ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Νταμπίζας για τις μεταγραφές στον Παναθηναϊκό

Ο Νταμπίζας για τις μεταγραφές στον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Διαβάστε τα όσα είπε ο Νίκος Νταμπίζας μετά την επίσημη παρουσίαση του για τις μεταγραφές του Τριφυλλιού μιλώντας για τις περιπτώσεις των Καραγκούνη, Μπεργκ, Μόρα, Κοροβέση αλλά και τη βόμβα που πέταξε για την έναρξη της προετοιμασίας του Τριφυλλιού.

Ο Νίκος Νταμπίζας αναφέρθηκε σε πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του, ωστόσο μετά το τέλος το μενού περιλάμβανε και δεύτερο γύρο...

Οι δημοσιογράφοι τον περικύκλωσαν και άρχισαν να τον ρωτούν για διάφορα ζητήματα, προσπαθώντας να "ξεζουμίσουν" τον νέο τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού. Εκείνος δεν έδειξε να έχει πρόβλημα να τοποθετηθεί και η κουβέντα συνεχίστηκε.

Στην κορυφή της ατζέντας παρέμεινε ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Νταμπίζας υποστήριξε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις μετά το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με τη Λιθουανία:
« Είναι ένα θέμα που από πλευράς ηθικής, λόγω του αγώνα της εθνικής (σ.σ. 7 Ιουνίου με την Λιθουανία εκτός) δεν πρέπει να το θέσουμε ακόμη στην τελική του ευθεία. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν συζητήσεις και εξελίξεις μετά τον αγώνα της εθνικής ομάδας. Και λογικά θα έχουμε μία εικόνα».

Για τις αποχωρήσεις των παικτών που δεν υπολογίζονται, ο Νταμπίζας έδειξε ρεαλιστής:
«Αν υπάρχουν για παράδειγμα 5 θέσεις ξένων κι αυτός που θέλει να αποχωρήσει είναι ξένος και θέλει να καθίσει πάνω στο συμβόλαιό του, εκεί ναι έχουμε πρόβλημα. Δεν μπορούμε να πάρουμε μεταγραφή ξένου, 100%. Αλλά κι εμείς από την πλευρά μας θα τους κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν είναι στα πλάνα της ομάδας».

Για το αν θα είναι η ομάδα στο «Απήλιον» στην έναρξη της προετοιμασίας:
«Νομίζω ότι θα είναι λίγο δύσκολο. Δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι εφικτό να γίνει η μετακίνηση της πρώτης ομάδας και της ακαδημίας ταυτόχρονα. Μπορεί να υπάρξει ένα περιθώριο μίας μικρής καθυστέρησης και συνεννόησης. Γιατί σαφώς υπάρχουν ελλείψεις. Γι' αυτό λοιπόν ίσως χρειαστεί μία παράταση».

Για την προετοιμασία:
«Με βάση αυτά που σας έχουν πει όσον αφορά το κομμάτι της αδειοδότησης έχει φιξάριστεί το θέμα της προετοιμασίας, η οποία θα γίνει στην Ολλανδία. Μένουν κάποιες λεπτομέρειες... Όσο για το θέμα των φιλικών δεν έχουμε κάτι οριστικό ακόμα. Θα ξεκινήσουμε στις 4 Ιουλίου και θα πάμε στην Ολλανδία στις 15 Ιουλίου».

Για το αν θα έχει συμπληρωθεί το ρόστερ μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας:
«Ιδανικά θα το θέλαμε, αλλά από τη στιγμή που δεν μπορούμε να το πούμε αυτό με σιγουριά... Θα θέλαμε το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ να είναι διαμορφωμένο έως τότε. Αλλά δεν είναι εύκολο...».

Για το θέμα του Μπεργκ:
«Ο Μπεργκ είναι μία περίπτωση που μας απασχολεί άμεσα. Το θέμα όμως είναι να μην δημιουργούμε προσδοκίες και ονόματα, που ίσως κάποια στιγμή να παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα και μετά να λέμε “γιατί παρουσιάστηκε τόσο σίγουρο”. Εμείς θέλουμε να είμαστε και λίγο επιφυλακτικοί όσον αφορά το πως περνάμε προς τα έξω τα μηνύματα. Γιατί καλώς ή κακώς δεν έχουμε αυτή τη στιγμή την πολυτέλεια να δώσουμε πολλά χρήματα για τις μεταγραφές. Αυτό που προσπαθούμε να “πουλήσουμε” είναι το αθλητικό κομμάτι.

Με τις γνωριμίες που έχω εγώ και με τις γνωριμίες που έχει ο Γιάννης, αυτό που κάνουμε -και λέγαμε και στον Εμίρ- είναι ότι προσπαθούμε να σας βάλουμε στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Δηλαδή, μην πάρεις τα χρήματα που έπαιρνες π.χ. στη Μονακό, αλλά έλα σε βάθος χρόνου, να μπεις σε μία ομάδα που σε πιστεύει ο προπονητής και να μπορέσεις αυτό το πράγμα να το εξαργυρώσεις μετά.

Κι αυτή θα είναι η κατεύθυνσή μας. Μ' αυτό το πλάνο θα προσπαθήσουμε να ισοσκελίσουμε την όποια διαφορά “ποιότητας” με το “οικονομικό”. Από την άλλη πάντως το brand name που έχει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη, είναι για εμάς ένα αβαντάζ έναντι του οικονομικού προβλήματος».

Για το θέμα του Μόρα:
«Ο Βαγγέλης έχει κάποια στοιχεία που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε. Γιατί σας είπα ότι είναι πολύ σημαντικό οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν να έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Και στο κομμάτι της άμυνας, θα θελήσουμε η κατεύθυνσή μας να είναι περισσότερο στο ελληνικό στοιχείο. Αυτό θα ήταν το ιδανικό για εμάς. Τώρα το αν θα το πετύχουμε... Έχουμε κάποια πράγματα στο μυαλό μας».

Για τον Κοροβέση:
«Τα ονόματα μπορούν να βγαίνουν και να δημιουργούν εντυπώσεις. Είμαστε ξεκάθαροι σε κάποια πράγματα, διότι υπάρχουν ανάγκες στις οποίες έχει δοθεί προτεραιότητα. Υπάρχουν κάποια παιδιά που μας ενδιαφέρουν και νομίζω ότι σύντομα σχετικά θα μπορέσουμε να είμαστε πιο ξεκάθαροι σε κάποια πράγματα. Μπορώ να σας πω και 10 άλλα ονόματα, αλλά δεν υπάρχει τώρα λόγος. Θα δούμε πως θα γίνει.

Για μένα σε μία ελληνική ομάδα, η σπονδυλική της στήλη, θα πρέπει να είναι ελληνική. Αν είναι στην Αγγλία, αγγλική κ.ο.κ. Αυτή είναι η άποψή μου. Αυτή η ξενομανία που έχουμε εδώ πέρα δεν είναι κι ότι καλύτερο. Πρέπει να είμαστε και λίγο σωβινιστές».

Για την πώληση του Καπίνο:
«Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις. Είναι λογικό διότι υπήρξε η έλευση ενός νέου προπονητή και κάποια θέματα είναι σε εξέλιξη. Τις επόμενες 2-3 μέρες θα έχουμε κάποια νέα σ' αυτό το κομμάτι».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ