ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Προβλημάτισε κυρίως αμυντικά στο πρώτο του φιλικό ο Παναθηναϊκός

Προβλημάτισε κυρίως αμυντικά στο πρώτο του φιλικό ο Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 στο πρώτο του φιλικό με την Αλεμάνια Άαχεν. Οι Πράσινοι προβλημάτισαν κυρίως ανασταλτικά και ιδίως στο αμυντικό τρανζίσιον δείχνοντας ανασφάλεια ιδίως στο πρώτο 45λεπτο.

Πρόσημο αρνητικό... ιδίως αμυντικά στο πρώτο τεστ των πράσινων στην Ολλανδία με το τριφύλλι να αναδεικνύεται ισόπαλος 2-2 με την Αλεμάνια Άαχεν σε ένα ματς που οι πράσινοι προβλημάτισαν στην άμυνα και είχαν κυρίως πρόβλημα στο αμυντικό τρανζίσιον και δείχνοντας μεγάλη ανασφάλεια στα μετόπισθεν. Βέβαια σε αυτό έπαιξε ρόλο και η απουσία του Μολέντο και το γεγονός ότι ο Ιβανόφ αγωνίστηκε για πρώτη φορά και μάλιστα έχοντας δίπλα του τον νεαρό Ευαγγέλου που ήταν αρκετά καλός και ξεψάρωτος σε σχέση με τον Βούλγαρο. Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι θέλει αρκετή δουλειά, και πως να μην ήθελε άλλωστε όταν βρισκόμαστε μόλις στην τρίτη μέρα της προετοιμασίας αλλά σίγουρα η πρώτη εικόνα, αυτή του φιλικού με την Άαχεν δεν ήταν καθόλου καλή ιδίως στο πρώτο 45λεπτο.

Μεσοεπιθετικά ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να βγάλει κάποια πράγματα και κυρίως κάποιους καλούς συνδυασμούς με τους πράσινους να παίζουν γρήγορο ποδόσφαιρο και να προσπαθούν να ψάξουν τους συμπαίκτες τους με την μία πάσα. Παιχνίδι στο οποίο έδειξαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν κάλλιστα οι Ζέκα, Λουντ, Λέτο και Βιγιαφάνιες με τον τελευταίο μάλιστα να είναι ο καλύτερος σε απόδοση πράσινος και βοηθάει σε όποια θέση και αν αγωνίστηκε.

Οι πράσινοι ξεκίνησαν με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο έπαιξε ο Μέστο και αριστερά ο Χουχούμης ενώ στο κέντρο της άμυνας βρέθηκαν οι Ιβανόφ, Ευαγγέλου. Ως εξάρι μπροστά τους ήταν ο Κουτρουμπής και οι τρεις της μεσαίας γραμμής ήταν οι Ζέκα, Λουντ και Βλαχοδήμος και το δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Βιγιαφάνιες, Λέτο.

ΤΕΧΕΛΕΝ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Οι παίκτες της Άαχεν ξεκίνησαν καλύτερα το ματς, με μεγάλη πίεση και έδειξαν ότι είναι σε πιο προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας από τα πρώτα λεπτά έχοντας φυσικά καλύτερα τρεξίματα σε αντίθεση με τους πράσινους που διανύουν τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας τους και είναι φυσικό να έχουν πιο "βαριά πόδια".

Οι Γερμανοί στο 4' μόλις του αγώνα εκμεταλλεύτηκαν ένα λάθος στο χώρο του κέντρου και το αργό τρανζίσιον της πράσινης άμυνας με τον Φειζουλάχου να γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, να περνάει όμορφα τον Κουτρουμπή που είχε επιστρέψει για να καλύψει και να σουτάρει με τον Μέστο να μην μπορεί να διώξει πάνω στη γραμμή και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0 των Γερμανών.

Ο Παναθηναϊκός δεν πάταγε καλά στο γήπεδο ενώ παράλληλα οι Γερμανοί έδειξαν να αντιμετωπίζουν το φιλικό κόντρα στο τριφύλλι ως ένα πολύ δυνατό τεστ και όχι σαν ένα φιλικό προετοιμασίας μπαίνοντας γερά στις φάσεις και με κάποια σκληρά μαρκαρίσματα. Οι πράσινοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 15' όταν ο Βλαχοδήμος βγήκε όμορφα από τα αριστερά και έκανε το σουτ με τον γκολκίπερ της Άαχεν να διώχνει με τις γροθιές και να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Με τη συμπλήρωση ενός 15΄στο ματς ο Ιταλός τεχνικός θέλησε να διορθώσει λίγο τα πράγματα καθώς έβαλε τον Λουντ ως δεξί εσωτερικό χαφ και τον Ζέκα ως δεκάρι. Η κίνηση αυτή βελτίωσε λίγο την εικόνα των πράσινων και όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός πάταγε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Τα αμυντικά προβλήματα όμως δεν μειώθηκαν και στο 20' η Άαχεν έκανε δυο τα τέρματα της μετά από ωραία έμπνευση του Φειζουλάχου και πάλι. Ο άσος των Γερμανών έγινε κάτοχος της μπάλας αρκετά έξω από την περιοχή του τριφυλλιού και δεξιά. Είδε τον Βλαχοδήμο να είναι εκτός εστίας και προ του Ευαγγέλου έσκαψε την μπάλα για να γίνει το 2-0.

Οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι ανέβασαν την απόδοση τους και περιόρισαν τα λάθη μετά το πρώτο εικοσάλεπτο βγάζοντας παράλληλα και κάποιους καλούς συνδυασμούς αλλάζοντας την μπάλα με την μία και χωρίς να καθυστερούν. Ο Χουχούμης μάλιστα ήταν αυτός που στο 22' απείλησε με μακρινό αριστερό σουτ αλλά ο γκολκίπερ της Άαχεν μπλόκαρε.

Η πίεση των πράσινων συνεχίστηκε όμως και η μείωση του σκορ ήρθε στο 29' όταν ο Βιγιαφάνιες έδωσε ωραία κάθετη μπαλιά στον Λοντ που έκανε την κίνηση, ο Φιλανδός βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ των Γερμανών και από τα αριστερά με ένα δυνατό σουτ έκανε το 2-1. Δέκα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να ισοφαρίσει με τον Ζέκα να βλέπει πανέμορφα την κίνηση του Μέστο και να του περνάει την μπαλιά αλλά ο Ιταλός από το ύψος του πέναλτι σούταρε αρκετά πάνω από την εστία του γκολκίπερ των Γερμανών.

Τρεις αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου μέρους

Ο Αντρέα Στραματσόνι σε αντίθεση με ότι συνηθίζεται στα φιλικά προετοιμασίας με την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου δεν έκανε πολλές αλλαγές αλλά μόλις τρεις καθώς πέρασε στο ματς τους Κοτσόλη, Αμπέντ και Μπουμάλ αντί των Ο. Βλαχοδήμου, Π. Βλαχοδήμου και Λέτο. Το τριφύλλι έπαιξε χωρίς καθαρό επιθετικό με τους Βιγιαφάνιες, Μπουμάλ να εναλλάσσονται στην κορυφή της επίθεσης σε ένα σύστημα που στο δεύτερο 45λεπτο θύμιζε περισσότερο 4-2-3-1 ενώ και στις θέσεις πίσω από τον επιθετικό επίσης υπήρχαν αρκετές εναλλαγές.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, δεν έδωσε χώρο στους αντιπάλους του και οι πράσινοι έπαιξαν και αυτοί πιο σκληρά δείχνοντας ότι δεν άφηναν τους αντιπάλους τους να κάνουν ότι ήθελες. Βέβαια σε σχέση με το πρώτο μέρος και με την έλλειψη κλασικού φορ το τριφύλλι δεν απείλησε τόσο πολύ. Κατάφερε όμως και έφτασε στην ισοφάριση στο 60' όταν ο Κουτρουμπής έκλεψε την μπάλα έδωσε στον Ζέκα και αυτός με την μία τροφοδότησε τον Μπουμάλ στα δεξιά που γύρισε παράλληλα για τον Βιγιαφάνιες ο οποίος από κοντά με πλασέ έκανε το 2-2.

Στόπερ μετά το 70' ο Κουτρουμπής

Στο 70' της αναμέτρησης ο Αντρέα Στραματσόνι έριξε στο ματς και τους Στάικο, Χατζηγιοβάννη αλλάζοντας λίγο τα πρόσωπα στο τριφύλλι καθώς έβγαλε τον Ευαγγέλου και πέρασε τον "Κούτρου" ως στόπερ και τον Στάικο ως "εξάρι". Το τριφύλλι προσπάθησε να πιέσει στην επίθεση και να φτάσει σε ένα ακόμη τέρμα αλλά κυρίως να περιορίσει τους αντιπάλους του ώστε να μην φτάνουν στην εστία του Κοτσόλη και στο τέλος του Βλαχοδήμου, κάτι που έκανε με μεγαλύτερη επιτυχία απ' ότι στο πρώτο μέρος.

Το τριφύλλι μάλιστα εκμεταλλευόμενο την πίεση του θα μπορούσε να φτάσει και στο 3-2 όταν οι πράσινοι πίεσαν, έκλεψαν την μπάλα με τον Αμπέντ να γίνεται κάτοχος της μπάλας και αυτός πάσαρε στον Ζέκα με τον Πορτογάλο να προσπαθεί να κάνει μια ντρίπλα παραπάνω, την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ της Άαχεν. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα καθώς στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός και από τις δυο ομάδες έπεσε, κάτι που ήταν και λογικό από τη στιγμή που βρισκόμαστε και στις πρώτες μέρες της προετοιμασίας των δυο ομάδων.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο. Βλαχοδήμος (46' Κοτσόλης, λ. τρ 85' Βλαχοδήμος ), Μέστο, Χουχούμης (65' Μαρινάκης ), Ευαγγέλου (70' Στάικος), Ιβανόφ, Κουτρουμπής, Ζέκα, Λουντ (79 Μίγγος), Βιγιαφάνιες (70' Χατζηγιοβάννης), Π. Βλαχοδήμος (46' Μπουμάλ), Λέτο (46' Αμπέντ).

ΑΛΕΜΑΝΙΑ ΑΑΧΕΝ: Σπριντ, Γουίντερ, Πρόπετερ, Πουτζ, Ρούτερ, Στάφελντ, Μορ, Ερνστ, Φέιζουλάχου (58' Σουζούκι), Λόχντεν, Μαρζούλο.

Δείτε εικόνες από τη φιλική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού:

Προβλημάτισε κυρίως αμυντικά στο πρώτο του φιλικό ο Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Προβλημάτισε κυρίως αμυντικά στο πρώτο του φιλικό ο Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Προβλημάτισε κυρίως αμυντικά στο πρώτο του φιλικό ο Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Προβλημάτισε κυρίως αμυντικά στο πρώτο του φιλικό ο Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Προβλημάτισε κυρίως αμυντικά στο πρώτο του φιλικό ο Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Προβλημάτισε κυρίως αμυντικά στο πρώτο του φιλικό ο Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Προβλημάτισε κυρίως αμυντικά στο πρώτο του φιλικό ο Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ