ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΝ και Παναθηναϊκού

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΝ και Παναθηναϊκού

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μπαλτάκος, και ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, υπέγραψαν την Παρασκευή το μνημόνιο συνεργασίας για το Γουδή.

Η πρώτη ενέργεια για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδή από πλευράς της Κυβέρνησης και του τριφυλλιού είναι γεγονός και δεν έχει να κάνει με κάποια συνάντηση ή με κάποιες συζητήσεις.

Αυτό γιατί την Παρασκευή το πρωί έπεσαν και οι πρώτες υπογραφές στο μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο και τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Δημήτρη Μπαλτάκο.

Οι δυο τους συναντήθηκαν στο ΥΠΕΝ και συζήτησαν για τις ομάδες εργασίας και εν συνεχεία έβαλαν την υπογραφή τους στο μνημόνιο των δυο πλευρών με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου να αναφέρει:

"Στο πλαίσιο του Σχεδίου Τετραπλής Ανάπλασης της Αθήνας υπογράφηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Μαρτίου 2017, μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου.

Το εν λόγω μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος και εκ μέρους του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, ο Πρόεδρος, Δημήτρης Μπαλτάκος.

Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει αναλάβει την πρωτοβουλία εκπόνησης του Σχεδίου της Τετραπλής Ανάπλασης της Αθήνας, με στόχο την άμεση βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πρωτεύουσα, την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημιουργία κοινωνικά ωφέλιμων υποδομών πρασίνου, αθλητισμού, αναψυχής και παράλληλα, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την τόνωση της οικονομίας και της απασχόλησης, μέσα από ένα σύνολο αστικών παρεμβάσεων μεγάλης κλίμακας.

Το μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας προβλέπει δράσεις μεταξύ ΥΠΕΝ και ΠΑΟ για την εξυπηρέτηση αυτού του στόχου.

Σύμφωνα με περιεχόμενο του μνημονίου, στην περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου λειτουργεί ποδοσφαιρικό γήπεδο, προβλέπεται η δημιουργία αστικού πάρκου υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει προηγηθεί η ανέγερση ποδοσφαιρικού γηπέδου και αθλητικών εγκαταστάσεων για τον Παναθηναϊκό Α.Ο. σε χώρο αποδοχής του ιδίου. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξετάσει την πρόταση του Παναθηναϊκού Α.Ο. για ανέγερση των παραπάνω εγκαταστάσεων στην περιοχή Γουδή.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών, συμφωνείται η άμεση συγκρότηση ομάδας εργασίας με πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, στην οποία θα συμμετέχει , μαζί με όλους τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης α' και β΄ βαθμού και ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εθελοντικά.

Η ομάδα εργασίας θα αναλάβει την ευθύνη να υποστηρίξει επιστημονικά, καθώς και σε επίπεδο τεκμηρίωσης του δημόσιου διαλόγου, το Σχέδιο της Τετραπλής Ανάπλασης".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (27/5)

Θα πρέπει φυσικά να σημειώσουμε ότι η έγκριση ενεργειών σχετικά με την ανέγερση νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου και αθλητικών εγκαταστάσεων για τη στέγαση των τμημάτων του Παναθηναϊκού στο Γουδή είναι το πρώτο θέμα συζήτησης στην Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη το Σάββατο.

Ο πρόεδρος του τριφυλλιού θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τα μέλη της "μάνας του λόχου" για τις έως τώρα ενέργειες και να πάρει την έγκριση τους για τη συνέχεια.

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Τα πιο καυτά μοντέλα που θα τρελάνουν την καλοκαιρινή Αθήνα

Κάναμε το τελευταίο casting πριν κλείσουν τα πρακτορεία για καλοκαιρινές διακοπές. Ιδού τα αποτελέσματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24