ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Ουζουνίδης υπερέχει του Στραματσόνι

Ο Ουζουνίδης υπερέχει του Στραματσόνι

Το Sport24.gr συγκρίνει τα στατιστικά του Μαρίνου Ουζουνίδη με τα αντίστοιχα του Αντρέα Στραματσόνι στη φετινή σεζόν και αναδεικνύει την υπεροχή του νυν προπονητή σε σχέση με τον προκάτοχο του.

Η βελτίωση που έχει παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, μετά τη μετάβαση από τον Αντρέα Στραματσόνι είναι αδιαμφισβήτητη. Όλοι παραδέχονται ότι ο Εβρίτης έχει επαναφέρει την ομάδα στην κανονικότητα, παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε ο Ιταλός.

Η υπεροχή του Ουζουνίδη έναντι του Στραματσόνι δεν παρατηρείται μόνο θεωρητικά. Πλέον, αποδεικνύεται και από τα στατικά, που καταδεικνύουν την "νικητή" τον νυν προπονητή από τον προκάτοχο του.

Από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού στη σεζόν στις 28 Ιουλίου του 2016 έως τις 30 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, ο Στραματσόνι καθοδήγησε την ομάδα σε 20 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Τα αποτελέσματα του είναι απογοητευτικά: 7 νίκες, 6 ισοπαλίες και 7 ήττες. Όσο για τον απολογισμό των τερμάτων: 26 υπέρ και 22 κατά.

Ο Ουζουνίδης υπερέχει του Στραματσόνι

Ο Ουζουνίδης προπόνησε για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό στις 4 Δεκεμβρίου του 2016 και την Κυριακή 12/2/2017 συμπλήρωσε 16 παιχνίδια στην τεχνική ηγεσία. η καλυτέρευση των στατιστικών είναι εμφανής: 9 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες. Η συγκομιδή των τερμάτων έχει ενεργητικό 26 υπέρ και μόλις 9 κατά.

Ο Ουζουνίδης υπερέχει του Στραματσόνι

Ήδη, ο Ουζουνίδης έχει 2 νίκες περισσότερες από τον Στραματσόνι, έχοντας προπονήσει 4 παιχνίδια λιγότερα. Επιπροσθέτως, υπό την καθοδήγηση του ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει τα ίδια γκολ με την περίοδο του Ιταλού (26), ενώ η ανασταλτική λειτουργία έχει γίνει πιο αποτελεσματική με 13 γκολ διαφορά!

Βέβαια, ο Στραματσόνι μπορεί να επικαλεστεί ότι ο Παναθηναϊκός επί των ημερών του αντιμετώπισε ομάδες όπως ο Άγιαξ, η Σταντάρ Λιέγης και η Θέλτα για το Europa League, με τις οποίες το επίπεδο δυσκολίας ήταν αυξημένο.

Στον αντίποδα, ο Ουζουνίδης δεν είχε τις επιλογές του Ιταλού και διαχειρίζεται ένα υποβαθμισμένο ρόστερ, ενώ έδωσε πολλά ματς σε μικρότερο χρονικό διάστημα και δεν σχεδίασε εκείνος την καλοκαιρινή προετοιμασία.

Ο Αντρέα Στραματσόνι έχει ποσοστό νικών 35%, ενώ ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει 56,25%... Με τον Ιταλό, η ομάδα σκόραρε 1,3 γκολ ανά παιχνίδια και δεχόταν 1,1, ενώ με τον Εβρίτη οι αντίστοιχες επιδόσεις είναι 1,625 κατά μέσο όρο και 0,56...

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, αλλά σε σχέση με τη σύγκριση των δύο προπονητών, αποδεικνύουν ότι ο Ουζουνίδης υπερισχύει του Στραματσόνι!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ