ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι δέκα και ο... Πράνιτς με την Σταντάρ

Οι δέκα και ο... Πράνιτς με την Σταντάρ
INTIME SPORTS

Στο μυαλό του Γιάννη Αναστασίου φαίνεται ότι λίγο έως πολύ έχει ξεκαθαρίσει η ενδεκάδα για το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν το οποίο θα κρίνει πολλά για το μέλλον του Παναθηναϊκού.

Σε δέκα μέρες ο Παναθηναϊκός θα δώσει το πρώτο του επίσημο παιχνίδι κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης για το πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League νώ μετά από μια εβδομάδα θα υπάρξει η ρεβάνς στην Λεωφόρο. Τα δυο αυτά παιχνίδια αν και πολύ νωρίς στην σεζόν αποτελούν ορόσημο για τους πράσινους καθώς ενδεχομένη πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League θα σημαίνει αυτόματη παρουσία στους ομίλους του Europa League και θα κρατήσουν ζωντανό το όνειρο για είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Οπότε ο πρώτος φετινός στόχος των πράσινων και άμεσος είναι ο αποκλεισμός της Σταντάρ Λιέγης από την συνέχεια του Champions League.

Ο Παναθηναϊκός την περσινή σεζόν ουσιαστικά κατέκτησε όσους στόχους είχε βάλει, ίσως και ακόμα περισσότερους καθώς στην αρχή της περιόδου κανείς δεν μίλαγε για κάποιο τίτλο ούτε για έξοδο στο Champions League αλλά φυσικά φέτος τα πράγματα σε ότι έχουν να κάνουν με τα δυο Ευρωπαϊκά ματς είναι πιο δύσκολα.

Η Σταντάρ ναι μεν δεν τρομάζει τον Παναθηναϊκό αλλά βρίσκεται σε καλύτερο στάδιο ετοιμότητας καθώς το πρωτάθλημα της ξεκινάει το προσεχές Σαββατοκύριακο και είναι πιο μπροστά από τον Παναθηναϊκό. Όπως όλα δείχνουν ο Γιάννης Αναστασίου για να μπορέσει να αντισταθμίσει το πλεονέκτημα που έχει δεδομένα η Σταντάρ θα παρατάξει έναν Παναθηναϊκό ο οποίος θα στηρίζεται αποκλειστικά σε παίκτες που υπήρχαν και πέρυσι στο ρόστερ και οι οποίοι τράβηξαν το κουπί.

Δύσκολο να παίξει κάποιος εκ των δυο

Οι προσθήκες που έχουν γίνει στο τριφύλλι είναι μόλις δυο αυτές των Μπούρμπου και Στιλ με τον πρώτο να αναμένεται να ανακοινωθεί την προσεχή εβδομάδα και να έχει δικαίωμα συμμετοχής στα Ευρωπαϊκά ματς αλλά πολύ δύσκολα οι δυο τους θα δουν θέση βασικού στα δυο παιχνίδια με τους Βέλγους.

Όπως όλα δείχνουν ο Γιάννης Αναστασίου έχει ξεκάθαρη άποψη για το πως θα πάει να παίξει κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης τόσο σε ότι έχει να κάνει με το σύστημα όσο και με τα πρόσωπα.

Κάτι που έδειξε και στην φιλική αναμέτρηση κόντρα στον Παναιγιάλειο. Όπου απέναντι σε μια ομάδα σαφώς υποδεέστερη θέλησε να ρίξει στην μάχη τους δέκα από τους έντεκα που φαίνεται ότι προορίζει για βασικούς έτσι ώστε να αποκτήσουν παιχνίδια στα πόδια τους και να μπορέσουν να βρεθούν μεταξύ τους.

Αυτοί είναι οι Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν, Πέτριτς και Μπεργκ.

Μοναδική αλλαγή ο Πράνιτς

Ίσως η μοναδική αλλαγή που θα υπάρξει ανάλογα βέβαια και με το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα θα είναι η θέση του αριστερού εσωτερικού μέσου στην οποία το Σάββατο χρησιμοποιήθηκε ο Χουχούμης. Αν όλα πάνε καλά και ο Πράνιτς είναι σε θέση να αγωνιστεί τόσο από πλευράς φυσικής κατάστασης όσο μη αντιμετωπίζοντας κάποιον τραυματισμό η ενδεκάδα του τριφυλλιού πρέπει να θεωρείται ήδη γνωστή.

Τουλάχιστον για το πρώτο φετινό ματς της σεζόν και με τον Γιάννη Αναστασίου να θέλει να στηριχθεί στην εμπειρία και την ποιότητα κάποιων ποδοσφαιριστών όπως οι Πέτριτς, Μέντες, Σίλντενφελντ, Μπεργκ, Νάνο, Πράνιτς και Κοτσόλη.

Φυσικά ο Παναθηναϊκός έχει ένα ακόμα φιλικό την Τετάρτη κόντρα στον Ατρόμητο, το πιο δυνατό έως τώρα, και δεν αποκλείεται σε αυτό ο Γιάννης Αναστασίου να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό αν και όλα δείχνουν πως στο μυαλό του είναι αποσαφηνισμένες οι σκέψεις του για το πρώτο ματς της νέας σεζόν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ