενόψει του "αιώνιου" ντέρμπι το άλλο Σάββατο στη Λεωφόρο. Ενώ και την Τετάρτη, το "τριφύλλι" ξαναπαίζει στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη όπου καλείται να υπερασπιστεί το 2-1 του πρώτου αγώνα ώστε να περάσει στους "16" του κυπέλλου.

Διπλή ευκαιρία λοιπόν για τον Παναθηναϊκό να βρει το "διπλό" που αναζητά μακρυά από την Αθήνα, πριν κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ