ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναγόπουλος: "Υπάρχουν νομικές ευθύνες"

Παναγόπουλος: "Υπάρχουν νομικές ευθύνες"

Ο δικηγόρος, Γιώργος Παναγόπουλος, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που μπορεί να έχουν όσοι αναλάβουν τις υποχρεώσεις των χρεών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

" Οι διοικήσεις Πρωτοδικείου δεν έχουν ευθύνες για τα χρέη που βρίσκουν, αλλά για αυτά που δημιουργούν στην πορεία. Στην προκειμένη περίπτωση, βεβαίως, είναι διαφορετικό, αφού μιλάμε για ένα διοικητικό σχήμα παλαιμάχων, το οποίο θα έχει στα χέρια του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών", είπε αρχικά στην Goal News ο γνωστός δικηγόρος και συνέχισε:

" Το ΔΣ, λοιπόν, θα έχει ευθύνες προς την Εφορία, προς την ΕΕΑ, προς την UEFA και προς τις λοιπές υποχρεώσεις του κλαμπ.

Αυτό εξαρτάται, διότι μιλάμε για έναν συνδυασμό πραγμάτων. Στο θέμα του ΦΠΑ και του δώρου Πάσχα εμπλέκεται το ποινικό, το αστικό και το φορολογικό δίκαιο. Επίσης, εξαρτάται από το ύψος της οφειλής και το πώς μπορούν να διακανονιστούν αυτά τα λεφτά.

Οι ποινές ξεκινούν από υψηλό πρόστιμο και φτάνουν μέχρι και φυλάκιση, η οποία μπορεί να εξαγοραστεί. Οι αστικές ευθύνες, εντούτοις, είναι πολύ μεγαλύτερες από τις ποινικές, διότι φτάνουν μέχρι και τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων και το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του καθενός.

Κατανοώ ότι οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού έχουν την αγωνία τους και θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα που αγαπούν με κάθε τρόπο. Από την άλλη, βεβαίως, εάν αναλάβουν χωρίς να υπάρχουν λεφτά, ουσιαστικά βάζουν το κεφάλι τους στον... ντορβά. Εκτιμώ πως όλοι τους γνωρίζουν καλά τις ευθύνες που απορρέουν από την κίνησή τους και έχουν στο πλευρό τους πρόσωπα και καλούς δικηγόρους που θα τους καθοδηγήσουν σωστά...".

Εσείς διαβάστε για τον πόλεμο Βαρδινογιάννη - Βγενόπουλου, την εμφάνιση του Βλάση Τσάκα και το... άδειο ταμείο και την κρίσιμη προπόνηση της Τετάρτης.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ