ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μια διαφορετική ματιά στη Διπλή Ανάπλαση

Μια διαφορετική ματιά στη Διπλή Ανάπλαση

Στο επιχειρηματικό σχέδιο που έχει καταθέσει για την εξυγίανση της η "Τεχνική Εταιρία Μπάμπης Βωβός", δίνεται μία διαφορετική ερμηνεία του Προεδρικού Διατάγματος, η οποία απεμπλέκει τον Παναθηναϊκό από την υλοποίηση της.

Η "Τεχνική Εταιρία Μπάμπης Βωβός" έχει προχωρήσει στη δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου για την οικονομική εξυγίανση της, στο πλαίσιο της υπαγωγής της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Το επιχειρηματικό σχέδιο είναι πολυσέλιδο και περιλαμβάνει αρκετά ενδιαφέρονται στοιχεία, μεταξύ των οποίων ορισμένα αφορούν τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον και το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα ήταν γνωστά μέχρι σήμερα, είναι η νομική ερμηνεία που δίνεται από την κατασκευαστική εταιρία στο Προεδρικό Διάταγμα που εξεδόθη και το οποίο αποσαφηνίζει τη Διπλή Ανάπλαση.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται αυτολεξεί στις σελίδες 110 και 111 του επιχειρηματικού σχεδίου:

Με την πάροδο τεσσάρων και πλέον ετών, το έργο της Διπλής Ανάπλασης του Βοτανικού δρομολογείται και πάλι, κατόπιν της έκδοσης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος και της δημοσίευσης του στο υπ' αριθμόν 161/14.05.2013 ΦΕΚ.

Βάσει αυτού, η κατασκευή πλέον και λειτουργία του εμπορικού κέντρου (που έχει αναλάβει η εταιρία) στο Βοτανικό, αποσυνδέονται από την ολοκλήρωση των αθλητικών εγκαταστάσεων, τις οποίες χρησιμοποιεί το αθλητικό σωματείο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος, αποσυνδέονται, δηλαδή, από την κατασκευή του γηπέδου και συνεπώς είναι πλέον εφικτή η άμεση έναρξη των εργασιών στο χώρο του Βοτανικού.

Η δε ολοκλήρωση τους σημαίνει και την παροχή άδειας λειτουργίας του εμπορικού κέντρου χωρίς να είναι προαπαιτούμενη η κατεδάφιση του γηπέδου επί της Λ. Αλεξάνδρας (ως οριζόταν στον προηγούμενο νόμο), αφού η κατεδάφιση αναστέλλεται έως την ολοκλήρωση του γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Η κατασκευή του γηπέδου και η χρηματοδότηση του, είναι ευθύνη του Δήμου και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ η εταιρία συμμετέχει στο έργο μόνο με τη δωρεά παραχώρηση γης στο Δήμο Αθηναίων, στην οποία έχει ήδη προβεί.

Αντικρουόμενες απόψεις

Ουσιαστικά, πάντα με βάση τη νομική ερμηνεία της κατασκευαστικής εταιρίας, η ολοκλήρωση των εργασιών στο εμπορικό κέντρο και η άδεια λειτουργίας του, πλέον δεν εξαρτώνται από την κατασκευή των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη και του γηπέδου ποδοσφαίρου (το πρώτο σκέλος), ούτε από την κατεδάφιση του "Απόστολος Νικολαΐδης" (το δεύτερο σκέλος).

Μέχρι σήμερα η άποψη που επικρατούσε ήταν ότι οι φάσεις του έργου είναι αλληλένδετες μεταξύ τους και η μία δεν μπορεί να τελεσφορήσει χωρίς την άλλη.

Φυσικά, πρόκειται για τη νομική ερμηνεία της "Τεχνικής Εταιρίας Μπάμπης Βωβός", ενώ και το Προεδρικό Διάταγμα βρίσκεται υπό αναίρεση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά την προσφυγή κατά του κύρους του από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Ακόμα, η κατασκευαστική εταιρία απεμπλέκεται από τη Διπλή Ανάπλαση, αφού με βάση το συμφωνητικό που υπέγραψε στα τέλη Ιουνίου με την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς, παραχώρησε την κυριότητα του Mall.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ