ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι Μπαρμπαρούσης - Φορναρόλι και οι εμπειρίες τους από τον Παναθηναϊκό

Οι Μπαρμπαρούσης - Φορναρόλι και οι εμπειρίες τους από τον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Ο Μπρούνο Φορναρόλι και ο Κώστας Μπαρμπαρούσης περιέγραψαν με τις πιο αρνητικές λέξεις τις αναμνήσεις τους από τη σεζόν που αγωνίστηκαν στον Παναθηναϊκό.

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης πραγματοποίησε ένα όνειρο ζωής φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ ο Μπρούνο Φορναρόλι εισέπραξε πολλές χιλιάδες δολάρια χωρίς να προσφέρει το παραμικρό... Θεωρητικά, η μία σεζόν (2012-2013) που έμειναν στην Αθήνα τους ωφέλησε, όμως οι δύο επιθετικοί μετέφεραν μόνο τις δυσάρεστες εμπειρίες τους, μιλώντας στην ιστοσελίδα της Μελβούρνης, "heraldsun".

Ο Φορναρόλι και ο Μπαρμπαρούσης συναντήθηκαν ξανά στη Μελβούρνη, όπου αγωνίζονται στις δύο μεγάλες ομάδες της πόλης, τη Σίτι και τη Βίκτορι. Στο ντέρμπι της αγωνιστικής θα τεθούν αντιμέτωποι και οι δύο άλλοτε συμπαίκτες θυμήθηκαν τη συνύπαρξη τους στην Αθήνα. Μόνο που οι αναμνήσεις δεν αποδείχτηκαν καλές...

"Δεν ήταν καλή χρονιά για το σύλλογο, αλλά κέρδισα ένα φίλο και αυτό είναι το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Δεν ήμασταν απλά συμπαίκτες, περνούσαμε αρκετό χρόνο μαζί όπως και με κάποιους από τους υπόλοιπους Λατινοαμερικάνους της ομάδα" διηγείται ο Φορναρόλι και συμπληρώνει:

"Θυμάμαι δύο φορές στην προπόνηση όλοι σταμάτησαν και δεν ήξερα γιατί. Κοίταξα πίσω μου και είδα 50 τρελούς οπαδούς να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο ζητώντας να σταματήσουμε την προπόνηση προκειμένου να μιλήσουν με την ομάδα. Την δεύτερη φορά ήταν για μία φασαρία του αρχηγού και των οπαδών, όπου όλοι παρενέβησαν και σταμάτησε. Δεν ήταν καλό για την ομάδα. Δεν μπορείς να αγωνιστείς έτσι, δεν το απολαμβάνεις".

Προς επίρρωση των λεγομένων του Φορναρόλι, ο Μπαρμπαρούσης θυμήθηκε ένα περιστατικό ανάμεσα στον Μπουμσόνγκ και τους οπαδούς... Ανέφερε, χαρακτηριστικά:

"Ήθελαν να μιλήσουν κυρίως στους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές για να δουν τι συμβαίνει στην ομάδα για δεύτερη φορά. Τα πράγματα δεν ήταν φιλικά γιατί τα αποτελέσματα δεν είχαν έρθει όπως τα θέλαμε. Αυτό δείχνει πόσο νοιάζονταν οι οπαδοί για αυτό και δεν δέχονταν τίποτα λιγότερο από την επιτυχία. Ήταν μία τρελή περίοδος. Είχαμε συνάντηση με τον προπονητή και 30 λεπτά αργότερα τα πάντα, λέξη προς λέξη, τα διάβαζες στο διαδίκτυο και στις εφημερίδες.

Τα είδαμε όλα εκείνη την χρονιά. Από εκρήξεις στο λεωφορείο κατά την αναχώρηση του, μέχρι που μου πετούσαν καρότα. Δεν μπορούσες να είσαι ήρεμος ποτέ. Πήγαινες στο κέντρο μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα και φοβόσουν. Σκεφτόσουν μην σε δει ο κόσμος".

Το λόγο πήρε ξανά ο Φορναρόλι, ο οποίος ανακάλεσε στη μνήμη του μία απειλή που δέχτηκε μετά την αποχώρηση του από το "Σπύρος Λούης", παρότι συνοδευόταν από τη σύζυγο του.

"Ήμουν με την σύζυγο μου στην Αθήνα και μετά από ματς, ένας οπαδός ήρθε και μου είπε πως αν δεν σκοράρεις θα σε σκοτώσω μπροστά στη γυναίκα σου. Ήταν δύσκολο, προσπαθούσα να λέω 'μην ανησυχείς'. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο κάποιες φορές. Στη Λατινική Αμερική είναι το ίδιο.

Όταν έχεις προβλήματα μέσα στην ομάδα είναι δύσκολο να παίξεις και τα πάντα είναι τρελά. Αλλάξαμε προπονητές. Ο ένας σε χρησιμοποιούσε στην ομάδα, ο άλλος όχι" τόνισε ο Ουρουγουανός.

Κατόπιν, επιχείρησε μία σύγκριση με την Αυστραλία, η οποία πάντως είναι ανεδαφική...: "Υπάρχει και στην Αυστραλία πίεση, αλλά είναι διαφορετικό. Οι οπαδοί δεν είναι τρελοί. Όλοι έρχονται να δουν τα παιχνίδια και τίποτα περισσότερο. Υπάρχει μεγάλη πίεση στην Ουρουγουάη και την Αργεντινή. Οι οπαδοί είναι ακραίοι. Έχω δει στην καριέρα μου τρεις ή τέσσερις φορές αυτά τα επεισόδια και δεν ήταν καλό. Για να παίξεις καλά χρειάζεσαι αυτοπεποίθηση. Όταν ήρθα εδώ όλοι μου το έδειξαν, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα. Το χρειάζομαι".

Καταλήγοντας, ο Φορναρόλι τόνισε ότι το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός διακρίνεται από ένταση, χαρακτήρισε το ντέρμπι της Ουρουγουάης, Νασιονάλ - Πενιαρόλ "τρελό" και για στην κορυφή τοποθέτησε το αργεντινικό Σαν Λορέντζο - Ουρακάν, χρησιμοποιώντας τη λέξη "επικίνδυνο".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ