ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι τέσσερις επιλογές για την "Παναθηναϊκή Πολιτεία"

Οι τέσσερις επιλογές για την "Παναθηναϊκή Πολιτεία"

Το πλάνο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προβλέπει τη συστέγαση όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού και το Sport24.gr παρουσιάζει τις διαθέσιμες επιλογές και τις ιδιαιτερότητές τους.

Ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα που θα επηρεάσει τον σχεδιασμό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, είναι το γηπεδικό. Το πλάνο του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ προβλέπει τη δημιουργία της "Παναθηναϊκής Πολιτείας" που θα στεγάσει όλα τα τμήματα του Συλλόγου. Από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, μέχρι τα μικρότερα σπορ.

Για την "Παναθηναϊκή Πολιτεία" υπάρχουν τέσσερις επιλογές, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο. Το ΟΑΚΑ, το Γουδί, ο Βοτανικός και το "Απόστολος Νικολαΐδης".

* Το ΟΑΚΑ είναι η πιο ρεαλιστική επιλογή τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οι εγκαταστάσεις είναι έτοιμες και για τη χρήση τους, όπως την επιθυμεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, θα απαιτηθεί η σύναψη συμφωνίας του PAO Foundation με την Κυβέρνηση. Επίσης, για την εκμετάλλευση εμπορικών χώρων, είναι αναγκαία μία νομοθετική ρύθμιση εκ μέρους των αρμόδιων υπουργείων.

* Το Γουδί έχει τεθεί στη συζήτηση τους τελευταίους μήνες, στο πλαίσιο της αστικής παρέμβασης "Νέα Αθήνα". Για την ώρα, παραμένει μία φιλολογική επιλογή, επειδή ακόμα η Κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει το νομοθετικό πλαίσιο, ούτε έχει χωροθετήσει τις γηπεδικές εγκαταστάσεις για ενδεχόμενη εγκατάσταση του Παναθηναϊκού.

* Ο Βοτανικός είναι η δεύτερη πιο ρεαλιστική επιλογή, μετά το ΟΑΚΑ. Το νομικό καθεστώς είναι ξεκάθαρο, η χωροθέτηση είναι σαφής και το μόνο που απουσιάζει είναι η πρόβλεψη για γήπεδο μπάσκετ. Λείπουν τα κεφάλαια και η σύναψη συμφωνίας με τον Δήμο Αθηναίων και με την Alpha Bank, που εκ του νόμου υποχρεούται να κατασκευάσει αθλητικές εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη. Ωστόσο, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν δείχνει ζεστός με την τοποθεσία.

* Η ανακατασκευή του "Απόστολος Νικολαΐδης" ενδεχομένως να ήταν η ιδεατή λύση, αλλά μοιάζει ουτοπική. Θα απαιτούταν μία μεγάλη νομοθετική παρέμβαση, που θα επηρεάζει τον αστικό ιστό στο κέντρο της Αθήνας και δύσκολα θα γινόταν αποδεκτή. Επί της ουσίας, προς το παρόν δεν συγκεντρώνει ρεαλιστικές πιθανότητες.

Πρακτικά, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει μία εφαρμόσιμη επιλογή, το ΟΑΚΑ. Θα εξετάσει το Γουδί, όταν και αν καταθέσει την πρόταση της η Κυβέρνηση, αλλά σε που το PAO Foundation θα προχωρήσει, τότε θα υπάρξει άμεση ανάγκη και μόνο το ΟΑΚΑ την καλύπτει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο τρόπος του Γιαννακόπουλου πείθει τον Αλαφούζο

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Έξοδο στις αγορές δείχνει το 'ράλι' των ελληνικών ομολόγων

Στα επίπεδα του 2006 έχει πέσει η απόδοση του 10ετούς ομολόγου - Σε χαμηλά επίπεδα το 5ετές και το 2ετές

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο Γιώργος Νταλάρας απάντησε σ' αυτές τις ερωτήσεις

Θέλει να διασκευάσει Nirvana, λέει ότι μπορεί να ραπάρει και πιστεύει ότι οι πρόσφυγες θα γεννήσουν τις νέες μουσικές.

Σκηνές Walking Dead στην Τουρκία

Πλήθος με σημάδια στο πρόσωπο και τα χέρια που θύμιζε zombie apocalypse συγκεντρώθηκε σε επαρχία της Τουρκίας

Κουίζ: Σου δίνουμε τον τηλεφωνικό κωδικό, βρίσκεις την πόλη;

Αν έβαλες το σωστό κωδικό και δεν βγάζεις καλή γραμμή, μην ανησυχείς. Πάρε το μηδέν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Το "Γίνε Πρόεδρος" επιστρέφει μ' ένα αυτοκίνητο Nissan Micra και μεγάλα δώρα κάθε μέρα!

Ο διαγωνισμός - ιεροτελεστία για χιλιάδες Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους επιστρέφει αυτή την Κυριακή 17/12 με το ΕΘΝΟΣ. Είστε έτοιμοι να γίνετε πρόεδροι και να διεκδικήσετε ένα Nissan Micra και πλούσια μεγάλα δώρα, παίζοντας κάθε μέρα;

Η θρυλική επιστροφή του Ερίκ Καστέλ

Το ιστορικό ποδοσφαιρικό κόμικ του Ερίκ Καστέλ επιστρέφει αποκλειστικά στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής

Επτά πλούσια ένθετα για όλη την οικογένεια

Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής κυκλοφορεί στις 17 Δεκεμβρίου με συνολικά επτά πλούσια ένθετα για ολόκληρη την οικογένεια.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24