ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι μεταγραφές της νέας εποχής

Οι μεταγραφές της νέας εποχής
Πάντελιτς Μπεσέρα Ταυλαρίδης Μαρσελίνιο

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε μία νέα εποχή και το Sport24.gr παρουσιάζει παίκτες που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να απασχολήσουν τους πράσινους.

Το " Το Σωματείο Φίλων του Παναθηναϊκού" είναι γεγονός και όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, που θα αποχωρήσει και με τη βούλα από τους πράσινους μετά από 33 χρόνια.

Βέβαια το κατά πόσο θα πετύχει αυτό το εγχείρημα δεν εξαρτάται τόσο από τους ανθρώπους που προτείνουν μία λύση, αλλά από τη συμμετοχή του κόσμου.

Το γεγονός πάντως είναι πως ήδη έχουν μαζευτεί 3 εκ. ευρώ και όπως όλα δείχνουν αυτά ίσως γίνουν 4.5 εκ. ευρώ μέσα στις επόμενες μέρες, κάτι που δίνει τη δυνατότητα για προγραμματισμό της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν.

Back to reality

Οι άνθρωποι που μπαίνουν μπροστά λοιπόν με... μπροστάρη τον Γιάννη Αλαφούζο από την αρχή ξεκαθάρισαν τη θέση τους, τονίζοντας πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να εξυγιανθεί οικονομικά. Τι σημαίνει αυτό;

Μείωση του μπάτζετ, αποχωρήσεις παικτών με μεγάλα συμβόλαια ( δείτε το σχετικό θέμα με τα κέρδη από αποχωρήσεις παικτών) και επένδυση κυρίως σε Έλληνες ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.

Σίγουρα ως ιδέα δεν αρέσει σε κανέναν φίλο του Παναθηναϊκού, όμως οι απαιτήσεις της εποχής αυτό δείχνουν, εκτός κι αν έχει κανένας τίποτα εκ. ευρώ κάτω από το στρώμα του.

Παίκτες!

Εμείς μαζέψαμε ορισμένες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών σε θέσεις που "πονάει" ο Παναθηναϊκός με δεδομένη την οικονομική στενότητα και συμβόλαια που θα φτάνουν το πολύ τις 400.000 - 450.000 ευρώ το χρόνο.

Στη θέση του Τερματοφύλακα λοιπόν ο Παναθηναϊκός είναι πιο πλήρης από ποτέ. Καρνέζης, Καπίνο, Κοτσόλης και Ταμπάκης κάνουν μία δυνατή τετράδα. Ακόμα κι αν αποχωρήσει ο δεύτερος, δεν θα χρειαστεί ενίσχυση.

Στην άμυνα τώρα....

Τα πράγματα εδώ θα αλλάξουν αρκετά. Καντέ, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, λογικά Μπουμσόνγκ και Μπιέρσμιρ (έχει κάνει προσφυγή), θα αποχωρήσουν. Έτσι το κενό είναι τεράστιο. Ποιοι θα μπορούσαν να τους αντικαταστήσουν;

Στάθης Ταυλαρίδης, Νίκος Λαζαρίδης και Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι είναι τρεις περιπτώσεις για το κέντρο της άμυνας με ποιότητα. Στα αριστερά οι Βάντερσον (ΠΑΣ) και Γκουστάβο (Κέρκυρα-παίζει και στις δυο πλευρές) θα μπορούσαν να δώσουν λύση. Ειδικά ο δεύτερος είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Τώρα στα άκρα της άμυνας ο Ντάρσι Νέτο που φεύγει από τον Άρη σίγουρα είναι μία περίπτωση με αρκετό ενδιαφέρον.

Τρύπα στο κέντρο...

Κι εδώ έχουμε πολλές αποχωρήσεις. Νίνης, Σιμάο (αν δεν ανανεώσει), Κατσουράνης (αν δεν δεχθεί μείωση αποδοχών), Καραγκούνης (αν δεν ανανεώσει) αφήνουν τεράστια τρύπα στα χαφ. Μία καλή περίπτωση είναι του Βάργκας της ΑΕΚ, ενώ με λίγα χρήματα πλέον μπορεί να έρθει και ο νεαρός άσος (ειδικά αν δεν ανέβει ο Πανσερραϊκός) Δημήτρης Ανάκογλου.

Από εκεί και πέρα οι Μπεσέρα, Μαρσελίνιο, Παπουλής και Μπρίτο θα μπορούσαν να δώσουν πολύτιμες βοήθειες.

Επίθεση...

Εκεί ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλο πρόβλημα από φέτος. Ο Πετρόπουλος λογικά φεύγει, το ίδιο και ο Κουίνσι με τον Ρούντολφ, οπότε μένει μόνο ο Τοτσέ.

Λύσεις υπάρχουν φθηνές κι εδώ. Ναπολεόνι (μπορεί να φύγει με λίγα χρήματα το συμβόλαιο του τελειώνει τον Δεκέμβριο), Λεάλ, Μάντζιος και... Πάντελιτς είναι χρήσιμες προσθήκες. Από εκεί και πέρα αν αξίζει μία επένδυση είναι στον νεαρό Βασιλείου του Λεβαδειακού και στον Κούτσι του Πανιώνιου, που ακούγεται για τη μισή Superleague.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ