ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Προσπάθεια ανύψωσης του ηθικού από τον Αναστασίου

Προσπάθεια ανύψωσης του ηθικού από τον Αναστασίου
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για είκοσι λεπτά στους παίκτες του για την εικόνα που έδειξαν στο φιλικό με την Ανόρθωση και τους ζήτησε να μην φοβούνται σε ότι κάνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Τα σκυμμένα κεφάλια και τα σκυθρωπά βλέμματα σημάδεψαν την πρωινή προπόνηση της Τρίτης στο Όστερμπεϊκ…

Η ήττα με 2-0 από την Ανόρθωση ήταν η πρώτη «σφαλιάρα» για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και ίσως για πρώτη φορά συνειδητοποίησαν τόσο έντονα ότι ο δρόμος τους δεν πρόκειται να είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Ο Αναστασίου διέκρινε το κλίμα που επικρατούσε και επιχείρησε με μία ομιλία να ανυψώσει το ηθικό των μικρών, αλλά και να τους δώσει να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να στέκονται σε ένα αποτέλεσμα στο ποδόσφαιρο.

Χαρακτηριστικά τους είπε:

«Θέλω να έχετε εμπιστοσύνη στα πόδια σας. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει και άγχος και κούραση. Είμαι ικανοποιημένος από το πρώτο εικοσάλεπτο, κάναμε σωστά κάποια πράγματα. Μην φοβάστε. Ακόμη και λάθος να κάνετε, αρκεί η σκέψη να είναι σωστή και προς όφελος της ομάδας. Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε. Με την δουλειά θα γινόμαστε μόνο καλύτεροι» ανέφερε μεταξύ άλλων ο προπονητής του Τριφυλλιού.

Κατόπιν, ζήτησε από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να διηγηθούν το πώς έζησαν το παιχνίδι και ποια ήταν τα συναισθήματα τους, προκειμένου να τους απελευθερώσει ψυχολογικά.

Το λόγο πήραν αρκετοί από τους νεαρούς, ενώ σε συμβουλευτικό ρόλο τοποθετήθηκαν οι έμπειροι της ομάδας, Ζέκα, Μέντες και Μπαϊράμι. Στην κουβέντα παρενέβαινε ο Γιάννης Αναστασίου και οι Βονόρτας και Ρούτερ. Η συζήτηση μετατράπηκε σε μία ανάλυση του φιλικού αγώνα, σε όσα έγιναν και σε όσα μπορούσαν ή έπρεπε να γίνουν.

Το σίγουρο είναι πως ο Αναστασίου και οι συνεργάτες του έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους, προκειμένου να εμφυσήσουν τη σωστή νοοτροπία και την κατάλληλη ψυχολογία στη νεανική ομάδα του Παναθηναϊκού. Και φυσικά, θα χρειαστούν προσθήκες έμπειρων ποδοσφαιριστών με προσωπικότητα.

Η προπόνηση της Τρίτης

Σε ότι αφορά την προπόνηση μετά την 20λεπτη ομιλία του Γιάννη Αναστασίου άρχισε το πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 70 λεπτών. Στην αρχή περιλάμβανε τρέξιμο και σπριντάκια και ακολούθησαν δύο ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας.

Έπειτα, οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και έπαιξαν δίτερμα με περιορισμούς στο 1/4 του γηπέδου. Η μπάλα έπρεπε να δίνεται με τη μια χωρίς κοντρόλ και προσπάθεια για γκολ επιτρεπόταν μετά από 5 πάσες.

Οι πορτοκαλί νίκησαν 2-1 τους μπλε με γκολ των Κουσίδη και Μέντες, ενώ ο Σταματάκης μείωσε σε 2-1 λίγο πριν το τέλος. Δοκάρια είχαν οι Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης και Ντίνας.

Πορτοκαλί: Αναγνωστόπουλος, Χουχούμης, Μέντες, Ααράμπ, Ζέκα, Κουσίδης, Αναστασόπουλος, Ντίνας.

Μπλε: Ταμπάκης, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Δώνης, Γιαννιτσάνης, Σταματάκης, Σπυρόπουλος, Μουζακίτης.

Οι γκολκίπερ προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Αγριόγιαννη, ενώ οι Μπαϊράμι και Λαγός ακολούθησαν πρόγραμμα αποφόρτισης. Στη διάρκεια του διτέρματος, ο Καρνέζης έκανε γύρους.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ