ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Οργάνωση, τακτική, εγγύηση από Λεντέσμα"

"Οργάνωση, τακτική, εγγύηση από Λεντέσμα"

Ο πρώην προπονητής του Κρίστιαν Λεντέσμα στη Σάντος, Ντοριβάλ Ζούνιορ, μιλά για τα χαρίσματα του Αργεντινού μέσου και εξηγεί στο Sport24.gr γιατί τον χρησιμοποίησε μόνο σε τέσσερα ματς.

Ο 54χρονος Βραζιλιάνος τεχνικός της Σάντος, Ντοριβάλ Ζούνιορ, είναι ο τελευταίος προπονητής του Κρίστιαν Λεντέσμα και απαντά στο Sport24.gr σε όλα τα ερωτήματα των φίλων του Παναθηναϊκού για τον 33χρονο Αργεντινό, αλλά διεθνή με την Ιταλία μέσο κι επικείμενο μεταγραφικό απόκτημα των "πρασίνων".

- Θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ο Λεντέσμα δεν μπορεί να προσφέρει πια σε υψηλό επίπεδο, ή όχι;

"Δεν είναι έτσι. Εντάξει, είναι κάποιας ηλικίας, αλλά στον καθένα δεν είναι δυνατόν να παίζει το ίδιο στα 33 του, όπως στα 20. Σε όλο τον κόσμο έτσι συμβαίνει. Δεν πιστεύω ότι προσαρμόστηκε αμέσως στη Σάντος".

- Είχε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού;

"Όχι, κανένα. Κανένα! Έκανε πολύ σοβαρές προπονήσεις και σε διαβεβαιώνω ότι ποτέ δεν έβγαλε πρόβλημα τραυματισμού. Πέτυχε τη Σάντος σε μια περίοδο που η ομάδα αναπτυσσόταν. Είχαμε κλείσει όλες μας τις μεταγραφές, είχαν κλείσει όλοι οι βασικοί παίκτες και γι' αυτό θεωρώ ότι ήταν δύσκολο εξ' αρχής να παίξει. Είχα φτιάξει μια ομάδα, δηλαδή είχα κλείσει λίγο-πολύ την ενδεκάδα, ενώ παράλληλα ήθελα να δώσω ευκαιρία και σε νέα παιδιά όπως ο Τιάγκο Μάια. Θεωρώ ότι ήταν πολύ δύσκολο για τον ίδιο να μπορέσει να παίξει. Ο Κριστιάν ήρθε για να συμπληρώσει, για να ενισχύσει την ομάδα".

"Οργάνωση, τακτική, εγγύηση από Λεντέσμα"

Συγγνώμη που επιμένω, αλλά ποιος είναι ο ακριβής λόγος που δεν έπαιξε στη Σάντος;

"Σας είπα, γιατί εμπιστευόμουν ήδη κάποια παιδιά από την ομάδα και είχα βασιστεί σε αυτά. Η ομάδα ευρίσκετο σε μια διαδικασία "παραγωγής". Τα παιδιά έπαιζαν καλά και δεν μπορούσα να βγάλω κάποιον για να παίξει ο Λεντέσμα".

- Εσείς, ως προπονητής, πιστεύετε ότι ο Λεντέσμα είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει τη διαφορά, ειδικά σε μια ομάδα που παλεύει για το πρωτάθλημα;

"Νομίζω ότι θα χρειαστεί χρόνο. Εξαρτάται από την προσαρμογή του. Εάν έχει γρήγορη προσαρμογή, θα βοηθήσει. Δεν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό, είναι ζήτημα προσαρμογής".

- Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα του Λεντέσμα που εσείς είδατε στις προπονήσεις της Σάντος και μπορεί να περιμένει ο κόσμος του Παναθηναϊκού;

"Είναι ένα ποδοσφαιριστής οργανωτικός. Λατρεύει την τακτική, προσαρμόζει σε αυτή το παιχνίδι του. Επίσης, είναι έξυπνος ποδοσφαιριστής. Αντιλαμβάνεται το ματς από τα πρώτα λεπτά αυτού. Δεν θα μαρκάρει man-to-man αλλά θα κλείσει χώρο, θα μειώσει αποστάσεις. Θα προσφέρει εγγύηση στην αμυντική τετράδα ή τριάδα, ανάλογα πώς παίζει η ομάδα".

"Οργάνωση, τακτική, εγγύηση από Λεντέσμα"

- Έχει παίξει πολλά χρόνια στη Λάτσιο, υπήρξε εκ των ηγετών της και αγωνίστηκε σε ένα εκ των κορυφαίων πρωταθλημάτων του κόσμου. Είναι "βεντέτα" ή προσιτός ποδοσφαιριστής για τους συμπαίκτες του;

"Αυτό μπορώ να στο πω με σιγουριά. Είναι παρά πολύ ταπεινός ποδοσφαιριστής ως χαρακτήρας".

- Μπορεί να βοηθήσει με την ίδια ευκολία σε δημιουργικό κι ανασταλτικό κομμάτι της ομάδας;

"Είναι ένας ποδοσφαιριστής της "μετάβασης". Αυτός που θα πάρει την πρώτη μπάλα από τον αμυντικό και θα αναλάβει να τη δώσει χωρίς λάθος στον διπλανό του ή στον μπροστινό του. Είναι δηλαδή στο πιο κομβικό σημείο του γηπέδου. Εκεί όπου ξεκινούν και μερικές φορές τελειώνουν όλα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ