ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παράταση και αγωνία για νομοσχέδιο

Παράταση και αγωνία για νομοσχέδιο
INTIME SPORTS

Συνάντηση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο είχαν οι Γερουλάνος και Μπιτσαξής με την αγωνία να παρατείνεται αφού θα ψηφιστεί μετά από έναν μήνα. Διαβάστε την αιτία.

Συνάντηση μεταξύ των αθλητικών φορέων (ΓΓΑ, ΕΠΟ) και του Υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Σκοπός του ραντεβού όλων των υπευθύνων ήταν το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που πρόκειται να συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί όπως φαίνεται με καθυστέρηση σε ένα μήνα περίπου, ενώ αρχικά αναμένονταν τις επόμενες μέρες.


Αιτία, για την νέα παράταση ήταν η κόντρα Κυβέρνησης και ΕΠΟ για ορισμένες διατάξεις του αθλητικού νόμου που θα καθυστερήσουν την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή για περίπου ένα μήνα.

Αυτό επηρεάζει σαφώς και άμεσα τις διοικητικές-ιδιοκτησιακές εξελίξεις στο θέμα του Παναθηναϊκού, με τους Σαουδάραβες επενδυτές να περίμεναν τις εξελίξεις για να μεταφέρουν τα χρήματα σε ελληνικό λογαριασμό.

Επομένως, όλα δείχνουν πως τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου θα ψηφιστεί ο νέος αθλητικός νόμος από την Βουλή, κάτι που εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε και ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Κατά την έξοδό του, και σε κουβέντα με δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ υποστήριξε ότι το προς ψήφιση νομοσχέδιο θα χρειαστεί περίπου ένα μήνα για να ψηφιστεί από την Βουλή.

Αυτή την Πέμπτη (12/1) και τη Δευτέρα (16/1) θα συζητηθεί στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής με την δεύτερη συνεδρίαση να έχει και εκπροσώπους του ποδοσφαίρου μετά από εισήγησή τους.

Αρκετές παρουσίες απ' όλους τους χώρους

Εκτός του Υπουργού Παύλου Γερουλάνου το παρών στην ΓΓΑ έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, από το ΠΑΣΟΚ ο Σάββας Εμινίδης, από την ΝΔ ο Γιάννης Ιωαννίδης, από το ΛΑΟΣ ο Γιώργος Ανατολάκης.

Την Super League εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Απόστολος Παπουτσάκης, ο Γιάννης Μώραλης, ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης, Γιάννης Οικονομάκης, ο νέος εκτελεστικός διευθυντής, Μιχάλης Αναγνώστου και ο αναπληρωτής πρόεδρος, Γιώργος Μποροβήλος. Την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ο πρόεδρος της Σοφοκλής Πιλάβιος, ο αντιπρόεδρος, Άρης Σταθόπουλος και ο Γιάννης Οικονομίδης.

Την ΔΕΑΒ ο πρόεδρος της κ. Φωτόπουλος και αρκετά μέλη της, την ΕΕΑ ο κ. Μπρίλης, την ΕΟΕ ο κ. Καπράλος, την Ένωση της Β’ και Γ’ Εθνικής οι κ.κ. Καλογιάννης και Θεοδωρίδης. Παρουσία υπήρχε τόσο από την αστυνομία όσο και τον ΟΠΑΠ (Γαννώτης, Σπανίδης), τον ΠΣΑΠ (Μαγκριωνίτης) και τον ΠΣΑΤ (Γερακάρης, Αντωνίνης).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ