ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Τζίγγερ μήνυσε τον Βγενόπουλο

Ο Τζίγγερ μήνυσε τον Βγενόπουλο
Βγενόπουλος Τζίγγερ INTIME SPORTS

Το ποσό μαμούθ των 11 εκ. ευρώ διεκδικεί με αγωγή κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου ο Γιάννης Βαρδινογιάννη κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμηση.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου ο Γιάννης Βαρδινογιάννης σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει είχε προαναγγείλει πως δεν θα αφήσει αναπάντητα τα όσα του είχε καταλογίσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος μια μέρα νωρίτερα και ότι τον λόγο θα έχουν τα ελληνικά δικαστήρια.

Ο ανενεργός πλέον μεγαλομέτοχος της πράσινης ΠΑΕ έκανε πράξη τα λόγια του και έχει καταθέσει αγωγή και μήνυση κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου ζητώντας το ποσό μαμούθ των 11 εκ. ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η αγωγή αυτή έχει κατατεθεί από τον Οκτώβριο, και συγκεκριμένα τις 20 Οκτωβρίου, αλλά αποκαλύφθηκε την Τετάρτη και από ότι φαίνεται όσοι είχαν την ψευδαίσθηση πως οι δυο άνδρες θα καθόντουσαν γύρω από το ίδιο τραπέζι και θα τα έβρισκαν για το καλό του Παναθηναϊκού είναι πικρά γελασμένοι. Κάτι που φυσικά κάνει κακό μόνο στο ίδιο το Τριφύλλι.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του στις 13 Σεπτεμβρίου ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: "Οι δέκα μήνες σιωπής, έληξαν μέσα από μια δίωρη εκτόξευση λάσπης στο πρόσωπο μου από τον κύριο Ανδρέα Βγενόπουλο. Είναι γνωστός θιασώτης της τακτικής ότι πετώντας τόνους λάσπης κάτι θα κολλήσει τελικά. Ελπίζω τουλάχιστον να εκτονώθηκε μοιραζόμενος με το πανελλήνιο τα εσώψυχα του! Εφόσον είναι για το καλό του Παναθηναϊκού, σε προσωπικό επίπεδο θα το υπομείνω και αυτό. Ωστόσο τα δικαστήρια θα έχουν λόγο για τις συκοφαντίες που εξαπέλυσε».

Στην συνέντευξη Τύπου της 12ης Σεπτεμβρίου ο "Mr MIG" είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων:

Υπάρχει μια αναγγελία αποχώρησης από τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη μετά από 32 χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό. Διαφωνώ κάθετα με αυτή την άποψη. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη αποχώρησε όταν παραχώρησε την εξουσία στην νέα γενιά. Δηλαδή στον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι μέρος της ιστορίας του Παναθηναϊκού και της δικής μας. Για εμένα η οικογένεια Βαρδινογιάννη ήταν ο Βαρδής, ο Θόδωρος που δεν είναι πια κοντά μας και ο Γιώργος. Αυτοί που πήραν μια έκταση από την ΓΓΑ για την προσφορά τους και την προσφορά του Παναθηναϊκού και έχτισαν το αθλητικό κέντρο. Αυτοί ήταν Κρητικοί και παλικάρια».

-«Ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι αυτός που ζητάει 1 εκατ. ευρώ νοίκι για την Παιανία. Δεν είμαι βέβαιος ότι θα αποχωρήσει, δεν μπορώ να τον εμπιστευθώ. Αυτό συμβαίνει γιατί όσο ασχολούμαι με τον Παναθηναϊκό έχουμε κάνει τρεις συμφωνίες και δεν έχει τηρηθεί καμία. Η πρώτη ήταν με τη σύσταση της πολυμετοχικότητας όταν βάλαμε 65 εκατ. ευρώ και ζητήσαμε να μην έχει λόγο σε κάποιες αποφάσεις που αφορούν τον Παναθηναϊκό, με σκοπό να κάνουμε τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή και νταμπλούχο. Είχαμε συμφωνήσει να βάζουμε χρήματα και είπε ``ναι, θα βάζω''. Όμως αυτό δεν έγινε. Αυτή ήταν η αλήθεια, ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης προσπάθησε να διαλύσει την πολυμετοχικότητα».

-«Η δεύτερη συμφωνία που αθέτησε ο κ. Βαρδινογιάννης, έχει να κάνει με τον Ιούνιο του 2010 όταν είχε παραιτηθεί μετά από πόλεμο ο κ. Πατέρας. Καταλήξαμε σε μια συμφωνία, μετά από πολλά τηλέφωνα, με τον κ. Βαρδινογιάννη να ζητάει εξασφαλίσεις για το μπάτζετ της επόμενης περιόδου. Είπα ναι σε αυτή τη συμφωνία και με προκαθορισμένο μπάτζετ. Του είπα να βάλει αντιπρόεδρο κάποιο δικό του πρόσωπο, ας βάλει τον κ. Φιλιππίδη. Μου είπε στη συνέχεια να μπει εγγύηση σε περίπτωση υπέρβασης του μπάτζετ, είπα ότι θα τα καλύψω εγώ, με προσέβαλε και ζήταγε τραπεζική εγγύηση την οποία του είπα πως θα δώσω. Την επόμενη ημέρα δημοσίευσε μια επιστολή εφτά σελίδων στην οποία έλεγε ή μου δίνετε χρήματα για τις μετοχές μου, ή θα κάνω αυτό που θέλω εγώ. Πήρε τον ΠΑΟ ο ίδιος, με 8 εκατ. ευρώ μετρητά και 22 εκατ. εισπρακτέα από το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν παρέλαβε κανένα χάος».

-«Όταν ο κ. Βαρδινογιάννης είδε ότι με το ρόστερ που έφτιαξε δεν πήγαινε πουθενά και είδε την ισοπαλία με την Ξάνθη, με κάλεσε με τους επικοινωνιακούς του μηχανισμούς να πάμε στη συνάντηση του King George και με κάλεσε δημόσια να μου δώσει δήθεν δωρεάν το 24% των μετοχών. Μεγάλο λάθος μου που δέχτηκα να πάω σε αυτή τη συνάντηση. Έπρεπε να ξέρω ότι θα αθετήσει και την τρίτη συμφωνία και ότι δεν θα είναι ειλικρινής, έπειτα από δημόσιες προκλήσεις. Παρόλα αυτά, η αγάπη μου για τον ΠΑΟ με οδήγησε στο τελευταίο λάθος».

-«Για το θέμα του γηπέδου έπρεπε να λογοδοτήσει, να μας πει πώς είναι δυνατόν να δοθούν 10, 5 εκατ. ευρώ για μακέτες, που πήγαν τα λεφτά, που είναι τα παραστατικά, ποιος είναι υπεύθυνος; Μας είχε πει ότι πρέπει να κάνουμε αγωγή στο Δήμο να πάρουμε πίσω 23 εκατ».

-«Είναι μέτοχος του 54% και λέει θα λειτουργώ σαν 30%. Ας πούμε ότι εγώ αθέτησα τη συμφωνία που δεν είναι έτσι. Αστεία πράγματα. Και το ακόμα πιο αστείο, γίνεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 15 εκατ. ευρώ, πόσο θέλεις να λειτουργείς όχι ως 54%; Εντάξει αγόρι μου, 30% τότε. Και μετά λέει όχι στα 30% στην αύξηση, αλλά στα χρήματα που θα βάλουν οι άλλοι! Αυτά τα πράγματα είναι απίστευτα και μένω εντυπωσιασμένος από τη μεταχείριση που έχει από τον Τύπο. Τέτοιες τοποθετήσεις επισύρουν καζούρα».

Ο κ. Βαρδινογιάννης έχει κάνει και την παγκόσμια πρωτοτυπία να κάνει τις μετοχές του αδρανείς! Με πήρε ένας φίλος μου που δεν πάει καλά η επιχείρησή του και πάει για το άρθρο 99 και μου λέει βρήκα κόλπο, θα τις βάλω σε ένα δικηγορικό γραφείο τις μετοχές και θα φύγω. Δηλαδή ο κ. Βαρδινογιάννης χρέωσε τον Παναθηναϊκό και έβαλε τις μετοχές του σε δικηγορικό γραφείο και λέει γεια σας»!

Είμαστε σε μια δύσκολη στιγμή. Όμως στα δύσκολα κάνουμε τη διαφορά ανάμεσα στους άνδρες και στα παιδιά. Κάποιος πρέπει να προσπαθήσει. Εγώ στα δύσκολα δεν αφήνω τον Παναθηναϊκό. Θα προσπαθήσω και μακάρι να τα καταφέρω. Θα κλείσω λέγοντας κάτι. Το είπα πρώτος και αναπαράχθηκε από τον κύριο Βαρδινογιάννη. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω»…

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μήνυση κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου είχε καταθέσει και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης στις 12 Οκτωβρίου του 2011 με αφορμή τα όσα είχε ισχυριστεί ο "Mr MIG" για το καθεστώς ιδιοκτησίας των εγκαταστάσεων της Παιανίας.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ