ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ο Παναθηναϊκός-Ελ Γιαΐς 1-0

ο Παναθηναϊκός-Ελ Γιαΐς 1-0
INTIME SPORTS

Την πρώτη του νίκη, έστω και φιλική, πήρε στο τρίτο του φιλικό στην Αυστρία ο Παναθηναϊκός επικρατώντας της Ελ Γιαΐς με 1-0 χάρη σε ένα υπέροχο γκολ του Βελάσκες ο οποίος έδειξε ότι μπορεί μαζί με τον Μπουμσόνγκ να αποτελέσει ένα πολύ καλό αμυντικό δίδυμο.

Καλύτερος ανασταλτικά, καθώς δεν δέχτηκε φάσεις σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά παιχνίδι, αλλά έχοντας ακόμα δουλειά στην επίθεση παρουσιάστηκε κόντρα στην Ελ Γιαΐς ο Παναθηναϊκός.

Οι πράσινοι πήραν την νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Βελάσκες ενώ είχαν και άλλες ευκαιρίες για επιπλέον τέρματα με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τους τον Χριστοδουλόπουλο.

Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι

Στο πρώτο μέρος ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Κοτσόλη κάτω από τα γκολπόστ, δεξιά τον Βύντρα, στο κέντρο της άμυνας τον Μπουμσόνγκ με τον Βελάσκες και αριστερά τον Σπυρόπουλο.

Στον χώρο της μεσαίας γραμμής έπαιξαν ο Βιτόλο με τον Μαρίνο οι οποίοι είχαν μπροστά τους τον Ζέκα στα δεξιά, τον Χουχούμη αριστερά και στο κέντρο τον Χριστοδουλόπουλο ενώ μοναδικός φορ ήταν ο Πετρόπουλος.

Οι πράσινοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο έχοντας μεγαλύτερη διάθεση από το προηγούμενο φιλικό με την Κράσνονταρ ενώ και η απόδοση τους κόντρα σε μια ομάδα η οποία βρίσκεται σχεδόν στο ίδιο στάδιο προετοιμασίας μαζί τους ήταν καλύτερη.

Σίγουρα η προσθήκη του Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας αλλά και η παρουσία του Χριστοδουλόπουλου στο ρόλο που είχε στα δυο προηγούμενα ματς έκαναν το Τριφύλλι να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο ενώ πολύ θετική ήταν και η παρουσία του Μαρίνου στο χώρο του κέντρου με τον διεθνή ποδοσφαιριστή να προωθείται και αρκετά συχνά δίνοντας μια ακόμη λύση στην επίθεση.

Επίσης θετική σε ένα ακόμα ματς ήταν η παρουσία του Χουχούμη στο αριστερό άκρο, ως χαφ, με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να είναι άριστος στις μεταβιβάσεις του και στις τοποθετήσεις του ενώ για πρώτη φορά η αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού καλυπτόταν από δύο αριστεροπόδαρους ποδοσφαιριστές.

Οι πράσινοι και πάλι στο παιχνίδι τους προσπάθησαν να βγάλουν πίεση σε όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου ενώ παράλληλα είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας.

Απείλησε με το καλημέρα

Ο Παναθηναϊκός απείλησε από το πρώτο κιόλας λεπτό καθώς ο Χριστοδουλόπουλος επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή με τον γκολκίπερ των τυπικά φιλοξενούμενων να πιάνει δύσκολα.

Η ομάδα από το Κατάρ προσπάθησε να απειλήσει και αυτή στο 20' αλλά ο Κοτσόλης δήλωσε παρών σε εκτέλεση φάουλ από μακριά μπλοκάροντας την μπάλα.

Στο 28' ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό γκολ του Βελάσκες μετά από φάουλ του Χριστοδουλόπουλου. Ο αμυντικός από την Βενεζουέλα κατέβασε με όμορφο κοντρόλ τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με αριστερό βολέ έκανε το 1-0.

Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στο πρώτο μέρος αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν και άλλες απειλητικές καταστάσεις μπροστά από την εστία των φιλοξενούμενων.

Αλλαγές σε πρόσωπα και σύστημα

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Φερέιρα προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές καθώς πέρασε τους Καρνέζη, Σεϊταρίδη, Πίντο και Τοτσέ στο ματς αλλάζοντας και το σύστημα για περίπου 25 αγωνιζόμενος με ένα 4-4-2 και τους Πετρόπουλο, Τοτσέ στην κορυφή.

Ο Παναθηναϊκός σε αυτό το δεύτερο μέρος απείλησε κυρίως με μακρινά σουτ, τα περισσότερα από τον Χριστοδουλόπουλο. Τα οποία όμως είχαν λείψει από τα δυο πρώτα φιλικά του Τριφυλλιού.

Αρχικά στο 50' ο Χριστοδουλόπουλος επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή η μπάλα βρήκε και στην πλάτη ενός αμυντικού της Ελ Γιαΐς και εν συνεχεία μπλόκαρε ο γκολκίπερ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Πετρόπουλος βρέθηκε εκτός περιοχής και έκανε την σέντρα με τον Μαρίνο να παίρνει την κεφαλιά και τον Ιβανίλντο εντυπωσιακά να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 57' ο Τοτσέ βρήκε υπέροχα τον Χριστοδουλόπουλο ο οποίος ήταν τετ α τετ με τον Ιβανίλντο αλλά στο σουτ που έκανε νικήθηκε και το 1-0 παρέμεινε.

Ο Φερέιρα εν συνεχεία έριξε στο φιλικό και τους Λαγό, Ιωαννίδη και Κουσίδη και λίγο αργότερα και τον Δώνη με αποτέλεσμα η ομάδα να χάσει την συνοχή της.

Ο Λάζαρος ήταν εκφραστής και της επόμενης επιθετικής προσπάθειας των πράσινων στο 80' αλλά το σουτ του διεθνή άσου έδιωξε και πάλι σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Ελ Γιαΐς .

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης (46' Καρνέζης), Βύντρα (46' Σειταρίδης), Βελάσκες (46' Πίντο), Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο (46' Τοτσέ), Ζέκα (60' Λαγός), Μαρίνος, Χριστοδουλόπουλος (84' Δώνης), Χουχούμης (60' Ιωαννίδης), Πετρόπουλος (70' Κουσίδης)

Ελ Γιαΐς: Ιβανίλντο, Αλ Κατίρ, Αμπντουλάχ Αις, Άντερσον, Αλί Σανάντ, Μετχαμί, Αμπντούλ Τραοάς, Καρίμ Ζιανί, Σαίντ, Μάρτινς, Αμπντούλ Καντίρ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ