ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός-Άρνεμ 10-0

Παναθηναϊκός-Άρνεμ 10-0
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο φιλικό της φετινής σεζόν που είχε περισσότερο τον χαρακτήρα προπόνησης, καθώς ο αντίπαλος δεν αντιστάθηκε ούτε λεπτό, επικράτησε με 10-0 της Άρνεμ με τους 22 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν να δείχνουν σοβαρότητα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. (PICS)

Την ευκαιρία να ξεμουδιάσει από τις προπονήσεις βρήκε στο πρώτο του φιλικό κόντρα στην Άρνεμ ο Παναθηναϊκός με το τριφύλλι να επικρατεί με 10 έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ και σε μεγάλα κέφια τους Πέτριτς, Μπεργκ ενώ οι Καλτσάς, Λουντ και Βέμερ έκαναν την ανεπίσημη πρώτη τους με τους δυο πρώτους να πετυχαίνουν και γκολ.

Φυσικά το φιλικό με την Άρνεμ δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα τα οποία θα βγουν από τα δυνατά φιλικά με Μπριζ και Άγιαξ αλλά σίγουρα ο Γιάννης Αναστασίου είδε κάποια πράγματα που ήθελε από την αναμέτρηση κόντρα στο ερασιτεχνικό σωματείο της Άρνεμ.

Με 4-2-2-2 και κέφια

Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε σε αυτό το πρώτο φιλικό να ξεκινήσει το παιχνίδι με ένα σύστημα 4-2-2-2 και να ρίξει στο ματς τον Αναγνωστόπουλο κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Μπούρμπος και αριστερά ο Νάνο ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι Τριανταφυλλόπουλος (δεξί στόπερ) και Μαρινάκης (αριστερό στόπερ). Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Αγγελόπουλος, Ζέκα οι οποίοι είχαν μπροστά τους τον Νίνη και τον Πέτριτς και το δίδυμο της επίθεσης αποτελούσαν οι Καλτσάς, Μπεργκ.

Ο Μλάντεν Πέτριτς ήταν ο πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού στο πρώτο 45λεπτο καθώς είχε κέφια και όποτε έπαιρνε την μπάλα έκανε ότι ήθελε. Αρχικά στο 7' ο Κροάτης πέρασε μια υπέροχη κάθετη πάσα προς τον Καλτσά ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Άρνεμ αλλά δεν μπόρεσε να τον περάσει και τον έκοψε με ένα τάκλιν σε μια φάση που ο επιθετικός των πράσινων έδειξε να χτυπάει αλλά ευτυχώς δεν ήταν κάτι το ανησυχητικό και συνέχισε να αγωνίζεται.

Στο 12' ο Πέτριτς άνοιξε τον χορό των γκολ όταν ο Νίνης του έδωσε την πάσα στα δεξιά, αυτός έκανε μια ντρίπλα, ζύγισε το αριστερό του πόδι και έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παράθυρο της εστίας του Τέζελ. Έξι λεπτά αργότερα ο Μπεργκ συνεργάστηκε πολύ ωραία με τον Νίνη με τον Έλληνα διεθνή να βγάζει τετ α τετ τον Σουηδό ο οποίος όμως πριν πλασάρει γλίστρησε και δεν μπόρεσε να σουτάρει.

Παναθηναϊκός-Άρνεμ 10-0
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έχασε διπλή ευκαιρία για να κάνει δυο τα τέρματα του στο 23' όταν ο Νίνης έκανε την όμορφη σέντρα από τα δεξιά προς τον Καλτσά ο οποίος έκανε το κοντρόλ και το σουτ μέσα στην περιοχή αλλά ο Τέζελ απέκρουσε αρχικά και εν συνεχεία επενέβη και πάλι σε σουτ του Μπεργκ από κοντά. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι οι Μπεργκ, Καλτσάς συνδυάστηκαν όμορφα με τον Έλληνα επιθετικό να σουτάρει μέσα από την περιοχή και να αστοχεί ενώ θα μπορούσε να γυρίσει και πάλι στον Σουηδό για να σκοράρει.

Στο 29' οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου διπλασίασαν τα τέρματα τους καθώς μετά από ωραία ανάπτυξη η μπάλα έφτασε δεξιά στον Πέτριτς ο οποίος είδε την κίνηση του Καλτσά από την απέναντι πλευρά, έκανε την σέντρα και ο νεοαποκτηθείς άσος με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Παναθηναϊκός-Άρνεμ 10-0
INTIME SPORTS

Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Παναθηναϊκός μετά από μια ωραία επίθεση έφτασε στο 3-0 καθώς ο Πέτριτς έδωσε ωραία στον Μπεργκ ο οποίος πέρασε τον γκολκίπερ της Άρνεμ και με πλασέ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το πρώτο φετινό του γκολ.

Διακοπή στο 33' λόγω κεραυνών

Στο επόμενο λεπτό ο διαιτητής της αναμέτρησης διέκοψε το παιχνίδι για περίπου δέκα λεπτά καθώς στην περιοχή όπου βρισκόταν το γήπεδο άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς ενώ υπήρχαν και πολλές αστραπές και κεραυνοί και προκειμένου να μην υπάρξουν κίνδυνοι για τους ποδοσφαιριστές ο διαιτητής έστειλε τους παίκτες στα αποδυτήρια για περίπου δέκα λεπτά.

Με την επιστροφή των ποδοσφαιριστών και πάλι στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός έκανε το 4-0 στο 34' όταν ο Μπεργκ βγήκε τετ α τετ με τον Τέζελ και ο Σουηδός κρέμασε με λόμπα τον γκολκίπερ της Άρνεμ πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ.

Ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 5-0 στο 39' από τον Πέτριτς ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή έκανε μια ωραία ντρίμπλα στον αντίπαλο του και με πλασέ από κοντά έστειλε και πάλι την μπάλα στα δίχτυα.

Παναθηναϊκός-Άρνεμ 10-0
INTIME SPORTS

Το τελικό 6-0 του πρώτου ημιχρόνου διαμόρφωσε και πάλι ο Μπεργκ ο οποίος έκανε χατ τρικ. Ο Μπούρμπος έγινε κάτοχος της μπάλας στο 40' και έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Μπεργκ ο οποίος σε πρώτο χρόνο δεν μπόρεσε να πλασάρει αλλά με τακουνάκι στην επανάληψη έστειλε και πάλι την μπάλα στα δίχτυα.

Με διαφορετική ενδεκάδα στο δεύτερο ημίχρονο

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Γιάννης Αναστασίου άλλαξε όλη την ενδεκάδα καθώς πέρασε στο ματς τους Κοτσόλη κάτω από τα γκολπόστ, τον Βέμερ στο δεξί άκρο και τον Χουχούμη στο αριστερό ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής. Στα χαφ έπαιξαν οι Δώνης, Λαγός και μπροσυά τους οι Ατζαγκούν, Λουντ ενώ το επιθετικό δίδυμο ήταν οι Καρέλης, Κλωναρίδης.

Οι πράσινοι έδειξαν την ίδια σοβαρότητα και στο δεύτερο 45λεπτο και στο 52' έφτασαν στο 7-0 με τον Καρέλη να κάνει κίνηση από τα αριστερά και να γυρνάει παράλληλα την μπάλα προς τον Κλωναρίδη ο οποίος απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Οκτώ λεπτά αργότερα, στο 60', ο Καρέλης βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Άρνεμ έκανε το πλασέ έξω από την περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι χάνοντας την ευκαιρία για το 8-0.

Ο ρυθμός του Παναθηναϊκού έπεσε για λίγο, κάτι απολύτως φυσιολογικό, και οι πράσινοι στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο της αναμέτρησης βρήκαν και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα άλλες τρεις φορές. Αρχικά το 8-0 έγινε στο 78' με αυτογκόλ του Ζορλού μετά από γύρισμα του Κλωναρίδη και ενώ ο Καρέλης προσπάθησε να μπει και αυτός στην πορεία της μπάλας χωρίς όμως να φάνηκε αν την βρήκε έστω και λίγο ή όχι.

Τρία λεπτά αργότερα οι δυο νεοαποκτηθέντες Βέμερ και Λουντ συνεργάστηκαν άψογα για το 9-0. Ο Γερμανός έκανε την κούρσα από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Φινλανδό ο οποίος από το ύψος του πέναλτι με αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα και πάλι στα δίχτυα.

Το τελικό 10-0 διαμορφώθηκε στο 87' και πάλι μετά από συνεργασία του Καρέλη με τον Κλωναρίδη με τον τελευταίο από κοντά να πλασάρει και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρία και για το 11-0 στο 88' όταν ο Ατζγακούν βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Άρνεμ αλλά νικήθηκε από αυτόν και δεν μπόρεσε να πλασάρει εύστοχα.

Παναθηναϊκός: Αναγνωστόπουλος (46' Κοτσόλης), Τριανταφυλλόπουλος (46' Ταυλαρίδης), Μαρινάκης (46' Κουτρουμπής), Μπούρμπος (46' Βέμερ), Νάνο (46' Χουχούμης), Αγγελόπουλος (46' Λαγός), Ζέκα (46' Δώνης), Καλτσάς (46' Ατζαγκούν), Νίνης (46' Λουντ), Πέτριτς (46' Κλωναρίδης), Μπεργκ (46' Καρέλης).

Άρνεμ:Τέζελ, Ελ Μάλκι, Ελιάναν, Κολκ, Ασάνι, Άτες, Φορ, Φλορ, Κοπόλσε, Χότακ, Ουμπέργκεν.

Παναθηναϊκός-Άρνεμ 10-0
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Άρνεμ 10-0
INTIME SPORTS
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ