ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι τελευταίες παραστάσεις του Παναθηναϊκού

Οι τελευταίες παραστάσεις του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία 15 χρόνια έχει δώσει πολλά ευρωπαϊκά παιχνίδια, ωστόσο ελάχιστα από αυτά ήταν βαθμολογικά αδιάφορα ακόμα και στην τελευταία αγωνιστική όπως αυτό με την Εστορίλ. Το Sport24.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται... (PICS + VIDS).

Το βράδυ της Πέμπτης ο Παναθηναϊκός στον τελευταίο ευρωπαϊκό αγώνα για φέτος αντιμετωπίζει την Εστορίλ σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον για καμία από τις δύο ομάδες. Κάτι τέτοιο έχει συμβεί ελάχιστες φορές τα τελευταία 15 χρόνια σε αγώνες του "τριφυλλιού" στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Ένα άλλο στατιστικό στοιχείο που έχει ενδιαφέρον είναι ότι οι πράσινοι δεν έχουν ηττηθεί ποτέ σε αγώνα τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων σε ματς που ήταν εντός έδρας. Ας δούμε τι έχει κάνει ο Παναθηναϊκός στους τελευταίους αγώνες τους στη φάση των ομίλων από το 2000 μέχρι σήμερα.

Οι τελευταίες παραστάσεις του Παναθηναϊκού

2000-01: Champions League

Ήταν 8 Νοεμβρίου του 2000 όταν ο Παναθηναϊκός σημείωσε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ευρωπαϊκής του ιστορίας. Οι πράσινοι φιλοξένησαν στο ΟΑΚΑ τη Γιουβέντους και ήθελαν μόνο τη νίκη για να περάσουν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το φάουλ του Σόουζα ακόμα το θυμάται ο Φαν Ντερ Σαρ με τους πράσινους χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Μπασινά (μετά τη μαγική ντρίμπλα του Λυμπερόπουλου) και το γκολ του Βαζέχα να παίρνουν τη νίκη με 3-1 και μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Παναθηναϊκός - Γιουβέντους 3-1: Σόουζα 7', Μπασινάς 58' (πεν), Βαζέχα 65' / Ιντζάγκι 24'

Οι τελευταίες παραστάσεις του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Οι παίκτες του Στράτου Αποστολάκη κατάφεραν να προηγηθούν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπασινά, αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάρουν την νίκη τερματίζοντας στην πρώτη θέση του ομίλου.

Σε εκείνο τον όμιλο ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στην τελευταία θέση με δύο βαθμούς και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Βαλένθια - Παναθηναϊκός 2-1: Σάντεζ 39', Ανγκλομά 75' / Μπασινάς 28' (πεν)

Οι τελευταίες παραστάσεις του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

2001-02: Champions League

Ταξιδάκι αναψυχής πήγε τέλη Οκτωβρίου ο Παναθηναϊκός στη Μαγιόρκα. Οι πράσινοι είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση και μάλιστα στην πρώτη θέση σε όμιλο με τις Άρσεναλ, Σάλκε και Μαγιόρκα.

Έτσι, το "τριφύλλι" την τελευταία αγωνιστική ταξίδεψε στο ισπανικό νησί για να βγάλει την υποχρέωση. Η Μαγιόρκα πήρε τη νίκη με 1-0 με του τέρμα του Μπιαγκίνι.

Μαγιόρκα - Παναθηναϊκός 1-0: Μπιαγκίνι 57'

Οι τελευταίες παραστάσεις του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Στη δεύτερη φάση των ομίλων ο Παναθηναϊκός έπεσε στον ίδιο όμιλο με τις Ρεάλ, Σπάρτα Πράγας και Πόρτο. Οι πράσινοι την τελευταία αγωνιστική φιλοξένησαν τους Μαδριλένους και ήθελαν τουλάχιστον ένα βαθμό για να περάσουν στην επόμενη φάση.

Η αποστολή τους μόνο εύκολη δεν ήταν στην κατάμεστη Λεωφόρο. Τα δύο γκολ του Λυμπερόπουλου και του Γκούμα αποδείχτηκαν χρυσά και με το 2-2 ο Παναθηναϊκός πέρασε ως δεύτερος στην επόμενη φάση.

Παναθηναϊκός - Ρεάλ 2-2: Λυμπερόπουλος 9', Γκούμας 64' / Μοριέντες 11', Πορτίγιο 80'

Οι τελευταίες παραστάσεις του Παναθηναϊκού

Αντίπαλος του "τριφυλλιού" ήταν η μεγάλη Μπαρτσελόνα. Στο πρώτο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 1-0 με τον Άγγελο Μπασινά να ευστοχεί στο πέναλτι που κέρδισε ο Κόλκα. Στο δεύτερο παιχνίδι ο Μιχάλης Κωνσταντίνου άνοιξε το σκορ με τους Καταλανούς να ανατρέπουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση με δύο γκολ του Λουίς Ενρίκε και του Σαβιόλα.

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά με τους πράσινους να στριμώχνουν την Μπαρτσελόνα, με το σουτ του Βλάοβιτς να έχει μείνει στο μυαλό όλων των φίλων του Παναθηναϊκού.

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 3-1: Λουίς Ενρίκε 23', 49', Σαβιόλα 61' / Κωνσταντίνου 8'

Οι τελευταίες παραστάσεις του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

2002-03: UEFA

Τη σεζόν 2002-03 o Παναθηναϊκός συμμετείχε στο UEFA και δεν έπαιξε σε όμιλο αφού όλα τα παιχνίδια ήταν νοκ άουτ και φυσικά είχαν ενδιαφέρον.

Οι πράσινοι ξεκίνησαν με περιπετειώδη τρόπο την ευρωπαϊκή τους πορεία εκείνη την περίοδο κόντρα στη Λίτεξ και χρειάστηκαν την παράταση στο δεύτερο παιχνίδι της Λεωφόρου για να πάρουν την πρόκριση. Στο δεύτερο γύρο ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τη Φενέρμπαχτσε και μετά το 1-1 στην Κωνσταντινούπολη πήρε την πρόκριση στο δεύτερο παιχνίδι επικρατώντας με 4-1.

Η επόμενη φάση βρήκε το "τριφύλλι" να αντιμετωπίζει τη Λίμπερετς με το πρώτο παιχνίδι να τελειώνει 2-2 με τους πράσινους να παίρνουν την πρόκριση στο δεύτερο παιχνίδι με το τέρμα του Φύσσα. Στους "16" ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Άντερλεχτ. Στο πρώτο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 3-0 στη Λεωφόρο και αν και δυσκολεύτηκε πήρε την πρόκριση στο Βέλγιο παρά την ήττα με 2-0.

Η πορεία του Παναθηναϊκού σταμάτησε στους "8" από την Πόρτο του Μουρίνιο. Οι πράσινοι επιβλήθηκαν με 1-0 στην Πορτογαλία, αλλά λύγισαν στην παράταση στη Λεωφόρο.

Οι τελευταίες παραστάσεις του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

2003-04: Champions League και UEFA

Τελευταία αγωνιστική του ομίλου ο Παναθηναϊκός πήγε στην Σκωτία για να διεκδικήσει την πρόκρισή του στο UEFA.

Αντίπαλος οι Ρέιντζερς με τους πράσινους να θέλουν μόνο νίκη. Τελικά το "τριφύλλι" επιβλήθηκε με 3-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μολς αλλά στη συνέχεια με τα τέρματα των Ζουτάουτας, Μπασινά και Κωνσταντίνου ο Παναθηναϊκός συνέχισε στο UEFA.

Ρέιντζερς - Παναθηναϊκός 1-3: Μολς 28' / Ζουτάουτας 32', Μπασινάς 62', Κωνσταντίνου 80'

Στο UEFA o Παναθηναϊκός έπεσε πάνω στην Οσέρ του Τζιμπρίλ Σισέ. Το "τριφύλλι" πήρε ισοπαλία στη Γαλλία, αλλά η ήττα του στη Λεωφόρου του στέρησε την ευρωπαϊκή συνέχεια.

Οι τελευταίες παραστάσεις του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

2004-05: Champions League και UEFA

Στη λίστα των ελάχιστων αδιάφορων παιχνιδιών είναι και αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Αϊντχόφεν. Οι Ολλανδοί είχαν πάρει την πρόκριση πριν από το παιχνίδι και οι πράσινοι κυνηγούσαν το θαύμα. Ήθελαν νίκη δική τους και στραβοπάτημα της Άρσεναλ εντός έδρας απέναντι στην εντελώς αδιάφορη Ρόζενμποργκ.

Το αποτέλεσμα ήταν τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η Άρσεναλ να ξεσπάσουν απέναντι στους αντιπάλους τους και να επιβληθούν με 4-1 και 5-1 αντίστοιχα.

Παναθηναϊκός - Αϊντχόφεν 4-1: Παπαδόπουλος 30', Μινx 45' (πεν), 57', Σανμαρτεάν 81' / Μπίσλεϊ 37'

Τελικά ο Παναθηναϊκός συνέχισε στο UEFA εκείνης της περιόδου και έπεσε πάνω στη Σεβίλη. Στο πρώτο ματς της Λεωφόρου το "τριφύλλι" επιβλήθηκε με 1-0 με το εξαιρετικό γκολ του Βύντρα, ενώ έχασε στην Ισπανία με 2-0.

Οι τελευταίες παραστάσεις του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

2005-06: Champions League

Μόνο αδιάφορος δεν είχε πάει στη Βρέμη ο Παναθηναϊκός για να αντιμετωπίσει την Βέρντερ. Ο Παναθηναϊκός διεκδικούσε ακόμα και την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του ΟΥΕΦΑ αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την συντριβή από την Βέρντερ Βρέμης με 5-1 με τους Γερμανούς να συνοδεύουν τελικά την Μπαρτσελόνα και την Ουντινέζε να συνεχίζει στο ΟΥΕΦΑ.

Βέρντερ Βρέμης - Παναθηναϊκός 5-1: Μικού 2' (πεν), Βαλντέζ 28', 31', Κλόσε 51', Φρινγκς 90+1' / Μόρις 53'

Filippos Darlas contre Pauleta - Paris Saint Germain / Panathinaikos - UEFA - 13.12.2006 - PSG - Foot Football - Largeur action duel opposition
Filippos Darlas contre Pauleta - Paris Saint Germain / Panathinaikos - UEFA - 13.12.2006 - PSG - Foot Football - Largeur action duel opposition A BIBARD / FEP / PANORAMIC

2006-07 UEFA

Εντελώς αδιάφορο ήταν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Παρί Σεν Ζερμέν στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του ΟΥΕΦΑ.

Οι πράσινοι είχαν προκριθεί ήδη στην επόμενη φάση και μάλιστα ως πρώτοι. Αντίθετα, η Παρί ήθελε τους βαθμούς για να μπορέσει να περάσει αφού είχε μείνει πίσω. Τελικά οι Γάλλοι με τέρματα των Παουλέτα και Καλού συνέτριψαν τους πράσινους με 4-0.

Παρί Σεν Ζερμέν - Παναθηναϊκός 4-0: Παουλέτα 29', 47', Καλού 51', 54'

Οι τελευταίες παραστάσεις του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

2007-08: UEFA

Το μοναδικό που διακυβευόταν στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του ΟΥΕΦΑ ήταν η πρώτη θέση. Τόσο η Ατλέτικο Μαδρίτης όσο και ο Παναθηναϊκός είχαν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση και έπαιζαν ουσιαστικά για την πρώτη θέση.

Οι πράσινοι προηγήθηκαν με 1-0 με τον Σαλπιγγίδη με την Ατλέτικο να γυρίζει το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο και να παίρνει τη νίκη.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Παναθηναϊκός 2-1: Λουίς Γκαρθία 74', Σιμάο 90+6' / Σαλπιγγίδης 34'

Στην επόμενη φάση το "τριφύλλι" φιλοξένησε τους Ρέιντζερς. Το 0-0 στη Γλασκόβη έδινε προβάδισμα πρόκρισης στον Παναθηναϊκό όμως το εκτός έδρας γκολ των Σκοτσέζων έστειλαν εκείνους στην επόμενη φάση.

Οι τελευταίες παραστάσεις του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

2008-09: Champions League

Μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός είχε μείνει με ένα βαθμό. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός έκανε τα μεγάλα διπλά σε Μιλάντο (Ίντερ) και Βρέμη (Βέρντερ) και έμενε ο αγώνας με την Ανόρθωση για να ολοκληρωθεί η επική ανατροπή.

Στο παιχνίδι με τους Κύπριους όλα ήταν ανοικτά με τον Παναθηναϊκό να θέλει τη νίκη για να σφραγίσει την πρόκριση και μάλιστα ως πρώτος. Το γκολ του Γιώργου Καραγκούνη έδωσε στους πράσινους την πολυπόθητη νίκη.

Παναθηναϊκός - Ανόρθωση 1-0: Καραγκούνης 69'

Στην επόμενη φάση οι πράσινοι έπεσαν πάνω στη Βιγιαρεάλ. Το ματς στην Ισπανία έληξε με το σκορ στο 1-1 με τη Βιγιαρεάλ να παίρνει την πρόκριση στο ΟΑΚΑ.

Οι τελευταίες παραστάσεις του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

2009-10 Europa League

Να σφραγίσει την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League ήθελε ο Παναθηναϊκός στο ματς την Ντινάμο Βουκουρεστίου.

Το Τριφύλλι ακόμα και με ισοπαλία περνούσε στην επόμενη φάση. Τελικά οι πράσινοι χόρευαν στον τραγικό αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και φιλοξένησαν με μια τριάρα την Ντιναμό Βουκουρεστίου παίρνοντας την πρόκριση.

Παναθηναϊκός - Ντιναμό Βουκουρεστίου 3-0: Ρουκάβινα 54' Σισέ 80', 85'

Στην επόμενη φάση ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τη Ρόμα. Οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια παίζοντας εξαιρετικά τότε και στα δύο παιχνίδια πήραν ισάριθμες νίκες και μάλιστα με το ίδιο σκορ (3-2). Έτσι, το "τριφύλλι" προκρίθηκε στους "16" όπου και αποκλείστηκε από την Σταντάρ Λιέγης με δύο ήττες.

Οι τελευταίες παραστάσεις του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

2010-11: Champions League

Το τελευταίο αδιάφορο παιχνίδι σε τελευταία αγωνιστική που έδωσε ο Παναθηναϊκός ήταν αυτό κόντρα στην Κοπεγχάγη.

Οι πράσινοι είχαν αποκλειστεί και πήγαν στη Δανία χωρίς βαθμολογικό λόγο. Αντίθετα, η Κοπεγχάγη είχε βαθμολογικό κίνητρο. Οι Δανοί ήθελαν τη νίκη σε περίπτωση που Ρουμπίν Καζάν έκανε το θαύμα της κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Τελικά και η Κοπεγχάγη κέρδισε τον Παναθηναϊκό και η Μπαρτσελόνα την Ρουμπίν.

Κοπεγχάγη - Παναθηναϊκός 3-1: Βίνγκαρντ 26', Γκρόνγκερ 50 (πεν), Σισέ 73 (αυτ) / Καντέ 90+2

Οι τελευταίες παραστάσεις του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

2012-13 Europa League

Η τελευταία φορά που έπαιξε σε αγώνα ομίλων ο Παναθηναϊκός τέθηκε αντιμέτωπος με την Τότεναμ στο Λονδίνο. Οι πράσινοι έψαχναν το θαύμα αφού είχαν βαθμολογικές πιθανότητες πρόκρισης.

Για να συμβεί αυτό ο Παναθηναϊκός ήθελε τη νίκη κόντρα στην Τότεναμ ώστε να την προσπεράσει. Το "τριφύλλι" προσπάθησε, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε με τον Ζέκα, αλλά τελικά έχασε με 3-1.

Τότεναμ - Παναθηναϊκός 3-1: Αντεμπαγιόρ 28', Καρνέζης 76' (αυτ), Ντεφόου 82' / Ζέκα 54'

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ