ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι μεταγραφικές υποθέσεις του Παναθηναϊκού

Οι μεταγραφικές υποθέσεις του Παναθηναϊκού

Διαβάστε στο Sport24.gr ένα συγκεντρωτικό ρεπορτάζ για τις μεταγραφικές υποθέσεις που απασχολούν τον Παναθηναϊκό, από τους Πινίγια, Λασέν, τους Κονέ και Ταχτσίδη, μέχρι τις αποχωρήσεις.

Ο Μαουρίσιο Πινίγια είναι ο επιθετικός για τον οποίο έχει αρχίσει επαφές ο Αντρέα Στραματσόνι, λόγω του "τέλματος" που έχει οδηγηθεί η διαπραγμάτευση για τον Βίκτορ Ιμπάρμπο της Κάλιαρι. Ο 32χρονος Χιλιανός επιθετικός βρίσκεται στις ΗΠΑ με τη Χιλή και αγωνίζεται στο Copa America Centenario, αναμένοντας εξελίξεις για το μέλλον του. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα συνεχίσει στην Αταλάντα, μετά την έλευση του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα η ενίσχυση της μεσαίας γραμμής. Ο Στραματσόνι έχει εντείνει τις ενέργειες του προς όλες τις κατευθύνσεις, επιθυμώντας να κλείσει το συντομότερο κενό τους ποδοσφαιριστές τους οποίους προορίζει για βασικούς.

Ο Λασέν και οι εναλλακτικές

Ο 32χρονος αμυντικός χαφ, Μεχντί Λασέν, ο οποίος ανήκει στη Χετάφε, θεωρείται η επικρατέστερη και πιο εφικτή επιλογή. Με τον Αλγερινό έχει επέλθει συμφωνία στο οικονομικό κομμάτι (300.000 ετησίως, συν τα μπόνους), η αποδέσμευση του δεν αποτελεί πρόβλημα και ουσιαστικά, απλώς ο Στραματσόνι αναζητά κάτι πιο ποιοτικό, αλλά δεν πρόκειται να συνεχίσει για πολύ την έρευνα του.

Πλην του Λασέν, θα αποκτηθεί ακόμα ένας box to box μέσος, με τον Λορέντζο Κρίσετιγκ να έχει το προβάδισμα. Ο 23χρονος αριστεροπόδαρος χαφ μπορεί να έρθει από την Ίντερ με τη μορφή δανεισμού, αρκεί να λάβει εγγυήσεις από τον Στραματσόνι ότι θα έχει χρόνο συμμετοχής. Διότι του έλειψε στην Μπολόνια και δεν έχει διάθεση να περάσει άλλη μία σεζόν ως αναπληρωματικός.

Την ίδια στιγμή, ο Αμπντούλ Σισοκό κατατάσσεται ως μία εναλλακτική επιλογή για τη θέση του αμυντικού χαφ, που θα προχωρήσει εάν ο Τάσος Λαγός φύγει από τον Παναθηναϊκό. Διότι με ένα "εξάρι" δεν βγαίνει η σεζόν και θα απαιτηθεί εκ των συνθηκών η προσθήκη ενός ακόμα ποδοσφαιριστή. Πάντως, εάν βρεθεί μία ξεχωριστή περίπτωση, όπως ο Σεϊντού Κεϊτά, ο Αλαφούζος έχει εγκρίνει την υπέρβαση στο οικονομικό κομμάτι.

Ακόμα, στο προσκήνιο διατηρούνται οι Παναγιώτης Κονέ, και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και εσχάτως προστέθηκαν οι Παναγιώτης Ταχτσίδης και Γιάννης Φετφατζίδης. Ρεαλιστικά, μέχρι στιγμής έχει απασχολήσει σοβαρά ο πρώτος, τον οποίο γνωρίζει ο Στραματσόνι από τη συνεργασία τους στην Ουντινέζε. Οι άλλοι τρεις είναι στη λίστα επειδή ο Αλαφούζος έχει ζητήσει να αποκτηθούν ποιοτικοί Έλληνες, αλλά το κασέ τους δεν ευνοεί την απόκτηση τους.

Ο Μαβιγκά και οι φευγάτοι

Αμυντικά, πρώτα θα ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι με τον Σέρχιο Σάντσεθ και έπειτα θα αποκτηθεί ένας στόπερ. Η συζήτηση με τον Ισπανό συνεχίζεται, χωρίς κανένας να μπορεί να προδικάσει την κατάληξη. Μέχρι και η παραμονή του είναι πιθανή, παρότι αυτή τη στιγμή οι ενδείξεις συγκλίνουν για το αντίθετο. Θα μείνουν σίγουρα οι Μολέντο, Κουτρουμπής και Ταυλαρίδης, ενώ ο Τελάντερ θα έχει ειδική διαχείριση.

Αναφορικά με τα άκρα της άμυνας, για το αριστερό ψηλά στη λίστα βρίσκεται ο Κρις Μαβιγκά, ο 25χρονος Κογκολέζος αμυντικός της Ρουμπίν Καζάν. Ο Μαβινγκά δεσμεύεται με συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2017 και εάν μείνει ελεύθερος, θα απασχολήσει, αφού έχει δηλώσει θετικός να πάρει μεταγραφή στην Ελλάδα. Παράλληλα, εξετάζεται η υπόθεση του Ρομπέρτο Λάγο, του 32χρονου μπακ-χαφ της Χετάφε.

Στις αποδεσμεύσεις, οι επαφές με τον Μάικλ Εσιέν συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα, παρότι ενθαρρυντικά λειτουργεί η διάθεση των δύο πλευρών να λύσουν το συμβόλαιο. Ο Νίκος Καλτσάς έχει διαμηνύσει ότι θα αποχωρήσει μόνο ως ελεύθερος και δεν φεύγει δανεικός, ενώ ανάλογα αιτήματα έχουν διατυπωθεί από τους νεαρούς Έλληνες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι δεν υπολογίζονται από τον Αντρέα Στραματσόνι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ