ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο "Παππάς" του Παναθηναϊκού

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ NEOY ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ TOY ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΚΑΙ.ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ(Δ) ΚΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ(Α)  (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ NEOY ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ TOY ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΚΑΙ.ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ(Δ) ΚΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ(Α) (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Πέρασαν περίπου 45 ημέρες από την πρόσληψη του Μαρίνου Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, δεν έχει παρακολουθήσει από κοντά ούτε ένα ματς του Τριφυλλιού! Ο Χρήστος Παναγόπουλος είναι πλέον ο "Νίκος Παππάς" του Παναθηναϊκού και ο Γιάννης Σερέτης εξηγεί…

Εδώ και πολύ καιρό ήταν πασιφανής η αποστασιοποίηση του Γιάννη Αλαφούζου από την καθημερινότητα του Παναθηναϊκού. Από το καλοκαίρι, λένε στενοί συνεργάτες του, είχε διαφανεί η πρόθεση - απόφασή του να μην ασχολείται σχεδόν με τα πάντα στην ΠΑΕ. Και να καθιερώσει πλέον ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας και διαχείρισης.

Στα γραφεία της ΠΑΕ στο Μαρούσι εμφανίζεται σπανιότατα. Τα ραντεβού του τα κάνει στο Φάληρο, στο «στρατηγείο» του ΣΚΑΪ. Και η σχέση του με τα στελέχη και τους εργαζόμενους δεν είναι πια τόσο στενή όσο τα πρώτα τρία χρόνια του στο Τριφύλλι. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι πέραν της θεμελιώδους απόφασής του για αλλαγή του δικού του ρόλου στην ΠΑΕ, έπαιξαν κι άλλοι παράγοντες ρόλο για να «απομακρυνθεί» από την παναθηναϊκή καθημερινότητα. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητές του, η διαδικασία της αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών, η φθορά του με τον χρόνο που αφιέρωνε στα ποδοσφαιρικά θέματα (παναθηναϊκά και επικοινωνιακά), η απογοήτευση, ο θυμός και η πίκρα του μετά τον Σεπτέμβριο βάσει της πορείας της ομάδας, οι αντιδράσεις μερίδας φίλων του Παναθηναϊκού. Πιθανότατα όλα αυτά μαζί στο μίξερ συνέθεσαν το μείγμα που έστρωσε το δρόμο της «παρέκκλισης» του Γιάννη Αλαφούζου από την ενασχόληση με ζητήματα στα οποία θα έπρεπε να έχει την «υψηλή εποπτεία».

Πέρυσι έφτασε στο σημείο να παίρνει αποφάσεις και για μεταγραφές! Του Λέτο, του Μπουμάλ, του Μολέδο, του Οδυσσέα και του Παναγιώτη Βλαχοδήμου. Ακόμη και το συμβόλαιο του Στάθη Ταυλαρίδη – επί Αναστασίου ακόμη – δική του απόφασή ήταν! Τώρα, έχει παραδώσει σχεδόν όλα τα χαρτοφυλάκια που είχε πάρει επ’ ώμου. Δεν πάει στις συνεδριάσεις της Λίγκας, δεν ασχολείται με συμβόλαια και μεταγραφές, δεν εμφανίζεται στα media, δεν πάει καν στο «Απόστολος Νικολαϊδης»!

Η τελευταία δημόσια εμφάνισή του με παναθηναϊκό χρώμα καταγράφηκε στην επίσημη παρουσίαση του Μαρίνου Ουζουνίδη. Μπορεί να τον δούμε αύριο στις θέσεις των επισήμων εναντίον της ΑΕΚ αλλά «βαρύς» και άκεφος είχε περιγραφεί στην παρουσίαση Ουζουνίδη από τους παρόντες δημοσιογράφους. Σαν να παρέστη επειδή «έπρεπε» και όχι επειδή το ήθελε. Που’ ναι οι ευχές με τσουγκρίσματα στην παρουσίαση του Αντρέα Στραματσόνι; Έκτοτε, «εξαφανίστηκε»! Όχι από τα παναθηναϊκά δρώμενα. Από το «κάδρο».

ΤΟ ΧΡΗΜΑ, Ο ΣΚΑΪ, Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΕ

Ήταν παρών στο Κορωπί τη βραδιά της ήττας από τον Ολυμπιακό, άκουσε πολλά από τους οπαδούς. Πήρε την απόφαση για την απόλυση του Στραματσόνι. Ξέρει σχεδόν τα πάντα για την ομάδα του. Πληρώνει και θα συνεχίσει να πληρώνει, μέχρι να βρει συμπαίκτες που θα θελήσουν να εμπλακούν και μετοχικά στην ΠΑΕ και όχι απλώς να συνδράμουν οικονομικά. Η΄ μέχρι να βρει κάποιον εύρωστο, αξιοπρεπή και αξιόπιστο ενδιαφερόμενο, ο οποίος θα του καταθέσει πεντακάθαρες αποδείξεις και εγγυήσεις για την πρόθεσή του να πάρει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Δεν ήταν, ούτε είναι αρνητικός σ’ αυτό το ενδεχόμενο. «Εμείς απλώς κάνουμε τη θητεία μας στον σύλλογο» έχει επαναλάβει ουκ ολίγες φορές...

Η θητεία αυτή, βέβαια, του έχει κοστίσει ακριβά. Περισσότερες οι πίκρες, ελάχιστες οι χαρές. Και εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, όπου ακόμη περιμένει από τις αρμόδιες αρχές την πρόοδο της διαδικασίας για την «εγκληματική οργάνωση». Η αλήθεια είναι πως από τον ΣΚΑΪ παίρνει περισσότερα χαμόγελα τον τελευταίο χρόνο. Κάνει πρωταθλητισμό πραγματικό. Tόλμησε από πέρυσι τα ανοίγματα – πέραν του ενημερωτικού – και στον ψυχαγωγικό τομέα και σε συνδυασμό με την κατάρρευση του MEGA, παίζει πλέον σε επίπεδο… Τσάμπιονς Λιγκ στο ελληνικό πρωτάθλημα, με ανταγωνιστές Αlpha, ANT1 και Star!

Όμως δεν ήταν ο ΣΚΑΪ ο βασικός λόγος της διαφορετικής ρότας στην άσκηση διοίκησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ήταν εν μέρει η κόπωσή του, αλλά και η συνειδητοποίηση για την υποχρέωση του καταμερισμού των αρμοδιοτήτων. Σ’ αυτό το καινούριο μοντέλο, ο άνθρωπος - κλειδί είναι ο Χρήστος Παναγόπουλος, του οποίου την επιστροφή στον Παναθηναϊκό είχε αποκαλύψει το Sport24.gr την 1η Δεκεμβρίου 2015. Πριν από 13 μήνες.

Θα μπορούσε κάποιος να παρομοιάσει τον ρόλο του με τον αντίστοιχο του Γιάννη Βρέτζου στον Ολυμπιακό. Κι αν κάποιος ισχυριστεί ότι δεν «μπλέκεται» στα μεταγραφικά, αρκεί να τονιστεί ότι ήταν εκείνος που συναντήθηκε και με τον Μαρίνο Ουζουνίδη και με τον Νίκο Λυμπερόπουλο (πιθανώς και με άλλους υποψήφιους για τη θέση του τεχνικού διευθυντή), και με τον Τάκη Φύσσα προτού ληφθεί η απόφαση για την πρόσληψή τους. Ίσως πιο ταιριαστή θα ήταν η παρομοίωση με τον ρόλο του Νίκου Παππά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, με απλά λόγια, το «δεξί χέρι» του Αλέξη Τσίπρα και ένας εκ των πιο στενών και έμπιστων (αν όχι ο στενότερος και πλέον έμπιστος) συνεργατών του.

ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ Ο «ΠΑΝΑΓΟ»

Ο Παναγόπουλος μιλάει με τους δημοσιογράφους. Ο Παναγόπουλος χειρίζεται τα ζητήματα των σχέσεων με τους παράγοντες άλλων ομάδων. Ο Παναγόπουλος ασχολείται με ΕΠΟ και Λίγκα. Ο Παναγόπουλος κινεί τα περισσότερα νήματα στην ΠΑΕ, με επιλογές ακόμη για το εμπορικό τμήμα ή και για οικονομικής φύσης θέματα. Ο Παναγόπουλος εμπλέκεται σε σημαντικές αποφάσεις (όπως για τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή), παρότι του αρέσει η φράση «εγώ δεν είμαι ποδοσφαιρικός». Ο Παναγόπουλος πλέον μιλάει δημόσια και για όλα τα εξόχως σημαντικά ζητήματα που αφορούν στα οικονομικά της ΠΑΕ, όπως έκανε την Παρασκευή σε ραδιοφωνικό σταθμό. Παρότι πριν από περίπου ένα μήνα είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία περί πιθανής συνέντευξης Τύπου του Γιάννη Αλαφούζου ακριβώς για το ίδιο θέμα…

Είναι ξεκάθαρα πλέον ο «αντ' αυτού» στον Παναθηναϊκό, στον οποίο είχε εργαστεί και όταν ανέλαβε τα ηνία το 2012 ο Γιάννης Αλαφούζος και η «Παναθηναϊκή Συμμαχία, όντας τότε στενός συνεργάτης του στον ΣΚΑΪ. Μετά από περίπου ενάμιση χρόνο χώρισαν οι δρόμοι των δύο ανδρών, αλλά η επανασύνδεση πριν από περίπου έναν χρόνο αποδεικνύεται σταθερή, δομημένη σε γερές βάσεις.

Αν ο πρώην δημοσιογράφος, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΡΤ επί Ν.Δ. και χαρακτηριζόμενος από πολλούς ως «άνθρωπος των δύσκολων αποστολών» μακροημερεύσει στον Παναθηναϊκό, θα φανεί στο μέλλον και θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα αποτελέσματα στη «νέα εποχή». Από τα αποτελέσματα της ομάδας εντός αγωνιστικού χώρου, της εταιρείας «ΠΑΕ Παναθηναϊκός» και του status στο ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο με την υπηρεσιακή διοίκηση της ΕΠΟ υπό την εποπτεία της FIFA.

Το δεδομένο είναι πως ο Γιάννης Αλαφούζος για πρώτη φορά πλέον τόσο ξεκάθαρα έχει πάρει τεράστιες αποστάσεις από την καθημερινότητα του Παναθηναϊκού, ο οποίος λειτουργεί με διαφορετικό μοντέλο διοίκησης. Δηλαδή, με τον ίδιο «Πρωθυπουργό» και τον Παναγόπουλο «Υπουργό Επικρατείας» με διευρυμένες αρμοδιότητες, ουσιαστικά σε σε ρόλο διευθύνοντος συμβούλου. Mια ακόμη αλλαγή, από τις σημαντικότερες στην προεδρική θητεία του Αλαφούζου και ενώ ακόμη εκκρεμεί το θέμα της πιθανής συνεργασίας με τον Τάκη Μπαλτάκο! Κι αν δώσουν τα χέρια, επίκειται νέος ανασχηματισμός!

Follow me on Twitter: Seretinio

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ