ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πράνιτς: "Να βοηθήσουμε όλοι τον Γιάννη"

Πράνιτς: "Να βοηθήσουμε όλοι τον Γιάννη"
Πράνιτς INTIME SPORTS

Ο Ντάνιελ Πράνιτς αποκάλυψε πως ο Παναθηναϊκός ήταν προσωπική του επιλογή, δήλωσε ανυπόμονος για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και στάθηκε στη βελτίωση που πρέπει να δείξει ο Παναθηναϊκός αμυντικά

"Για τον Παναθηναϊκό το πρωτάθλημα! Αυτό που ακούω είναι πως θα είναι δύσκολο. Όμως είμαστε ο Παναθηναϊκός. Είναι πιθανό να κερδίσουμε κάτι. Ποτέ δεν ξέρεις. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Οι παίκτες, το τεχνικό τιμ και φυσικά ο σύλλογος ολόκληρος, ο κόσμος. Μετά θα είμαστε πιο δυνατοί.

Πρέπει να δείξουμε πως δεν φοβόμαστε κανέναν. Όχι όπως έγινε στο ματς με την Παναχαϊκή που είναι ομάδα Β κατηγορίας. Ήταν λίγο μπέρδεμα. Δεν γίνεται ο Παναθηναϊκός να χάνει από τέτοιες ομάδες. Πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα στο κεφάλι μας. Είμαστε ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας και οι πάντες πρέπει να μας φοβούνται", είπε αρχικά ο Κροάτης άσος στην Πράσινη και συνέχισε:

"Τότε όλα θα είναι πιο εύκολα. Ο προσωπικός μου στόχος είναι να παίξω καλά και να βοηθάω τα νέα παιδιά. Να πάρω τίτλους και να βιώσω πως είναι ο κόσμος εδώ όταν πανηγυρίζει επειδή έχω ακούσει πως το γλεντούν ωραία".

Διαβάστε το υπόλοιπο απόσπασμα από τη συνέντευξη του Κροάτη αριστερού φουλ μπακ.

Τι μπορείς να δώσεις για να βοηθήσεις τον Παναθηναϊκό; "Θα δείξει ο χρόνος. Είναι δύσκολο να πω. Μπορώ να δώσω εμπειρία, να βοηθήσω τους νέους και να παίξω καλό ποδόσφαιρο. Είμαι πεινασμένος. Την περασμένη σεζόν έπαιξα αρκετά ματς αλλα΄δεν το ευχαριστήθηκα. Θέλω να τα αλλάξω αυτά. Απ την πρώτη μέρα εδώ όλα είναι στο κεφάλι μου διαφορετικά. Χαμογελώ και πάλι κάτι που δεν γινόταν την προηγούμενη σεζόν".

Το βιογραφικό σου δημιουργεί απαιτήσεις, σε αγχώνει αυτό; "Δεν αισθάνομαι πίεση. Έχω παίξει με εξαιρετικούς παίκτες. Εδώ είμαι ο Ντάνιελ Πράνιτς. Έχω το αγωνιστικό μου στυλ και θα προσπαθήσω να το δείξω κι εδώ. Την ποιότητα μου. Το σημαντικό είναι πως έχουμε αρκετούς νέους παίκτες. Είναι καλοί, αλλά πρέπει να μεγαλώσουν με το σωστό τρόπο. Είναι σημαντικό αυτό. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά ελπίζω να προετοιμαστώ και να παίξω σε υψηλό επίπεδο".

Ποιον πήρες τηλέφωνο για να μάθεις περισσότερα για τον σύλλογο; "Πριν από αρκετούς μήνες είχα μιλήσει με τον Ασάνοβιτς που ήταν στην εθνική. Τωρα δεν πήρα κανέναν. Ξέρω τα πάντα για τον Παναθηναϊκό δεν χρειάστηκε να μιλήσω με άλλους παίκτες που ήταν εδώ. Κάποιοι μπορεί να πέρασαν καλά και άλλοι να πέρασαν άσχημα. Ήταν δική μου απόφαση δεν ήθελα να ακούσω ιστορίες. Πήρα τη σωστή απόφαση".

Το διάστημα που είσαι εδώ ξεχώρισες κανέναν από τους νεαρούς παίκτες; "Δεν θυμάμαι καλά τα ονόματα. Στο ματς με την Βέροια που παακολούθησα μου άρεσε το νούμερο 8 (Λαγός). Είναι καλός και μπορεί να γίνει καλύτερος. Επίσης μου άρεσε ο ντριμπλέρ από τα αριστερά. Ο Ντίνας. Απ την πρώτη επαφή μπορείς να δεις πως είναι καλός παίκτης. Όμως πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα. Είναι ομαδικό άθλημα. Δεν υπάρχουν αρκετοί σαν κι αυτόν που μπορούν να περάσουν 2-3 αντιπάλους με άνεση. Πρέπει να παίρνει σωστές αποφάσεις και να αμύνεται σωστά".

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τι έχεις ακούσει; " Έχουμε και στην Κροατία μεγάλα ματς αυτά της Ντιναμό με την Χάιντουκ. Δεν είναι το ίδιο όμως. Δεν είναι απ την ίδια πόλη. Είναι σπέσιαλ παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να περιμένα να μπω στο γήπεδο με αυτούς αντιπάλους. Δεν αγχώνομαι ποτέ, αλλά σε αυτά τα ματς ίσως είναι λίγο διαφορετικά. Πρέπει να κερδίσουμε ειδικά στην έδρα μας. Αν τα καταφέρουμε θα είμαστε το νούμερο ένα. Θέλω να κερδίσουμε κι αν καταφέρω να σκοράρω θα είμαι ο πιο χαρούμενος στον κόσμο".

Για το ολλανδικό μοντέλο και κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, είπε: "Ελπίζω να ταιριάζει, αλλά δεν ξέρω καλά το ελληνικό πρωτάθλημα. Ε΄ναι διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου. Όποτε έπαιξα κόντρα στην εθνική μας, αμυνόταν σωστά και δεν μπορείς να σκοράρεις εύκολα. Στην Ολλανδία παίζουν ανοικτά με πολλές ευκαιρίες για γκολ. Πρέπει να βρούμε τον συνδυασμό. Είδα πως οι αντίπαλοι μας έκαναν εύκολα αντεπιθέσεις Πρέπει να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Αν σου βάλουν γκολ θα κλειστούν, είναι δύσκολο να πετύχεις κάτι.

Τον Γιάννη πρέπει να τον βοηθήσουμε. Αυτό που βλέπω είναι πως προσπαθεί να κάνει καλή δουλειά, του αρέσει να μας μιλά και να μας δείχνει τα λάθη μας. Είναι ο σωστός τρόπος, όπως έκανε ο Φαν Χάαλ. Ήθελε πάντα να τα δίνουμε όλα αλλιώς σου έλεγε βγες έξω. Ο Γιάννης έχει μάθει από τον Φαν Χάαλ, τον οποίο θεωρώ τον καλύτερο προπονητή που έχω συνεργαστεί.

Η πρώτη σεζόν είναι κρίσιμη γιατί αν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, πάντα ο πρώτος στόχος είναι ο προπονητής. Χρειάζεται χρόνο όπως όλοι. Του εύχομαι τα καλύτερα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ