ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παίρνει φορ και βλέπουμε... ο Παναθηναϊκός

Παίρνει φορ και βλέπουμε... ο Παναθηναϊκός

Η απόκτηση φορ που θα μπορεί να ανταποκρίνεται και στο 4-4-2 ως παρτενέρ του Μπεργκ και σε διάταξη με έναν επιθετικό είναι η μοναδική δεδομένη στον Παναθηναϊκό εννιά ημέρες πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήθελε τέσσερις νέους παίκτες, αλλά μετά την απόκτηση του Δημήτρη Κουρμπέλη στη θέση του Κριστιάν Λεντέσμα, η μοναδική μεταγραφή που μπορεί να θεωρηθεί σίγουρη στον Παναθηναϊκό είναι αυτή του επιθετικού.

Εκεί, άλλωστε, εστιάζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους Πράσινους, καθώς ο Μάρκους Μπεργκ παίζει ασταμάτητα! Ο Ιμπάρμπο έχει “τελειώσει”, ο Λέτο πρέπει να “προστατεύεται” και δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε διαδοχικά παιχνίδια για 90 λεπτά, ο Ρινάλντι – αν μη τι άλλο – δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Ουζουνίδη. Γι' αυτό βασικός στόχος του Νίκου Λυμπερόπουλου είναι να κλείσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ένας επιθετικός με κοινοτικό διαβατήριο, ο οποίος θα μπορεί να αγωνίζεται και ως παρτενέρ του Μπεργκ σε 4-4-2, αλλά και μόνος του στην κορυφή της επίθεσης, με διατάξεις 4-3-3 και 4-2-3-1.

Ο επιθετικός αναμένεται να κλείσει στις πρώτες ημέρες της εβδομάδας. Ο Σουηδός Μίκαελ Ίσακ (φωτογραφία) της Ράντερς (λήγει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι) είναι ένας από τους βασικούς υποψήφιους, αλλά ο “Λύμπε” έχει άλλον έναν φορ από το εξωτερικό ψηλά στη λίστα του, ενώ τού έχουν προταθεί ουκ ολίγοι, ακόμη και από τη Σούπερ Λίγκα.

Αν κλείσει ο επιθετικός, από τους Πράσινους θα φύγει το άγχος. Ούτως ή άλλως, μετά το ματς με την Κέρκυρα απομένει μόνο ένα εντός του Ιανουαρίου, με τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο, την προσεχή Κυριακή. Οι τρεις διεθνείς Αφρικανοί (Γουακάσο, Κουλιμπαλί, Εμποκού) αναμένεται να τεθούν στη διάθεση του Ουζουνίδη (οι Κουλιμπαλί – Εμποκού και νωρίτερα...), όπως και ο Μολέδο μετά τον Κουτρουμπή. Ο κόουτς θα ήθελε και έναν επιτελικό μέσο και έναν εξτρέμ, αλλά από το ταμείο το χρήμα δεν ξεχειλίζει.

Πολλά εξαρτώνται και από τις πιθανές αποδεσμεύσεις των Ιμπάρμπο – Ιβανόφ – Ρινάλντι, η δόση των 800.000 ευρώ από τη Nova θα έπρεπε σύμφωνα με τα στελέχη της ΠΑΕ να έχουν μπει στον λογαριασμό της από τις 15 Ιανουαρίου, τίποτα δεν θα είναι εύκολο και σίγουρο μετά την απόκτηση φορ.

Ζητά πολλά ο Μασούντ

Ακόμη κι' αυτή η περίπτωση του Μασούντ μοιάζει πολύ δύσκολη! Όχι μόνο διότι για τη μεταγραφή του διεθνή Ιρανού θα πρέπει να εκκενωθεί μια θέση μη κοινοτικού ( ο μάνατζερ του Ιμπάρμπο έφυγε από τη χώρα μας και αναμένονται οι εξελίξεις με την Κάλιαρι). Αλλά και διότι οι απαιτήσεις του σε πρώτη φάση κρίνονται υπερβολικές έως και... απίστευτες από τους διοικούντες την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δεδομένης και της ηλικίας του παίκτη. Είτε η ρήτρα αποδέσμευσής του από τον Πανιώνιο είναι 200.000 ευρώ, είτε 80.000 ευρώ (έχουν αναφερθεί και τα δύο ποσά), ο 32χρονος Ιρανός δεν πρόκειται να πάει στον Παναθηναϊκό παίρνοντας... τα υπερδιπλάσια από τον 25χρονο Βιγιαφάνιες. Αν μειώσει τις απαιτήσεις του, ίσως γίνει κάτι...

Όσο για τον εξτρέμ; Ο Ουζουνίδης έχει “κερδίσει” τον Παναγώτη Βλαχοδήμο, χρησιμοποιεί τον “Βίγια” στις πτέρυγες, έρχεται ο Εμποκού, θεωρείται μέλος της 18άδας πλέον και ο Μπουμάλ. Μόνο αν το επιτρέψει το μπάτζετ και θεωρηθεί σούπερ περίπτωση/ευκαιρία για μεταγραφή θα αποκτηθεί και ακραίος μεσοεπιθετικός. Διότι για την αδειοδότηση υπάρχουν πολλά “πρέπει”...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ