ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός - Χέδερλαντ 6-1

Παναθηναϊκός - Χέδερλαντ 6-1
INTIME SPORTS

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άρχισαν τα παιχνίδια της σεζόν 2013 – 2014 για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, με τη νίκη με 6-1 επί της μεικτής ομάδας του Χέδερλαντ.

Σε μία διαφορετική προετοιμασία μία επικράτηση σε βάρος μίας "μπυραρίας" δεν θα σήμαινε κάτι ιδιαίτερο, ωστόσο με δεδομένο ότι αυτή η φορά είναι ειδικών συνθηκών, κάθε θετικό αποτέλεσμα και κάθε καλή εμφάνιση έχουν τη δική τους σημασία.

Με σκόρερ τους Κουσίδη, Ζέκα, Αποστολόπουλο, Μπαϊράμι (2) και Σταματάκη, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα.

Ο αγώνας δεν επιδέχεται περεταίρω κριτικής και σίγουρα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξαχθούν συμπεράσματα ως προς την φιλοσοφία του Γιάννη Αναστασίου. Αυτά θα φανούν στα επόμενα, πιο δυνατά και σοβαρά φιλικά παιχνίδια.

Όλοι οι νεαροί πράσινοι είχαν πολλή καλή απόδοση, έπαιξαν πειθαρχημένα και συγκεντρωμένα, έδειξαν πάθος και διάθεση και εφόσον συνεχίσουν τη δουλειά με ανάλογη ένταση, θα κερδίσουν μία θέση στο ρόστερ. Το φιλικό πέρασε, ο Παναθηναϊκός δεν έχει πετύχει τίποτα και απλώς, δόθηκε ένα αισιόδοξο μήνυμα εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Στις πρώτες τους παρουσίες με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, οι Μπαϊράμι και Κουτρουμπής πήραν καλό βαθμό, ωστόσο ο ανταγωνισμός ήταν ανύπαρκτος και δεν μπορούν να κριθούν. Είναι δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν και αυτό θα φανεί στα επόμενα ματς απέναντι σε πιο ισχυρούς αντιπάλους.

Ορεξάτος ο Κουσίδης

Στην πρώτη του παρουσία στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Αναγνωστόπουλο τέρμα, τους Κουτρουμπή και Ααράμπ, τον Σπυρόπουλο δεξί μπακ, τον Χουχούμη αριστερό, τον Λαγό αμυντικό μέσο, τους Δώνη και Ζέκα δεξιά και αριστερά, τον Ντίνα δεξί εξτρέμ, τον Κουσίδη αριστερό και τον Αποστολόπουλο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στην πρώτη επίθεση του στο ματς, όταν ο Αποστολόπουλος από το ύψος της μεγάλης περιοχής πάσαρε αριστερά στον Κουσίδη, αυτός πέρασε τον αντίπαλο του και με δυνατό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Αποστολόπουλος σούταρε έξω από την περιοχή συρτά άουτ.

Στο 17’ ο Ααράμπ πάσαρε συρτά από αριστερά, όμως ο Αποστολόπουλος στη μικρή περιοχή δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε για να σκοράρει.

Ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τα τέρματα του στο 23’ με σκόρερ τον Ζέκα. Ο Αποστολόπουλος πασάρει ψηλά με το εξωτερικό, ο Κουσίδης πάσαρε με το κεφάλι στον Πορτογάλο και αυτός στο τετ α τετ, κρέμασε τον Ολλανδό γκολκίπερ. Η Χέδερλαντ απείλησε στο 27’ με απ’ ευθείας εκτέλεση του Κάαπ, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Μετά από τέσσερα λεπτά έχασε νέα ευκαιρία, ο Παλμ σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά αστόχησε πάρα πολύ. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι και ο Παναθηναϊκός διατήρησε το προβάδισμα.

Διπλό καλωσόρισμα

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε για τον Παναθηναϊκό με πέντε αλλαγές, αφού βγήκαν οι Κουτρουμπής, Χουχούμης, Σπυρόπουλος, Λαγός, Ντίνας και εισήλθαν οι Αναστασόπουλος, Ρισβάνης, Σταματάκης, Γιαννιτσάνης, Μουζακίτης. Ο Ρισβάνης έπαιξε δίπλα στον Ααράμπ, ο Αναστασόπουλος πήγε δεξί μπακ, ο Λαγός αριστερό, ο Δώνης έπαιξε αμυντικός μέσος, δεξιά του και αριστερά του ήταν οι Σταματάκης και Γιαννιτσάνης, ενώ ο Μουζακίτης έλαθε θέση ως δεξί εξτρέμ.

Στο 49’ ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μουζακίτη, ο Δώνης έκανε την κεφαλιά λίγο άουτ. Ένα τρίλεπτο αργότερα, σημειώθηκε το 3-0 από τον Αποστολόπουλο. Ο Σταματάκης «άδειασε» δύο παίκτες, πάσαρε στον Μουζακίτη και αυτός σέντραρε και ο Αποστολόπουλος στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά σκόραρε.

Η Χέδερλαντ μείωσε στο 59’, όταν ο Βάντερχοργκ μπήκε από αριστερά και σούταρε δυνατά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 61’ ο Αποστολόπουλος πόνεσε στο πόδι και αντικαταστάθηκε από τον Μπαϊράμι. Ο Σουηδός εξτρέμ, στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα σκόραρε, αξιοποιώντας το πέναλτι που κέρδισε ο Λαγός στο 63’. Αμέσως μετά, παραλίγο να σκοράρει εκ νέου, ωστόσο το σουτ του απέκρουσε σε κόρνερ ο Φαν Χούτεν.

Στο 70΄ο Σταματάκης γύρισε τη μπάλα από δεξιά, ο Γιαννιτσάνης προσπάθησε να κοντρολάρει, αλλά ανακόπηκε. Το 5-1 σημειώθηκε στο 76’ O Γιαννιτσάνης έκλεψε τη μπάλα από το στόπερ, πάσαρε στον επερχόμενο Δώνη, αυτός στον Μπαϊράμι και με πλασέ σκόραρε σε κενή εστία. Το τελικό 6-1 σημειώθηκε στο 87’, όταν ο Σταματάκης με ένα εκπληκτικό σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, «νίκησε» τον Φαν Χούτεν. Ύστερα από δύο λεπτά, ο Μπαϊράμι σούταρε μέσα στην περιοχή, απέκρουσε ο Φαν Χούτεν και σε δεύτερο χρόνο, μπλόκαρε το σουτ του Μουζακίτη. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα…

Παναθηναϊκός: Αναγνωστόπουλος, Κουτρουμπής (46’ Ρισβάνης), Ααράμπ, Σπυρόπουλος (46’ Αναστασόπουλος), Χουχούμης (46’ Σταματάκης), Λαγός, Ζέκα (46’ Μουζακίτης), Δώνης, Ντίνας (46’ Γιαννιτσάνης), Κουσίδης, Αποστολόπουλος (61’ λ.τ. Μπαϊράμι).

Μεικτή Χέδερλαντ: Φαν Χούτεν, Ντέλεμαν, Κλέεμινγκ, Μέιγερ, Έλτινγκ, Μπέιγερ Μπάρι, Κιπμούλντερ, Κάατ, Μούρκιερ, Παλμ, Βάντερχοργκ.

Στον πάγκο: Βάλκαμπ, Φράνσεν, Ιλμπάι, Παξόι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ