ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Παναθηναϊκού πενθεί για τον Πανάκη

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΝΑΚΗ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΝΑΚΗ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Παναθηναϊκού εξέφρασε με ανακοίνωσή του τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Βαγγέλη Πανάκη.

Για τελευταία φορά αποχαιρέτησαν τον Βαγγέλη Πανάκη οι συγγενείς, οι φίλοι και όσοι συσχετίστηκαν μαζί του μέσω του Παναθηναϊκού, το μεσημέρι της Παρασκευής, με τον Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών να εκφράζει με ανακοίνωσή του τα συλλυπητήριά του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Παναθηναϊκού:

"Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Παναθηναϊκού πενθεί την απώλεια ενός εμβληματικού ποδοσφαιριστή της ομάδας, του Βαγγέλη Πανάκη.

Το αγωνιστικό βιογραφικό του πλούσιο και εμφατικό. Ο «μπουλντόζας» ήταν ένας δεινός σκόρερ, είτε από τις θέσεις εξτρέμ, είτε ως σέντερ-φορ. Συνέδεσε ανεξίτηλα το όνομά του με την αήττητη πορεία του Παναθηναϊκού στην κατάκτηση του πρωταθλήματος 1963-1964, ως αρχηγός και πρώτος σκόρερ (με 17 γκολ). Συνολικά κατέκτησε με τον Παναθηναϊκό έξι πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο. Αγωνίστηκε επίσης με την εθνική ομάδα.

Μετά το τέλος της αθλητικής του σταδιοδρομίας ασχολήθηκε με την προπονητική, συνθέτοντας μάλιστα μαζί με τον Δημήτρη Θεοφάνη (Λώρη) το προπονητικό δίδυμο του Παναθηναϊκού την περίοδο 1974-1975. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Παναθηναϊκού, καθώς και πρόεδρός του για περισσότερο από είκοσι χρόνια.

Πέρα από τις περγαμηνές του όμως, αυτά που χαρακτήριζαν τον Βαγγέλη Πανάκη και θα μείνουν για πάντα στις μνήμες μας, ήταν το ήθος, η ευγενής και ισορροπημένη προσωπικότητά του και η θετική του αύρα. Ο Βαγγέλης κατάφερνε να συνδυάζει συνήθως ασυμβίβαστα στοιχεία. Από την μία υπήρξε έντονη και ηγετική μορφή στον Παναθηναϊκό και από την άλλη ήταν αγαπητός σε όλους, συμπαίκτες, παράγοντες, φιλάθλους και αντιπάλους. Άνοιγε την αγκαλιά του στους νέους συμπαίκτες, χωρίς ίχνος υπεροψίας και τους κέρδιζε με την ευγένεια και το επίπεδό του. Μιλούσε σπάνια για τον εαυτό του, αλλά είχε πάντα καλό λόγο για τους άλλους. Ο σεβασμός βέβαια που απολάμβανε από συμπαίκτες και αντιπάλους στην πραγματικότητα ήταν αμφίδρομος. Εισέπραττε ό,τι καλλιεργούσε. Ήταν γνήσιος πρεσβευτής των αρχών και ιδανικών του αθλητισμού, ένας περήφανο και άξιο μέλος της οικογένειας του Παναθηναϊκού.

Πενθούμε εμείς και οι οικείοι του.

Όμως η παρακαταθήκη που αφήνει και η οποία είναι ευδιάκριτη σε οποιονδήποτε εντρυφήσει στην ιστορία του Παναθηναϊκού είναι ανεκτίμητη και αυτό μας παρηγορεί και κρατάει τη μνήμη του ζωντανή για πάντα.

Γεια σου φίλε και αδερφέ μας, Βαγγέλη Πανάκη!

Υ.Γ. Τις ευχαριστίες μας στους Συλλόγους Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Πανιωνίου, καθώς και την ΕΠΟ, τη Superleague, την ΠΑΕ και την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το ενδιαφέρον τους. Η κίνησή τους αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο Βαγγέλης –αν και υπήρξε αθλητής του Παναθηναϊκού και μόνο- ήταν μια προσωπικότητα με ευρύτερο αντίκτυπο στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τελέστηκε η κηδεία του Βαγγέλη Πανάκη
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ