ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός-Ανόρθωση 0-2

Παναθηναϊκός-Ανόρθωση 0-2
INTIME SPORTS

Στο πρώτο του "δυνατό" φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Ανόρθωση όντας καλός μόνο στο πρώτο 20λεπτο. Κορυφαίος ο Καρνέζης, ντεμπούτο για Μέντες.

Το πρόσημο στον Παναθηναϊκό μετά το τέλος του δεύτερου φιλικού του επί ολλανδικού εδάφους, κόντρα στην Ανόρθωση, δεν ήταν θετικό.

Τα "πιτσιρίκια" του Γιάννη Αναστασίου (η πλειονότητα στο αρχικό σχήμα) ξεκίνησαν με ενθουσιασμό στο ματς απέναντι στην κυπριακή ομάδα, όμως η ορμή τους καταλάγιασε μετά το πρώτο (ελπιδοφόρο) 20λεπτο, με αποτέλεσμα η ήττα με 2-0 στο φινάλε να φαντάζει ως ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα.

Κορυφαίος μακράν για τους "πράσινους" ήταν ο πλέον έμπειρος παίκτης τους, Ορέστης Καρνέζης, ο οποίος ήταν σταθερότατος κάτω από τα γκολπόστ στο διάστημα που αγωνίστηκε και χάρη σε τρεις θετικότατες επεμβάσεις του στο πρώτο μέρος κράτησε το "μηδέν" στην εστία του.

Στο πρώτο ημίχρονο όπου οι "πράσινοι" ήταν πιο φρέσκοι σε σύγκριση με το δεύτερο ημίχρονο, καλά δείγματα γραφής έδειξε και ο νεαρός Μουζακίτης, που με όπλο την ταχύτητα και τις ωραίες κινήσεις του έξω από την περιοχή προσπάθησε να απειλήσει.

Το "τριφύλλι" είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας στο πρώτο 20λεπτο με τους παίκτες του Αναστασίου να μη κρατούν πολύ τη μπάλα και να αποφεύγουν τις ψηλές μπαλιές, όμως η συνέχεια τους βρήκε να χάνουν τη μάχη στο χώρο του κέντρου αλλά και να εμφανίζονται αρκετές φορές εκτεθειμένοι, ειδικά στο κέντρο της άμυνας παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Ρισβάνη.

Στο δεύτερο μέρος δεν πρέπει να έγινε σχεδόν τίποτα από όσα θα ήθελε να δει ο τεχνικός των "πρασίνων" στα αποδυτήρια, με τον Παναθηναϊκο να ακολουθεί το ρυθμό των παικτών της Ανόρθωσης, να ασκεί ελάχιστη πίεση (σε αυτό βέβαια παίζει ρόλο και η κόπωση από τις συνεχόμενες και δυνατές προπονήσεις) και να δυσκολεύεται να αναπτυχθεί επιθετικά για να απειλήσει.

Και αν το τελικό αποτέλεσμα (2-0 για την Ανόρθωση) είναι (σωστά) το τελευταίο που πρέπει να ενδιαφέρει τον Γιάννη Αναστασίου, αυτό που σίγουρα θα τον προβλημάτισε ήταν η κατακόρυφη πτώση του ρυθμού στο δεύτερο ημίχρονο παρά την παρουσία αρκετών νέων προσώπων.

Ένα από αυτά ήταν και ο Μέντες ντα Σίλβα που πέρασε στο 65' στη θέση του Ρισβάνη στο κέντρο της άμυνας, με τον Πορτογαλο να είναι μεν "βαρύς" αλλά να εμφανίζεται πάντως θετικός στις περισσότερες μεταβιβάσεις του.

Να σημειωθεί πως οι "πράσινοι" ολοκλήρωσαν τον αγώνα με μόλις 2 τελικές προσπάθειες (και οι δύο προς την εστία), δείγμα της δυσκολίας που αντιμετώπισαν στο να δημιουργήσουν φάσεις αλλά και της έλλειψης διάρκειας και σταθερότητας στο παιχνίδι τους.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στο ματς και μόλις στο 2' έφτασε στην πρώτη καλή του ευκαιρία μέσα από άψογη ομαδική προσπάθεια.

Μουζακίτης και Αναστασόπουλος βγήκαν όμορφα από τη δεξιά πλευρά και συνεργάστηκαν, με τον Αναστασόπουλο να κάνει τη χαμηλή σέντρα και τον Γιαννιτσάνη να μην προλαβαίνει να βάλει το πόδι του στη μπάλα για να απειλήσει.

Με τη συμπλήρωση του πενταλέπτου οι "πράσινοι" είχαν ακόμα καλύτερη στιγμή, αυτή τη φορά μέσω στημένης φάσης: εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο προωθημένος σέντερ μπακ Ρισβάνης εκμεταλλεύτηκε το ύψος του και πήρε την καρφωτή κεφαλιά, με τον Βαλβέρντ να αποκρούει σωτήρια.

Η πρώτη αντίδραση από πλευράς Ανόρθωσης ήρθε στο 14' και χρειάστηκε ο Καρνέζης να δείξει την κλάση του για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Μετά από σέντρα από τα αριστερά, ο Αλέξα βρέθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή του Παναθηναϊκού και αφού έκανε ανενόχλητος το κοντρόλ έπιασε το σουτ, με τον Έλληνα κίπερ να αποκρούει.

Στο 25' ο Μουζακίτης μπήκε κατά μέτωπο και τροφοδότησε με κάθετη πάσα τον Γιαννιτσάνη, με το διαγώνιο σουτ του τελευταίου να μην είναι όμως δυνατό και να καταλήγει χωρίς κόπο στην αγκαλιά του Βαλβέρντ.

Λίγο πριν το ημίωρο, η Ανόρθωση έφτασε για δεύτερη φορά κοντά στο γκολ αλλά βρήκε και πάλι απέναντί της τον φύλακα-άγγελο του Παναθηναϊκού κάτω από τα δοκάρια, με τον Καρνέζη να εξουδετερώνει το σουτ του Οκκά.

Η τελευταία φάση για το πρώτο μέρος είχε και πάλι στο επίκεντρο των Καρνέζη, με τον διεθνή γκολκίπερ να αποκρούει το σουτ που επιχείρησε ο Οχαγιόν στην "κλειστή" του γωνία ύστερα από ωραία ανάπτυξη από τα δεξιά των παικτών της "κυρίας".

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις χειρότερες δυνατές προϋποθέσεις για τον Παναθηναϊκό καθώς δέχτηκε γκολ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο.

Από εκτέλεση φάουλ στο 49' η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Δώνη στο τείχος, με τον Άντιτς να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να νικάει από τα 11 βήματα τον Καρνέζη.

Η συνέχεια βρήκε τον Παναθηναϊκό να χάνει διαρκώς σε ρυθμό και ένταση στο παιχνίδι του και να περιοριζεται σε παθητικό ρόλο έναντι της Ανόρθωσης ενώ στο 63' ο Γιάννης Αναστασίου έριξε στο ματς τον Μέντες ντα Σίλβα για να πάρει το "βάπτισμα του πυρός" με την πράσινη φανέλα στο κέντρο της άμυνας.

Στο 75' η Ανόρθωση έκανε δύο τα τέρματά της και μάλιστα με υπέροχο τρόπο, με τον Θεοδώρου -που είχε μπει τρία λεπτά νωρίτερα- να πιάνει δυνατό μονοκόμματο σουτ και να νικάει τον Αναγνωστόπουλο, διαμορφώνοντας μάλιστα το τελικό σκορ.

Όσον αφορά στο επόμενο φιλικό τεστ για τους "πράσινους" αυτό θα είναι κόντρα στη Γάνδη την Τετάρτη (10/7) που θα είναι το τρίτο και τελευταίο επί ολλανδικού εδάφους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Καρνέζης (64’ Αναγνωστόπουλος), Ρισβάνης (64’ Μέντες), Ααράμπ, Αναστασόπουλος, Χουχούμης (46’ Σπυρόπουλος), Λαγός, Ζέκα (46’ Δώνης), Σταματάκης, Μουζακίτης (46’ Ντίνας), Μπαϊράμι (46’ Κουσίδης), Γιαννιτσάνης

Ανόρθωση: Βαλβέρδε, Άντιτς, Παβίσεβιτς, Αλέξα, Οχαγιόν (84’ Αβραάμ), Μαραγκός (73’ Θεοδώρου), Γκριγκαλασβίλι (46’ Κολαούτι), Λαϊφης (88’ Λοϊζίδης), Φοφανά, Γκαλαμάζ (86’ Οικονόμου), Οκκάς

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ