ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπαίνουν νέα μέλη στο ΔΣ της ΠΑΕ

Μπαίνουν νέα μέλη στο ΔΣ της ΠΑΕ

Με δύο παραιτήσεις από το Διοικητικό Συμβούλιο και με τον Αλαφούζο υπό παραίτηση, η διοίκηση πρέπει να συμπληρωθεί για να χειριστεί τις υποθέσεις του Παναθηναϊκού. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Το μείζον πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή είναι το οικονομικό. Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει για τρέχοντα έξοδα και τα έσοδα δεν επαρκούν για την κάλυψη των υποχρεώσεων της ΠΑΕ. Ωστόσο, υφίσταται ακόμα ένα ζήτημα που πρέπει να διευθετηθεί και τίθεται ως προαπαιτούμενο για να βρεθούν λύσεις.

Αυτό είναι το διοικητικό... Η ΠΑΕ δεν πρόκειται να λειτουργήσει αν δεν έχει διοίκηση και κάθε προσπάθεια σωτηρίας θα πάει χαμένη. Επομένως, επιβάλλεται να υπάρχουν παράγοντες, οι οποίοι θα διοικήσουν την εταιρία και θα συμβάλλουν στην χάραξη της κατάλληλης πολιτικής.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παναθηναϊκού είναι εφταμελές και είχε συγκροτηθεί σε σώμα στις 21 Απριλίου του 2017 και έχει διάρκεια ζωής για τρία χρόνια. Το απάρτιζαν ο πρόεδρος, Μάνος Μαυροκουκουλάκης, ο αντιπρόεδρος, Βασίλης Κωνσταντίνου και τα μέλη Γιάννης Αλαφούζος, Δημήτρης Γούναρης, Αγησίλαος Τουμαζάτος και Στέλιος Παναγιωτίδης, ενώ τον Ερασιτέχνη εκπροσωπεί ο πρόεδρος, Τάκης Οικονομόπουλος.

Πλέον, το ΔΣ έχει πέντε μέλη, αφού παραιτήθηκε ο πρόεδρος, Μαυροκουκουλάκης και το μέλος, Γούναρης. Με την παραίτηση του Μαυροκουκουλάκη, σύμφωνα με το καταστατικό τη σύγκληση της συνεδρίασης μπορεί να ζητήσει ο αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνου ή δύο από τα εναπομείναντα μέλη.

Το ΔΣ έχει την εξουσία να αναπληρώσει τους δύο παραιτηθέντες συμβούλους και να εκλέξει νέο πρόεδρο, αφού μπορεί να συνεδριάζει μέχρι και με τρία μέλη. Συνεπώς, οι δύο παραιτήσεις δεν επηρεάζουν τη σύγκληση του Συμβουλίου, το οποίο έχει το δικαίωμα να συμπληρώσει τη σύνθεση του. Αν και σε θεωρητικό επίπεδο, υπάρχει και τρίτη παραίτηση, αυτή του Αλαφούζου, ο οποίος δεν πρόκειται να συμμετέχει στις συνεδριάσεις, όσο και αν διατηρήσει την ιδιότητα του.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ασφαλώς, το πιο κρίσιμο πόστο είναι του προέδρου. Όχι μόνο για συμβολικούς λόγους, αφού οι περισσότεροι θα ήθελαν ένα πρόσωπο εγνωσμένης αξίας από την οικογένεια του Τριφυλλιού. Αυτή τη στιγμή, η προεδρία της ΠΑΕ συνεπάγεται ανυπολόγιστες ποινικές ευθύνες και ρίσκο της περιουσίας του ανθρώπου που θα αναλάβει. Άρα, δεν είναι εύκολο για κάποιον να ρισκάρει...

Τυπικά, προς το παρόν χρέη προέδρου εκτελεί ο αντιπρόεδρος, Βασίλης Κωνσταντίνου, ενώ την εταιρία κατευθύνει ο γενικός διευθυντής, Αγησίλαος Τουμαζάτος. Ο πρώτος έχει την ευθύνη, ως ο επικεφαλής της επιτροπής σωτηρίας, να αναζητήσει έναν υποψήφιο πρόεδρο, που θα έχει αποδοχή, κύρος και άγνοια κινδύνου, για να αψηφήσει τα εμπόδια που ήδη υπάρχουν και αυτά που θα προκύψουν στη συνέχεια...

Photo credits: Eurokinissi

 
SHARE

BEST OF NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μαρία Κορινθίου: Το διάφανο φόρεμα που προκάλεσε σάλο και γιατί 'διορθώθηκε'

Ένα φόρεμα κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις στη θεατρική παράσταση 'Γοργόνες και Μάγκες'. Πώς σχολίασε την εμφάνιση της Κορινθίου η Μάρθα Καραγιάννη

Τα στήθη που κάνουν τη διαφορά στο ελληνικό instagram

Είναι νέες, ανερχόμενες και παλεύουν με λύσσα για το τιμημένο το follow μας.

ΒΙΝΤΕΟ

Ρομπότ σε ρόλο...ακροβάτη

Οι κινήσεις που μπορεί να πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο ρομπότ αποτελούν σημαντικό βήμα για τον τομέα της ρομποτικής

Όχι μία ακόμα φαντασίωση: Η Σπυροπούλου καθηγήτρια σε λύκειο

Οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Αργυρούπολης δεν πρόκειται να ξανακάνουν κοπάνα.

Συναγερμός για τον κυκλώνα Ζήνωνα: Ποιες περιοχές 'σαρώνει' η κακοκαιρία

Η καταστροφική καταιγίδα «Ευριδίκη» έδωσε τη σκυτάλη στον μεσογειακό κυκλώνα «Ζήνωνα», ο οποίος δείχνει ήδη τις προθέσεις του - Κατολίσθηση σημειώθηκε στον Δομοκό, πλημμύρες και προβλήματα σε Λευκάδα - Παξούς - Δείτε αναλυτικά ποιες περιοχές πλήττει η κακοκαιρία

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24