ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πέθανε ο Κώστας Λινοξυλάκης

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1962-63 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ 2-1
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1962-63 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ 2-1 INTIME SPORTS

Ο Κώστας Λινοξυλάκης απεβίωσε την Τετάρτη 3/12 σε ηλικία 81 ετών, προκαλώντας μεγάλη θλίψη στην οικογένεια του Παναθηναϊκού και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μία μεγάλη απώλεια θρηνεί η οικογένεια του Παναθηναϊκού αφού τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (3/12) απεβίωσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Κώστας Λινοξυλάκης, σε ηλικία 81 ετών.

Ο Λινοξυλάκης νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική, όπου δεχόταν ιατρική περιποίηση για τα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια και πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν λίγους μήνες νοσηλευόταν στο ΓΝΑ και είχε γίνει έκκληση για αιμοδοσία, αφού υπήρχε μεγάλη ανάγκη.

Η κηδεία του θα γίνει πιθανότατα την Πέμπτη 4/12, αλλά δεν έχει αποφασιστεί από τους οικείους του εάν θα επιλεγεί το Α' Νεκροταφείο ή το Κοιμητήριο Αγίας Παρασκευής.

Ο Λινοξυλάξης υπήρξε ένας από τους δυναμικότερους κεντρικούς αμυντικούς του Τριφυλλιού τη δεκαετία του '50 και στις αρχές της δεκαετίας του '60 και είχε διακριθεί για τα σωματικά προσόντα και το μυαλωμένο παιχνίδι του.

Με τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε για 13 χρόνια και πανηγύρισε 4 πρωταθλήματα Ελλάδας και 1 Κύπελλο, ενώ αγωνίστηκε σε 101 αγώνες συνολικά, πετυχαίνοντας 7 γκολ.

Το Sport24.gr εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΠΑΕ: "Άφησε το στίγμα του ο Λινοξυλάκης"

Για το θάνατο του Κώστα Λινοξυλάκη, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τη θλίψη της και αποτίοντας φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

Αναλυτικά:

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αποχαιρετά τον Κώστα Λινοξυλάκη, μία ποδοσφαιρική φυσιογνωμία που τίμησε το Τριφύλλι και τα χρώματα της Εθνικής.

Γεννημένος στο Ρέθυμνο, ο δεξιοτέχνης στόπερ του Παναθηναϊκού πανηγύρισε 4 Πρωταθλήματα (1953, 1960, 1961, 1962), 1 Κύπελλο και είχε 5 ευρωπαϊκές συμμετοχές με την αγαπημένη του ομάδα.

Με το Τριφύλλι στο στήθος 101 φορές και 28 το εθνόσημο, ο Κώστας Λινοξυλάκης άφησε το δικό του στίγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ως στυλοβάτης της άμυνας και αρχηγός του Παναθηναϊκού.

Η απώλεια του Κώστα Λινοξυλάκη είναι απώλεια όλης της παναθηναϊκής οικογένειας και του ποδοσφαίρου που τίμησε με τα προσόντα και το ήθος του συνάμα. Θα αποτελεί πάντα υπερήφανο κομμάτι της ιστορίας μας.

Η ΕΠΟ για την απώλεια Λινοξυλάκη

Μια από τις πλέον εξέχουσες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Κώστας Λινοξυλάκης, δεν είναι, πλέον, μαζί μας.

Ο Κώστας Λινοξυλάκης τίμησε επί σειρά ετών τη φανέλα με το εθνόσημο, την οποία φόρεσε για πρώτη φορά στις 13/12/1950. Συνολικά κατέγραψε 28 συμμετοχές (1 γκολ).

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει στους οικείους του θα θερμότερα συλλυπητήριά της.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ