ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο βασικός στόπερ και ο χειμωνιάτικος Χελάντερ

Ο βασικός στόπερ και ο χειμωνιάτικος Χελάντερ

Το Sport24.gr εξηγεί γιατί οι δύο στόπερ τους οποίους αναζητούσε ο Παναθηναϊκός "συγχωνεύθηκαν" σε έναν και ερμηνεύει τη δήλωση του Γιάννη Αναστασίου για τις κινήσεις που γίνονται εν όψει Ιανουαρίου.

Από την Παρασκευή (6/6) παρατηρείται μία αναδίπλωση στο ρεπορτάζ για την αναζήτηση του στόπερ από τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού. Το "ψάξιμο για δύο" καταγράφεται, πλέον, ως "ένας και καλός", γεγονός που εύλογα δημιουργεί απορίες για το διαφαινόμενο ανασχεδιασμό.

Το Sport24.gr εξηγεί ότι τα διαφορετικά μηνύματα που εκπέμπονται από το πράσινο επιτελείο δεν έχουν να κάνουν με αναθεώρηση των οικονομικών δυνατοτήτων, όπως λανθασμένα ερμηνεύτηκε από αρκετούς. Αλλά, με τη μετάθεση της απόκτησης του δεύτερου κεντρικού αμυντικού για τον Ιανουάριο.

Διότι το πλάνο που προβλέπει έναν έμπειρο και ηγετικό στόπερ και έναν ταλαντούχο και ελπιδοφόρο, διατηρείται, ωστόσο, έχει τροποποιηθεί.

Τα δυνατά και ακριβά ονόματα

Στην επικαιρότητα κυριαρχούν τα ονόματα των Σίβοκ και Σιανί. Ο Τόμας Σίβοκ είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος αρέσει πολύ στους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού και εκτιμάται ότι θα αναπληρώσει με τον καλύτερο τρόπο τον Γκόρντον Σίλντενφελντ.

Επί μίας επταετίας ηγήθηκε της άμυνας της Μπεσικτάς, έχει παραστάσεις πρωταθλητισμού στο τούρκικο πρωτάθλημα, είναι εν ενεργεία διεθνής Τσέχος, στην παραγωγική ηλικία των 31 ετών και διαθέτει την ικανότητα να προωθήσει τη μπάλα.

Στην Τουρκία έχει εξαιρετικό όνομα, για αυτό και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων, οι οποίες ενδιαφέρονται να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Ορισμένα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για συμφωνία του Σίβοκ με τη Μπούρσασπορ για συμβόλαιο 1+1 χρόνια, ενώ, την ίδια στιγμή, ο ίδιος δηλώνει για την Τραμζοσπόρ ότι "θα μπορούσα να την επιλέξω, εάν καταλήξουμε σε συμφωνία για τις απαιτήσεις μου".

Όσο για τον Μικαέλ Σιανί, προς το παρόν, δεν υπάρχει καταγεγραμμένη βολιδοσκόπηση από ομάδα, αλλά, είναι θέμα χρόνου προτού δεχτεί τις πρώτες κρούσεις. Άλλωστε, το εξαιρετικό βιογραφικό του σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητα του, τον καθιστούν μία πρώτης τάξεως λύση για κάθε πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει πρόταση στον 31χρονο Γάλλο αμυντικό και περιμένει την απάντηση του, αλλά, όλα θα εξαρτηθούν από τις απαιτήσεις του, οι οποίες χαρακτηρίζονται υψηλές, σε πρώτη φάση.

Σπάχιτς και το Γενάρη, Χελάντερ

Ο Εμίρ Σπάχιτς είναι η πρώτη επιλογή των ανθρώπων του Παναθηναϊκού για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας, παρά το μειονέκτημα της ηλικίας. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για λύση "μιας χρήσεως", συνδυάζεται με την κατάληξη των διαπραγματεύσεων για τον Φίλιπ Χελάντερ.

Δεν είναι μυστικό ότι ο 23χρονος Σουηδός στόπερ απολαμβάνει της εκτίμησης του Γιάννη Αναστασίου και αποτελεί την ιδανική μεταγραφή για το Τριφύλλι. Μικρός σε ηλικία, με παραστάσεις σε συνθήκες πρωταθλητισμού και στο Champions League, αριστεροπόδαρος, με προοπτικές εξέλιξης και με μεταπωλητική αξία.

Ο στόχος των διοικούντων είναι να κλείσουν τον Χελάντερ για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2016, ώστε, να τον αποκτήσουν ως ελεύθερο και να μην πληρώσουν τη Μάλμε για τα δικαιώματα του. Παράλληλα, όμως, προκειμένου να μην έχουν κενό μέχρι τότε, κινούνται για την απόκτηση του έμπειρου και έτοιμου, Εμίρ Σπάχιτς, με μονοετές συμβόλαιο.

Ίσως, στη συγκεκριμένη πολιτική κρύβεται και το νόημα της δήλωσης του Γιάννη Αναστασίου, ότι στο Τριφύλλι υπάρχει προεργασία από τώρα, για το χειμώνα...

Δύσκολο να πουληθεί από τη Μάλμε

Ο Φίλιπ Χελάντερ συνθέτει το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Μάλμε με τον συμπατριώτη του, Έρικ Γιοχάνσεν. Ο παρτενέρ του Χελάντερ έχει μπει στο στόχαστρο της Σέλτικ και διεξάγονται διαπραγματεύσεις για την πώληση του έναντι ενός υψηλού τιμήματος.

Συνεπώς, θεωρείται απίθανο η διοίκηση να πουλήσει και τον έτερο ενδεκαδάτο στόπερ της μέσα σε ένα μήνα και ενώ, το σουηδικό πρωτάθλημα εξελίσσεται. Το πιθανότερο είναι ότι ο Χελάντερ θα παραμείνει έως τον Ιανουάριο, αφού, δεν προσδοκάται μεγάλο ποσό από ενδεχόμενη παραχώρηση του.

Οπότε, ο Παναθηναϊκός έχει την άνεση να κινηθεί για τον ποδοσφαιριστή εν όψει του Ιανουαρίου, όμως, ταυτόχρονα, οφείλει να ενεργήσει έξυπνα, ώστε, να τον πείσει να δεσμευτεί νωρίτερα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ