ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πινίγια, ο μοιραίος της Χιλής στο Μουντιάλ του 2014

Πινίγια, ο μοιραίος της Χιλής στο Μουντιάλ του 2014

Ο Μαουρίτσιο Πινίγια είναι ένας αξιόπιστος επιθετικός περιοχής, αλλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 είχε εξελιχθεί στον αρνητικό πρωταγωνιστή της Χιλής εναντίον της Βραζιλίας. (VIDEOS)

Ο Μαουρίτσιο Πινίγια, ο ποδοσφαιριστής ο οποίος αποτελεί m;ia από τις πρώτες επιλογές του Αντρέα Στραματσόνι για την επίθεση, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σταθερός... Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε 14 ομάδες, σε μερικές εκ των οποίων μετράει περισσότερο από δύο περάσματα. Γενικά, είχε μία αδυναμία στο να στεριώσει σε ένα μέρος...

Χαρακτηριστικά, διαβάστε το βιογραφικό του:

Πινίγια, ο μοιραίος της Χιλής στο Μουντιάλ του 2014

Πάντως, ο Πινίγια έγινε γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους από το παιχνίδι Βραζιλία - Χιλή, στη φάση των "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014. Τότε, είχε εισέλθει στο ματς ως αλλαγή στο 87' στη θέση του Αρτούρο Βιδάλ και στο 120' έχασε την ευκαιρία του αγώνα για να σκοράρει το 2-1, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι!

Το δοκάρι δεν ήταν η μοναδική αρνητική συνδρομή του στον αποκλεισμό της Χιλής από τη Βραζιλία, αφού στη διαδικασία των πέναλτι αστόχησε στην πρώτη εκτέλεση της Χιλής, γεγονός που συνετέλεσε στην ήττα με 3-2. Αναμφίβολα, δεν ήταν το τυχερό βράδυ του Χιλιανού επιθετικού...

Αυτή τη χρονική περίοδο, ο Πινίγια έχει συμπεριληφθεί στην 23άδα της Χιλής στο Copa America Centenario, που διεξάγεται στις ΗΠΑ. Μάλιστα, ενδέχεται να αρχίσει στην ενδεκάδα στο ματς με τον Παναμά, τα ξημερώματα της Τετάρτης (15/6). Συνολικά, μετράει 42 συμμετοχές με το εθνόσημο και έχει σκοράρει 8 γκολ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ