ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μία Γενική Συνέλευση με ιδιαιτερότητες

Μία Γενική Συνέλευση με ιδιαιτερότητες

Η έκτακτη ΓΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που έχει προγραμματιστεί για τις 13/11, ίσως ανοίξει χώρο για τους μικρομετόχους. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Sport24.gr.

Η ανάληψη της προεδρίας από τον Βασίλη Κωνσταντίνου και η πρόσληψη του Στράτου Σωπήλη με την ιδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου, δεν λύνουν τα διοικητικά προβλήματα της ΠΑΕ. Αντίθετα, το Διοικητικό Συμβούλιο παραμένει υποστελεχωμένο, με τέσσερα μέλη στην εφταμελή σύνθεση και επιβάλλεται να συμπληρωθεί, εν όψει του αυξημένου φόρτου εργασίας.

Ωστόσο, η επιλογή της προκήρυξης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, προκειμένου να διοριστεί νέο ΔΣ, είναι μία πιο 'καθαρή λύση, αλλά έχει τα αρνητικά της. Κυρίως, επειδή οι βασικοί μέτοχοι της ΠΑΕ πιθανώς να μην εκπροσωπηθούν, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Από την εκπροσώπηση του Αλαφούζου θα καθοριστεί εάν θα διεξαχθεί η πρώτη ΓΣ ή η επαναληπτική. Διότι ο εφοπλιστής κατέχει το 80% των μετοχών και επηρεάζει τις εξελίξεις. Ο Αλαφούζος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα ορίσει αντιπρόσωπο, αφού δεν θέλει να ασχοληθεί ξανά με οτιδήποτε αφορά τον Παναθηναϊκό...

Έπειτα, υπάρχουν ο Ερασιτέχνης με το 10% εκ του νόμου και η Συμμαχία, που ελέγχει το 9%. Στον πρώτο, διοικεί η διορισμένη από το Πρωτοδικείο διοίκηση και έχει μικρά περιθώρια παρέμβασης στην ΠΑΕ, επειδή οι αρμοδιότητες είναι περιορισμένες. Στη δεύτερη, το ΔΣ έχει αρκετές δυσλειτουργίες, παρατηρούνται έριδες και δύσκολα θα μπορέσει να επηρεάσει τις εξελίξεις στην ομάδα ποδοσφαίρου.

Πρακτικά, το ενδεχόμενο να ψηφιστούν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από τους μικρομετόχους, που συνολικά αντιστοιχούν στο 1%, στην επαναληπτική ΓΣ, είναι καθ' όλα ρεαλιστικό...

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Αποκλειστικό για Novartis: Το μανιφέστο του Πληροφοριοδότη Β'

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 24/7: Ο "πληροφοριοδότης Β'", πρώην στέλεχος της Novartis, ο οποίος κατέθεσε στο FBI και μίλησε για τις εμπειρίες του σχετικά με τις μίζες της εταιρείας, αποκαλύπτει μέσω του δικηγόρου του, γιατί αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη στροφή

Η απίστευτη ιστορία του Νίκου Μαχλά

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος ανοίγει το χρονοντούλαπο της ιστορίας και θυμίζει την απίστευτη ιστορία του Νίκου Μαχλά, που κατάφερε κάτι μοναδικό στην καριέρα του.

Αποκαλύφθηκε το μυστήριο της 'πύλης του Άδη' - Γιατί πέθαινε ό,τι την πλησίαζε

Όχι δεν ήταν η θανατηφόρα ανάσα του θεού του κάτω κόσμου ή του Κέρβερου - Η επιστημονική απάντηση για το "πέρασμα στον κάτω κόσμο"

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης έχει αλλάξει ομάδα

Ο ηθοποιός που θα μας θυμίζει για πάντα το 'Είμαστε στον Αέρα' βγήκε στον αέρα του Rec.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24